• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.12.2023

21:53

Dragutin Matanović: Ante Ponoš i ustaška putovnica

Zoran Sinko

Kolumne

Dragutin Matanović: Ante Ponoš i ustaška putovnica

Podeli vest

Ante Ponoš, kao bivši načelnik Generalštaba vojske Srbije, doprineo je uništenju stostina srpskih tenkova, oklopnih transportera i samohodnih protivavionskih topova, prodajući ih kao staro gvožđe. Svojim potpisom je omogućio i uništavanje više hiljada protivavionskih raketa Strela 2M i brojnih lansera, sve po zadatku određenih zapadnih centara moći. I ustaške Hrvatske čije mnoge ulice nose ime Mila Budaka, koji je javno izneo plan Hrvata kako da se reši srpsko pitanje: “jednu trećunu pobiti, jednu trećinu pokatoličiti i jednu proterati”.

Ante Ponoš je učestvovao na predsedničkim izborima u Srbiji 2022., iako je vlasnik hrvatskog pasoša. Ti izbori su pokazali koliko je srpsko društvo demokratsko. Zamislite da neko u Hrvatskoj učestvuje u predsedničkim izborima i ima srpski pasoš – sve mi se čini da bi se taj kandidat jednog trenutka posekao na “srbosjek”.

Pišem o Anti Ponošu jer je, kao jedan od lidera đilasovske koalicije, na N1 izjavio, komentarišući nasilje opozicione rulje na Miladinu Kovačeviću: “ imate ovog direktora Zavoda za statistiku..ima 71 godinu…šta češ ti tamo…idi u starački dom…. neko ga povukao za nos….šta je on očekivao – da će da ga miluju….da je dobio batine, verovatno bi razmislio još jednom”. Očigledno je da Ante Ponoš žali za vremenima kada su u Hrvatskoj Jevreji oko ruke morali da nose žute trake, a Srbi plave trake sa slovom P (latinica - pravoslavac). Ponoš sada sanja nove “rasne” zakone, o tome da svi Srbi stariji od 70 godina nose belu traku oko ruke sa crnim natpisom 70+. Naravno, to ne bi važilo za njega i druge antisrbe i drugosrbijance u Srbije. A najvažnije bi bilo tim starijim ljudima zabraniti učešće na izborima.

Pri kraju teksta primetio sam da sve vreme Ponoša oslovljavam sa Ante, a njegovo ime je Zdravko. Izvinjavam se Ponošu zbog lapsusa. A Ante je lepo hrvatsko ime i podseća me na dva “oca hrvatske domovine”: Jedan je Ante Starčević koji je pisao da “sve ono što se zove srpskim mora iščeznuti…biti predmet klanice…da su Srbi skot gnusniji od ikoga drugoga”. A drugi je Ante Pavelić, za čije su vreme od 1941.-1945. Hrvati pobili oko 700 000 Srba, samo zato što su Srbi i pravoslavci, vršeći masovne pokolje. Odvodeći ih do jama, bunara, bezdana ili reka, gde bi ih klali, ubijali maljevima, spaljivali, streljali ili žive bacali u masovne grobnice.

Budi ponosan Zdravko Ponošu na svoje hrvatsko državljanstvo!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sara Ćirković šampionka Evrope!
Ostali sportovi

Sara Ćirković šampionka Evrope!

Kakav uspeh za srpski sport! Mlada srpska bokserka Sara Ćirković (19) osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 54 kg, ubedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

27.04.2024

18:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija