• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ivan Radovanović

25.01.2021

15:01

ŠTA JE DRUG PETRIČIĆ, ŽRTVA ILI JE I SAM PEDER? Nova kolumna Ivana Radovanovića!

Kolumne

ŠTA JE DRUG PETRIČIĆ, ŽRTVA ILI JE I SAM PEDER? Nova kolumna Ivana Radovanovića!

Podeli vest

Predstava Čin prvi. Glumac:

"Kada Drug Petričić, bilo koji, za silovanje optuži onog Vučića, kojem zdušno viču da je peder, šta je drug Petričić, koji god od njih, onda?

Žrtva, ili je i sam - peder?

I kako se zovu svi ti, koje su silovana tuđa deca, naterala sebe da se sete, sudbine svoje ružne, i zlikovca onog, što bezdušno ih s leđa keca. Kako se zovu, te njuške?

Tako veštački tužne?

Ti, koji su, Zadnjicom svojom opsednuti. Sudbina tuđa im šala. Šta kukaš da si silovana? Ovde sam samo važan Ja, mikrofon meni dajte, sklanjaj tu svoju jadnu priču.

Da li si čula, mala!?

I pusti mene, ti, tek ovlaš što si pipkana, da pažnju izazovem, i žal javnosti tupe. Da priču tvoju skrajnem, minute hoću skupe, i reflektor, ovde dole.

Slikajte moje dupe.

I čekaj malo, da pričam, zbog tebe jadne, o jadnom sebi. Da objasnim im muku svoju, tvoja je povod samo. Da primete me, svi oni, što, isti kao ja,

Nikada tebe primetili ne bi.

Nebitna si. I priča ti je  tek malo tužna. Važnijih slučajeva ima. Dupeta valja u centar smestiti.  Kamera, opet, dole. Guzica moja je samo,

Guzici mojoj dužna.

Vidiš, Priča je počela davno. I silovan sam prvo Ja.  Poznajte me po nesreći mojoj, priznanje dajte mi sjajno. Jer važno je, opet, dupe Moje.

Treba da bude slavno.

I još samo jedna sitnica, rešenje vrlo prosto. Kada su srca sebe puna, žalopojke prazne nova pravila lako stvore, za večnost ona vrede:

Da je ovde svaki peder Žrtva,

I da je svaka žrtva Peder.”

Kraj. Nema drugog čina.

Dubok naklon. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Starleta

pre 3 godine

Auuu, braaaooo.. Kakav tekst. Može Sarapa lično da ga pročita. Vrh.

Mikica

pre 3 godine

Gospodin pise za Cremè de la Cremè stranke. To su oni koji znaju sva slova.

Mikabg

pre 3 godine

Drug Petričić je plaćenik, koji u Kanadi nije uspeo. ali se vratio da ovde za pare proda dušu đavolu!? Tužno od čoveka koji je tako lepo odslikao gomilu knjiga za decu. Žalim vas gospodine Petričiću. Nisam verovao da čovek može toliko da se ponizi za "šaku $".

uredno obrijani jež

pre 3 godine

Zašto su stalno glumci, karikaturisti i intelektualci partijski neprijatelji?

uredno obrijani jež

pre 3 godine

Zašto ovi elokventni novinari ne pišu o protestu roditelja nesrećno stradalog dečaka u Nišu? Zar je karikatura bitnija od bezbednosti dece u saobraćaju?

Normalan iz Srbije

pre 3 godine

Naravno da IM je bitnija jer im je ogolila despota; normalni da utvrde zašto su normalni a ostalima koji ne kapiraju da skrene pažnju koliko su mentalno oboleli.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija