• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.12.2023

20:46

Nebojša Bakarec: Izbori 2023.- Napadi na aktiviste SNS!

Zoran Sinko

Kolumne

Nebojša Bakarec: Izbori 2023.- Napadi na aktiviste SNS!

Podeli vest

Đilasova koalicija se besramno zove „Srbija protiv nasilja“. Pravi i tačan naziv ove koalicije zla, glasi „Nasilje protiv Srbije“. Upravo je nasilje odrednica koja najbolje opisuje ovu bezumnu Đilasovu koaliciju.

Od početka izborne kampanje Đilasova koalicija, je širom Srbije izvela dvadesetak napada na žene, aktivistkinje iz SNS!

Foto: Printskrin

 

Sve stranke koje čine Đilasovu koaliciju su bile umešane u desetine nasilnih skandala. Većina kandidata, u prvih 50 na Đilasovoj listi, su umešani u mnoštvo skandala koji su uključivali kriminal, porodično nasilje, korupciju, napade na žene, pretnje smrću, napade na službena lica itd. Mnogi od tih Đilasovih kandidata su pravosnažno osuđivani za nasilje i korupciju. Riba smrdi od glave. Pomenuću kratko da je vlasnik koalicije „Srbija protiv nasilja“, Dragan Đilas, 6.12.2014. godine, bio vinovnik strašnog porodičnog nasilja, ispostavilo se, u produženom trajanju, kada je fizički nasrnuo na bivšu suprugu i taštu, dok je svog bivšeg tasta, starca, penzionera, pretukao, kad je ovaj ustao da zaštiti ćerku i suprugu od podivljalog Đilasa. Sutradan su i bivša Đilasova supruga i njeni roditelji, dali potresne izjave u MUP Vračar. U izjavi u MUP Vračar, 7.12.2014. godine, bivša Đilasova supruga kaže: „Oko 21 sat, kad je vratio ćerkicu kući, ja sam rekla Draganu da mi više ne preti kako će mi oduzeti decu, da ne viče na mene i da me ne vređa (...) Tada je Dragan oborio mog oca i pesnicom mu zadao udarac u predelu glave, i to sve pred našom ćerkom Anom. Nastavili su da se rvu po podu, ja i majka pokušavale smo da ih razdvojimo, a onda sam istrčala na hodnik zgrade i pozvonila kod komšija kako bi nam pomogli, ali niko nije otvarao vrata (...) Dragan me je psihički maltretirao, to jest vršio torturu nada mnom dok sam bila trudna, dete je rođeno prevremeno i sa srčanom manom, ima ozbiljnu aritmiju. Takođe, da naglasim da je za vreme moje trudnoće Dragan bio sa drugom ženom i za vreme dok sam bila trudna i dok me je maltretirao bila sam kod svojih roditelja, a nijednom me nije pozvao da pita kako sam. Pre mesec dana mi je pretio tako što mi je rekao: "Odrubiću ti glavu". Ja sve ovo nisam prijavljivala, ali sada sam nakon svega veoma zabrinuta za svoju bezbednost, kao i bezbednost roditelja i dece“.

Foto: Printskrin

 

To je lider opozicije Dragan Đilas, vlasnik svih opozicionih stranaka, koje je jednostavno kupio, zbog toga što poseduje stotine miliona evra, koje je nelagalno stekao. Narodna poslovica kaže – Iver ne pada daleko od klade. Zbog toga u ovoj kampanji imamo epidemiju nasilja koje vrše đilasovci nad ženama i aktivistima SNS, širom Srbije. Navešću podatke o 12 napada opozicije na aktiviste SNS, uglavnom na žene iz SNS, na štandovima, ili dok su vršile kampanju od vrata do vrata. Napada je bilo mnogo više, ali nisu svi prijavljeni policiji, ili podatke nisu objavili mediji. Sa druge strane niko iz SNS nije napao bilo koga iz opozicije, i nije uzvraćao na nasilje opozicije. Time je SNS ovu kampanju učinio veoma mirnom. Što se tiče napada na nas, mi to stoički trpimo.

Napad 1. 23.09.2023. Aktivistkinju SNS je napala žena, simpatizerka Đilasove opozicije. Ova Đilasova nasilnica, je aktivistkinji SNS, uvrtala ruku, pokušavala da joj otme telefon, istovremeno urlajući da podržava Đilasa, i vređajući našu aktivistkinju. Naša aktkivistkinja je mirno stajala za štandom kod pijace na Banjici. Slučaj je prijavljen policiji.

Napad 2. 20.10.2023. Fizički je napadnuta aktivistkinja SNS u Novom Sadu, zamenica predsednice Skupštine Grada Novog Sada, Kristina Karajić. Ova mlada žena je grubo fizički napadnuta tokom učestvovanja u stranačkim aktivnostima na Novoj Detelinari pri čemu su joj nanete telesne povrede. Na našu aktivistkinju fizički je nasrnula nepoznata žena i tom prilikom pokušala da joj otme stranački materijal uz uvrede i psovke. Napad je prijavljen policiji.

Napad 3. 07.11.2023. Aktivista Đilasove liste „Srbije protiv nasilja“ verbalno je napao i pretio aktivistkinjama SNS na Voždovcu. Napad je izvršio član stranke Zeleno levi front koji je vulgarno i prostački nasrnuo na aktivistkinje Opštinskog odbora SNS Voždovac, koje su na štandu SNS razgovarale sa građanim a u naselju Stepa Stepanović. Nasilnik je na žene vikao unoseći im se u lice i pretio „da će da ga zapamte, da će ih juriti po biračkim mestima i da se on ne plaši ničega, jer je privođen 42 puta”. Slučaj je prijavljen policiji.

Napad 4. 16.11.2023. Napadnute su dve aktivistkinje SNS, Slavica Ivanović i Zorica Slavković, aktivistkinje SNS iz Mesnog odbora SNS, Mileva Marić Ajnštajn, na Novom Beogradu. Na ove dve mirne žene, od kojih jedna ima 55, a druga 73 godine, nasrnuo je Đilasov sledbenik koji ih je vređao, omalovažavao, pratio, nasrtao na njih i pretio N1 televizijom. Slučaj je prijavljen policiji.

Napad 5. 21.11.2023. Aktivistkinja SNS delila je propagandni materijal na Novom Beogradu, i tom prilikom je pretrpela fizički napad od strane pristalice Dragana Đilasa. Napad je odmah prijavljen policiji, a dva tima Interventne jedinice i patrola sa Novog Beograda su odmah došli na lice mesta, u Bulevar Mihaila Pupina 5. Dok je na toj adresi radila kampanju od vrata do vrata i delila materijal SNS, iz jednog stana je izašao muškarac koji je u ruci imao pištolj i koji je prvo pretio aktivistkinji SNS, a potom ju je i fizički napao. Aktivistkinja je napad odmah prijavila policiji, a dva tima Interventne jedinice i patrola sa Novog Beograda su odmah došli na lice mesta i u stanu su zatekli đilasovca Todora Zelenovića (42).

Napad 6. 24.11.2023. Fizički su napadnuti su aktivisti SNS u Novom Sadu. Napad se dogodio u centru Novog Sada. Aktivisti SNS su grubo fizički napadnuti tokom učestvovanja u stranačkim aktivnostima, pri čemu je nepoznata osoba bacila metalnu šipku i uništila štand SNS. Slučaj je prijavljen policiji.

Foto: Printskrin

 

Napad 7. 25.11.2023. Napadnuti su aktivisti SNS na štandu u Nišu. Đilasov poslanik i kandidat za poslanika na listi "Srbija protiv nasilja", Đorđe Stanković je napao je štand SNS postavljen u Nišu, u gradskoj opštini Medijana. Postoje snimci i fotografije na kojima se vidi Đilasov poslanički huligan Đorđe Stanković, kako lomi štand SNS.

Napad 8. 30.11.2023. Fizički su napadnute aktivistkinje SNS Rajka Polić i Martina Ristić. Gospođe Polić i Ristić su bile u prostorijama SNS na Novom Beogradu kada je u prostorije nasilnički ušla Jasmina Halilović. Tom prilikom gospođa Halilović je na njih najbrutalnije i iz čista mira nasrnula, potom ih je počupala za kosu i nanela nekoliko udaraca u predelu glave, istovremeno ih najsramnije vređajući. Slučaj je prijavljen policiji. Jasmina Halilović je fanatična Đilasova simpatizerka.

Foto: Printskrin

 

Napad 9. 06.12.2023. Mladu aktivistkinju SNS-a, Đurđu Bosnić na Zvezdari, u Đevđelijskoj 13, je fizički napao upravnik Muzeja Jugoslovenske kinoteke, "borac protiv nasilja". Đurđa Bosnić je pristojno i kulturno radila kampanju od vrata do vrata. Njoj su konstatovane lakše telesne povrede, a policija je identifikovala Marjana Vujovića kao napadača. Marjan Vujović u Muzeju Jugoslovenske kinoteke radi 20 godina, i na to mesto ga je postavio režim iz 2003. godine. Kao dokaz napada, postoji i snimak sa nadzornih kamera zgrade ispred koje se incident desio. Osim što je Đurđi Bosnić naneo telesne povrede, đilasovac Vujović ju je psovao i grubo vređao. Napadač je od ranije poznat policiji i osuđivan je za slične prekršaje koji se tiču nasilničkog ponašanja.

Napad 10. 7.12.2023. Napadnuta je na aktivistkinja SNS, Zorica Milićević, koja je doživela najgore verbalno i fizičko zlostavljanje tokom svojih redovnih stranačkih aktivnosti u bloku 23 na Novom Beogradu. Na gospođu Milićević su fizički nasrnule pristalice izborne liste "Srbija protiv nasilja". Tom prilikom su je počupali za kosu, pljunuli i najsurovije su joj pretili da će je linčovati i obesiti nakon izbora 17. decembra.

Foto: Printskrin

 

Napad 11. 08.12.2023. U Jagodini su napadnuti aktivisti Srpske napredne stranke. Aktivisti SNS su lepili plakate sa pozivom na veliki miting izborne liste „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“. Oko 12:30 časova u centru sela Ribara, aktivisti SNS-a najbrutalnije su izvređani, prećeno im je i Đilasovi huligani su pokušali da jednog aktivistu SNS pregaze autom. Policija je došla na lice mesta, izvršila je uviđaj i po saznanjima meštana sela Ribara, napadač sa nadimkom „Koza“ je blisko povezan sa fudbalskim klubom u Ribaru.

Razobručeno nasilje Đilasove koalicije, kulminiralo je juče 10.12.2023. u Kragujevcu.

Napad 12. 10.12.2023. Juče su žene iz SNS, iz Unije žena SNS, dva puta napadnute u Kragujevcu! Prvi napad se dogodio oko podneva, kada je grupa đilasovaca, prošla pored štandova SNS, i pri tome psovala i vređala žene iz SNS. Drugi napad je usledio pola sata posle prvog, kada je veća grupa Đilasovih bandita, batinaša i huligana fizički nasrnula na žene iz SNS, i krenula da uništava štandove. Huligani đilasovci su povredili vrat Valentini Matović, a drugoj ženi su su razbili telefon. Đilasovi huligani su najgrublje vređali aktivistkinje iz SNS i psovali ih. Na snimcima se vidi grupa od desetak huligana, obučenih u crno, od kojih su neki maskirani, kako napadaju žene, i uništavaju štandove SNS.

Koliko su Đilasovi nasilnici besramni, svedoči činjenica da su organizatori ovog nasilja, održali konferenciju za štampu Đilasove liste u Kragujevcu, i za nasilje nad ženama SNS, su optužili ni manje ni više, nego SNS. Da nije tragično, bilo bi komično. Krivac okrivljuje žrtvu da je napala sama sebe!?! O tome svedoči izveštaj sa te KZŠ, koji su prenele Šolakove i Đilasove televizije N1 i NovaS, i list „Danas“. Na portalu TVN1, se istog dana, pojavio sramni prilog pod naslovom: „Farsa osmišljena u „režiji” SNS-a: „Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac“ o napadu na štand „naprednjaka”. U tom sramnom izveštaju stoji: „Opoziciona koalicija Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac, na večerašnjoj konferenciji za štampu odbacila je tužbe Gradskog odbora Srpske napredne stranke da su njihovi aktivisti danas napali njihov štand u centru grada. Po njima, to je „farsa u režiji SNS-a”.

Foto: Printskrin

 

Foto: Printskrin

 

Đilasov kandidat i funkcioner iz Kragujevca, poslanik Dalibor Jekić sramno kaže: „Sve ovo je osmišljeno od SNS-a i njihova je farsa. Njihov glavni motiv za ovaj čin je sunovrat lokalnog rejtinga „naprednjaka” i zbog toga pribegavaju vakvim očajničkim merama“. Nećete verovati, ali Jekić je optužio žene iz SNS, zbog toga što su bile tu i posmatrale desetak nasilnika koji uništavaju štandove!?! Šta je trebalo da urade žene, da još dobiju i batine od Jekićevih i Đilasovih huligana? Đilasov poslanik Dalibor Jekić je dotakao dno dna.

Da cela opozicija igra onako kako Đilas svira, pokazao je i poslanik Miloša Francuza iz POKS-a, i kandidat za poslanika Veroljub Stevanović, koji je za razliku od Jekića, za sve optužio gradonačelnika Kragujevca i rekao: „Iza svega se krije „gradonačlenik u magli” Nikola Dašić. Ovo je samo deo pripreme za dolazak predsednika Srbije, koji bi onda mogao da netačno ustvrdi da je opozicija u Kragujevcu nasilnička”. Reče Đilasov i Francuzov, Veroljub Stavanović, i ostade živ. Ovakvu glupost nije mogao na toj KZŠ da izgovori čak ni Dalibor Jekić, koji je „samo“ načelno, a lažno, optužio Srpsku naprednu stranku da je napala sama sebe.

Foto: Printskrin

 

 

Za kraj, podsetiću zaboravne, da je od 2018. godine, od trenutka kada se Đilas vratio u politiku, izvedeno 80 napada na prostorije SNS! Od trenutka kada se Đilas vratio u politiku, početkom 2018. godine, cela opozicija koju on predvodi, je postala generator nasilja u srpskom društvu. To razobručeno nasilje opozicije je stvorilo toksičnu atmosferu u delu društva. Ta bolesna atmosfera koju je kreirala i generisala opozicija, je stvorila plodno tle za dve strašne tragedije koje su se dogodile u maju ove godine. Srećom, ogroman deo društva, predvođen predsednikom Aleksandrom Vučićem i Srpskom naprednom strankom, ima ogromnu snagu da se suprotstavi ovom toksičnom zagađenju i nasilju koji dopiru iz opozicije. Predsednik Vučić i SNS se nasilju opozicije suprotstavljaju pre svega uzdizanjem Srbije, građenjem Srbije, lečenjem Srbije. Aleksandar Vučić leči prošlost u sadašnjosti, radi budućnosti. Predsednik Vučić i SNS se nasilju opozicije suprotstavljaju pristojnošću. Pristojnost jе vеoma važan pojam. Pristojnost znači odsustvo ponižavanja. Pojam „nеponižavanjе“ najboljе opisujе šta jе pristojno društvo. Pristojno društvo jе ono društvo čijе ustanovе nе ponižavaju ljudе. Pozitivno opisano, pristojno društvo jе ono čijе ustanovе ukazuju poštovanjе prеma ljudima. Civilizovano društvo jе ono društvo čiji članovi nе ponižavaju jеdni drugе. Svako pristojno i civilizovano društvo jе i pravеdno društvo. Alеksandar Vučić jе učinio da Srbija budе i pristojno i civilizovano i pravеdno društvo. Srbija ne sme da stane!

Autor je poslanik i član predsedništva SNS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija