• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.01.2024

16:47

Kolumna Ivana Radovanovića koju morate pročitati: Što se bore misli tvoje

Zoran Sinko

Kolumne

Kolumna Ivana Radovanovića koju morate pročitati: Što se bore misli tvoje

Podeli vest

Izađe Dragan Đilas na N1 i izjavi kako on misli da sam lično ja pisao odgovor RTS-a na njegove gavrilovićizme.

I još naglasi, kroz jedno decidno, odlučno: "Ja mislim", što, valjda, sve nas, obične smrtnike, treba da suoči sa veličinom i njegove ličnosti i njegove misli, sabrana dela odmah da mu čovek objavi.

U njima - sve što je Đilas mislio, sasvim pogrešno, što je opus koji može mirno da se meri i sa Mao Ceom i sa Šešeljem, posebno krilo narodne biblioteke treba za to napraviti.

U konkretnom slučaju pak, dakle u ideji da sam pisao umesto RTS-a, a za RTS, misao baš nije uspeo da produži, te je skromno zaključio da "ćemo vremnom videti da li je to tačno".

I, kako da vam kažem, zašto bi ga pustili da čeka (LOL). Pošto je jako malo vremena potrebno da utvrdimo činjenice, taman onoliko za koliko napišem par redova.

I da bih ostao na istom terenu, evo, ovako:

1. Mislim (bez Ja, to je nepristojno i suvišno), da bih se, da pišem o Đilasu, pod obavezno potpisao, i to ne kao RTS.

2. Mislim, takođe, da uopšte ne bih bio nežan, kao RTS, te bi za prvu rečenicu tog pisanija izabrao meni omiljeni citat: "Ne može se za njega reći da je pi.., pošto nema tu toplinu i dubinu". Plitak i hladan, frigidnost sama.

3. Mislim da bih dalje primetio da je Đilas odlučio da odustane od političke karijere i da postane Gavrilović umesto Gavrilovića (moguće je da se ovo odnosi na salamu, a moguće i na čoveka, sami odaberite). Drukčije ne može da se objasni njegova potreba da, uz blokče i olovku, opsesivno prati Dnevnik i zapisuje šta sve nisu objavili. Razumem, pri tom, zašto je nekada pratio i brojao reklame, ali ovo je dosta opskurno. Stvarno. 

4. Mislim da bih, zatim, nabrojao šta je sve promašio pre, tokom i posle izbora, i sasvim sigurno bih ga u tekstu zvao - Loser. Takođe, ako misli da nastavi da misli, predložio bih mu da za sledeću kampanju izabere slogan: Odlično je, od Gavrilovića je. Sam nek odluči da li se slogan odnosi na čoveka ili salamu. Ako izabere drugo, bolje će da prođe (šifra "parizer").

5. Mislim da bih mu svakako preporučio da prestane da misli - ne ide mu - i da, umesto toga, pokuša da napravi pravu stranku; da se ne krije iz Marinike; da se usudi da na bar jednom mitingu izađe pred ljude; da sledeću kampanju ne preda lumpen intelektualcima iz Proglasa; na kraju, i da, ako sve to nije u stanju, prestane da se bavi politikom. Neka broji reklame, tu je jedino bio uspešan.

6. Mislim i da bih prenebegao njegove misli o tome s kim sam ja u vezi, pošto o njegovim vezama ne bih (a poznate su mi). Žao mi je tih žena, sve do jedne. 

7. Mislim, posle svega, da, na svoju žalost, Đilas nije sposoban bilo šta da nauči, te će, zato, verovatno nastaviti da pokušava da misli, uz ozbiljnu borbu i napor, ali nema veze. Nastaviću i ja. Lagano. Bez da kažem da je pi... Nije taj kapacitet. LOL, još jednom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

KOLUMNA JOAKIMA ROSIĆA! Mihael Rot: Berlin mora da komanduje!
Kolumne

KOLUMNA JOAKIMA ROSIĆA! Mihael Rot: Berlin mora da komanduje!

Demokratija, Rot i Srbija: U intervjuu za jedan srpski medij predsednik Odbora za spoljne poslove nemačkog Bundestaga Mihael Rot iznosi sledeće ključne teze: „Vučić ne ugrožava samo unutrašnji mir u Srbiji, on je i neko ko izaziva konstantne probleme u regionu; za mnoge posvećene Evropljane i prijatelje Zapadnog Balkana, predsednik Vučić i njegov režim više nisu pouzdani partneri. U EU nema mesta za Putinove sluge; razočaran sam reakcijama Brisela i Vašingtona, koji su se uzdržali od jasne osude navodne izborne prevare.“

18.01.2024

10:03

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija