• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D.S.

18.03.2024

09:49

ESTRADAnje! Mili Čolić: Srpska Adel i "Žena fatalna"

Dejan Milićević

Kolumne

ESTRADAnje! Mili Čolić: Srpska Adel i "Žena fatalna"

Podeli vest

"Duša mi se raspada od plača kraj šporeta i usisivača, sada čujem neke klinke ganja, dosta mi je više ovog sra*a", tekst je pesme Mire Aleksić koji je nekima zasmetao

Proteklih nekoliko dana jedna pesma ne baš poznate pevačice izazvala je veliku pažnju dežurnih muzičkih kritičara, hejtera i znalaca. Iako je objavljena pre desetak dana, tek krajem prošle nedelje završila je na Tik toku, što je bilo dovoljno da svaka šuša napiše kako je tekst pesme banalan, glup, prost i kako ćemo veliku Marinu Tucaković praviti od blata. Tačno, ali podsetiću vas da je i Marina znala da napiše i potpiše stihove kao što su "Dvanaest vodoravno, trinaest uspravno..." ili "Didule...".

Foto: Dejan Milićević

 

Spornu numeru pod nazivom "Žena fatalna" snimila je Mirjana Mira Aleksić i zbog nekih fizičkih sličnosti odmah je proglašena srpskom Adel. Mi prosto volimo da tražimo ekvivalente. Tekst koji je zasmetao ide ovako: "Kao klinka sam se udala, mladost moju u ruke mu dala, rodila mu i ćerku i sina i služila kao veš-mašina. Duša mi se raspada od plača kraj šporeta i usisivača, sada čujem neke klinke ganja, dosta mi je više ovog sranja." Pa onda ide refren: "Emocije nema, jaka sam ko stena, ja sam ta žena fatalna", ponavlja se dva puta, normalno! Za drugu strofu, ukoliko ste radoznali kao mladi majmuni, moraćete da odete na Jutjub i potražite sjajnu Miru Aleksić. Zašto sjajnu? Evo zašto!

Miru su napali uglavnom oni koji, naravno, nemaju pojma da je ova žena bila takmičarka šou-programa "Zvezde Granda" i da je na muzičkoj sceni prisutna od 2011. godine. Znam da nemate pojma da je njena prva pesma "Opa, opa". Nije ona kriva! Odlična pevačica, lepog, ali pristojnog izgleda. Fenomenalno peva narodnu novokomponovanu i izvornu muziku, nastupa i u narodnoj nošnji, pojavljuje se u ozbiljnim muzičkim emisijama, nema skandale i pre ove "gluposti" sve pesme koje je snimila bile su ozbiljne i vredne pažnje. Ipak, to u današnje vreme malo koga zanima.

Foto: Printscreen/Instagram

 

Interesantno je da, skoro poslednju deceniju, hitovi i popularne pesme su oni koji bi se po žanru mogli nazvati porno i narko folk, a sada je nekome zasmetalo što se u pesmi do juče "smerne i poštene" pevačice izgovaraju reči veš-mašina, sra*e i usisivač. Ajte, molim vas! Licemerni ste, površni i jadni.

Pesma "Žena fatalna" je nešto što bi se moglo nazvati "Nervozni poštar" ili "Rokeri s Moravu" 21. veka. Mira Aleksić je realno otpevala ono što se živi i servirala nam baš onako kako smo zaslužili. Ova pesma je odlična fora, muzička kritika onoga što se generalno izvodi, što se traži i ima prođu. Možda je "problem" samo u tome što je servirano bez celofana i mašnice, pa je to neke skandalizovalo i začudilo. Miro, samo napred. Od nas koji znamo ko si i šta si imaš samo pohvale. U "ESTRADAnje" kod mene možeš kad god poželiš.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija