• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nebojša Bakarec

16.02.2024

17:14

Nebojša Bakarec: Vučićevo ime je jače od cele opozicije! Šta tek reći za Vučićeva dela?

Zoran Sinko

Kolumne

Nebojša Bakarec: Vučićevo ime je jače od cele opozicije! Šta tek reći za Vučićeva dela?

Podeli vest

Đilasov „Proglas“ (Bojković, Bjelogrlić, Majić...) zahteva da Vučićevo ime ne sme da bude ni na jednoj izbornoj listi SNS. To su podržale sve stranke Đilasove koalicije „Nasilje protiv Srbije“. Zahtev da se zabrani Vučićevo ime i prezime u nazivima izbornih lista SNS, Đilasova koalicija je pre „Proglasa“, već iznela u Evropskom parlamentu u Strazburu. Tada je Aleksićev i Đilasov poslanik Đorđe Stanković u ime Đilasove koalicije tražio od Evropskog parlamenta da zabrani upotrebu imena Aleksandra Vučića!?! Đilasove kukavice su prestravljene imenom Aleksandra Vučića. Možete zamisliti tek koliko se đilasovci plaše Vučićevih dela, uzdizanja Srbije, napretka Srbije. Koliko su đilasovci licemerne kukavice i koliki su im dvostruki aršini, svedoči to da su sve to što sada žele da zabrane Vučiću, oni primenjivali u nazivima lista na parlamentarnim i lokalnim izborima, dok su bili na vlasti do 2012. godine. Ime Borisa Tadića, tada predsednika Srbije i predsednika DS, bilo je u nazivu svih njihovih lista. Tada su proglasovci Bojković, Bjelogrlić, Majić i drugi, podržavali ime Borisa Tadića na svim listama DS. Danas se opozicija stidi svojih lidera, na prvom mestu Đilasa, šefa i vlasnika opozicije. Danas opozicija ne sme da stavi Đilasovo ime u naziv bilo koje liste! Rekoh, stide se Đilasa, jer je Đilas kompromitovan. Sa druge strane mi iz SNS, silno se ponosimo državnikom Vučićem i njegovim fantastičnim rezultatima, i po zakonu, stavljamo njegovo ugledno ime u nazive lista.

Foto: printscreen/ Nebojša Bakarec

 

Opozicija bi da zabrani i ukine Vučićevo ime! Međutim, đilasovci žele da zabrane, ukinu, ubiju, odstrele i Vučića lično. Setite se, smeta im normalno, naravno zakonito Vučićevo učešće u izbornoj kampanji. Đilasovci su prestravljeni Vučićem. Ovim što su predložili Evropskom parlamentu, i ovim što zahteva „Proglas“, đilasovci priznaju svoj epski izborni poraz, svoj moralni debakl, svoj fijasko i svoj kukavičluk. Zahtevom da se zabrani upotreba Vučićevog imena, đilasovci u stvari priznaju da su izbori bili savršeni, i da je navodno jedini problem upotreba Vučićevog imena u nazivu lista SNS! Đilasov poslanik Đorđe Stanković je u Evropskom paralamentu, neoprezno i otvoreno rekao, da bi opozicija pobedila na izborima, da nema Vučićevog imena na listama, i da nema Vučića u kampanji. Na stranu, što opozicija ni tada ne bi pobedila. Indikativni su infantilnost i nemoć Đilasove liste i „Proglasa“, kada otvoreno iznose svoje bolesne detinjaste zahteve za uklanjanje Vučića. Podsvest je čudo.

Vraćam se na dvostruke aršine đilasovaca i proglasovaca. U vreme vlasti DS, do 2012. godine, Đilas, Marinika, Aleksić, Bjelogrlić, Bojković, Majić i drugi, otvoreno su podržavali upotrebu imena Borisa Tadića, na svim listama DS - od parlamentarne, pokrajinske, beogradske i svih lokalnih lista u gradovima i opštinama. Navešću samo nekoliko, od stotina primera, kada je opozicija dok je bila na vlasti, radila isto što i SNS danas. I nikome tada, do 2012. godine, nije padalo na pamet da osporava pravo DS, đilasovaca i proglasovaca, da u nazive svih lista stavljaju ime Borisa Tadića.

Foto: printscreen/ Nebojša Bakarec

 

2003. godine, Demokratska stranka je na parlamentarnim izborima nastupila pod nazivom  „DEMOKRATSKA STRANKA - BORIS TADIĆ“. Boris Tadić nije bio kandidat za poslanika, a bio je deo naziva liste. Đilas, Marinika, Aleksić, Bjelogrlić, Bojković, Majić i drugi, su ovo zdušno podržali i nisu tražili da se ime Borisa Tadića ukloni sa lista DS.

2004. godine, na izborima za gradonačelnika Beograda, pored imena kandidata DS za gradonačelnika Beograda, i u nazivima odborničkih lista DS, stajala je odrednica „Demokratska stranka - Boris Tadić“. Boris Tadić nije bio kandidat za gradonačelnika, niti kandidat za odbornika u gradu Beogradu, a njegovo ime se nalazilo na svim listama DS. Đilas, Marinika, Aleksić, Bjelogrlić, Bojković, Majić i drugi, su ovo zdušno podržali i nisu tražili da se ime Borisa Tadića ukloni sa lista DS.

2007. godine, Demokratska stranka je na parlamentarnim izborima nastupila pod nazivom  „Demokratska stranka - Boris Tadić“. Boris Tadić nije bio kandidat za poslanika, a bio je deo naziva liste. Đilas, Marinika, Aleksić, Bjelogrlić, Bojković, Majić i drugi, su ovo zdušno podržali i nisu tražili da se ime Borisa Tadića ukloni sa lista DS. Đilas je bio najviši funkcioner DS i postao je ministar za NIP.

2008. godine, koalicija DS, G17+, itd. je na parlamentarnim izborima nastupila pod nazivom „ZA EVROPSKU SRBIJU - BORIS TADIĆ“. Boris Tadić nije bio kandidat za poslanika, a bio je deo naziva liste. Đilas, Marinika, Aleksić, Bjelogrlić, Bojković, Majić i drugi, su ovo zdušno podržali i nisu tražili da se ime Borisa Tadića ukloni sa lista koalicije DS-G17+.

Foto: printscreen/ Nebojša Bakarec

 

Na izborima sa Skupštinu grada Beograda 2008. godine, lista DS u Beogradu je nosila naziv „Za evropski Beograd - Boris Tadić“. Boris Tadić nije bio kandidat za odbornika, a bio je u nazivu liste. Đilas, Marinika, Aleksić, Bjelogrlić, Bojković, Majić i drugi, su ovo zdušno podržali i nisu tražili da se ime Borisa Tadića ukloni sa liste DS. Đilas je tada izabran za gradonačelnika.

Ovde treba pomenuti, u kontekstu današnjih suludih tvrdnji opozicije da je pobedila u Beogradu, da je tada 2008., prvoplasirana lista DS, G17+, osvojila samo 45 mandata, u odnosu na današnjih 49 mandata liste SNS, dakle, 4 mandata manje od SNS danas. SRS je tada 2008. osvojila 40 mandata, koalicija DSS-NS - 12 mandata, LDP - 7 mandata i koalicija SPS-PUPS-JS - 6 mandata. Prvobitno je bilo dogovoreno da vlast formiraju SRS, SPS, PUPS, JS, DSS i NS, ali su vlast formirali DS, G17+, LDP, SPS, PUPS i JS. Niko iz SRS i DSS, tada nije pravio haos na konstitutivnoj sednici Skupštine Beograda, kako to sada najavljuje Đilasova koalicija, bez ikakvog osnova.

2012. godine, DS je na parlamentarnim izborima nastupila pod nazivom „IZBOR ZA BOLjI ŽIVOT - BORIS TADIĆ“. Boris Tadić nije bio kandidat za poslanika, a bio je deo naziva liste. Đilas, Marinika, Aleksić, Bjelogrlić, Bojković, Majić i drugi, su ovo zdušno podržali i nisu tražili da se ime Borisa Tadića ukloni sa lista DS.

Foto: printscreen/ Nebojša Bakarec

 

Postaviću pitanje Đilasu, Mariniki, Aleksiću, Bojkovićki, Bjelogrliću i Majiću – zbog čega ste nedosledni, selektivni zastupnici dvostrukih aršina? Zbog čega ste do 2012. godine, podržavali prisustvo imena predsednika Srbije na listama tada vladajuće vaše miljenice DS, a danas to isto pravo osporavate Srpskoj naprednoj stranci? Zbog čega po vama, jedni aršini važe za Borisa Tadića i DS, a sasvim drugi aršini važe za Aleksandra Vučića i SNS, u potpuno istoj situaciji? Isti aršini moraju da važe za DS i Borisa Tadića, kao i za SNS i Aleksandra Vučića! Zbog čega dvostruki standardi? Da li zbog toga što vi Đilase, Marinika, Aleksiću, Bojković, Bjelogrliću, Majiću, smatrate da ste elita, nadljudi, i da za vas važe povoljniji aršini, nego za nas, kako vi rasistički kažete „krezube sendvičare, ružne, prljave, zle“?

Molim vas odgovorite na pitanje zbog čega je po vama, ime Borisa Tadića moglo da bude na svim listama vaše miljenice DS, a ime Aleksandra Vučića ne može da bude na svim listama SNS? Zbog čega je po vama, predsednik Srbije i istovremeno predsednik DS, Boris Tadić, do 2012. godine, smeo maksimalno da učestvuje u parlamentarnim kampanjama vladajuće stranke, a predsednik Srbije, Aleksandar Vučić to ne sme? Podsećam vas da predsednik Vučić, za razliku od Borisa Tadića, nije istovremeno i predsednik najjače vladajuće stranke!

Autor je poslanik i član predsedništva SNS


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)
Partizan

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)

Trener fudbalera Partizana Albert Nađ imenovan je pre dva dana za šefa stručnog štaba crno-belih i tom prilikom potpisao je ugovor na godinu i po dana. Međutim, to suštinski ne mora ništa da znači i od više faktora zavisi koliko će se Nađ zaista zadržati na poslu o kojem je sanjao.

01.05.2024

14:01

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15