A
ŽELJKO CVIJANOVIĆ, NOVINAR KOJI JE PREDVIDEO I TRAMPA I BREGZIT: SRBI, ČUVAJTE SE! 2017. je poslednja dobra prilika za RUŠENJE DRŽAVE!
Godina pred nama poslednja je prilika starih elita da destabilizuju Srbiju. Za to će, naravno, biti iskorišćeni predsednički izbori. U 2017. Srbija može da postane zemlja velike šanse. Prethodno je potrebno da izbegne velike opasnosti
Željko Cvijanović 02. 01. 2017. 18:03
22
Informer

Željko Cvijanović, glavni urednik portala "Novi standard" i jedan od najboljih srpskih novinara, u tradicionalnom novogodišnjem autorskom tekstu za Informer predviđa šta nas čeka u 2017. godini. Čovek koji je pre 12 meseci sa zapanjujućom preciznošću najavio 'Bregzit', pobedu Donalda Trampa, kao i rasplet krize na Balkanu, piše da je 2017. - godina najveće šanse, ali i istovremeno i velike opasnosti za Srbiju.

Ako u prvih 20 dana nove godine Obama ne upali planetu toliko da će vatrogasci raditi decenijama, 2017. biće godina sukoba starih (globalističkih) i novih (konzervativnih) elita u svetu. Što sa Putinom bude povlačio odlučnije poteze u pravcu detanta, Tramp će biti na jačem udaru globalnih medija i sivih kardinala, pod stalnom pretnjom da bude zbačen.

Nestabilna Srbija znači rat u regionu
Centralni Balkan sa stabilnom i jakom Srbijom može da podnese i ustašizovanu Hrvatsku, i ekstremizovane Albance, i disfunkcionalne Makedoniju, Crnu Goru i BiH. Sa nestabilnom Srbijom region tone u rat i haos

Izbori za destabilizaciju

Zato će se zbližavanje Rusije i SAD odvijati, kao 1941, okupljanjem protiv zajedničkog neprijatelja. Taj neprijatelj na vidljivoj pozornici biće islamski teroristi, Rozmerina beba starih elita. Iza zavese zajednički neprijatelj biće njihovi tvorci. Taj rat neće samo odrediti arhitekturu Bliskog istoka, Centralne Azije i delova Afrike već i balkanskog poteza između Beča i Istanbula, na kome Pašić nije video većeg naroda od Srba. Taj prostor, na kom vidimo 25-godišnje rezultate starih elita - od slomljene Grčke, preko Srba izbačenih iz razvoja do, ohrabrenih Albanaca i reustašizovanih Hrvata - neće biti centar obračuna sa terorizmom i rata starih i novih, ali neće biti ni zaobiđen.

ŽELJKO CVIJANOVIĆ O PREDSEDNIČKIM IZBORIMA: Zapad Jeremićem tera Vučića na crtu!

Neće biti borbe protiv terorizma, a da zaobiđe pretresanje Albanaca i u Tetovu, i u Prištini, i u Tirani. Kako se tim baviti a da pred Izetbegovića ne tresne gomila pitanja na koja nema odgovor, kako zaobići Đukanovića, lokalnog top-menadžera starih elita, kako se ne baviti Zagrebom, 25 godina transportnom bazom terorista i oružja između Zapadne Evrope i Bliskog istoka i nazad?

Informer

Rečju, 2017. godina biće početak promene odnosa na Balkanu. Gledano iz pozicije starih globalističkih elita, smrtni greh Srbije je dvostruk. Prvo, njeno urušavanje za 25 godina niti je dovedeno do kraja niti do tačke kad je nepovratno. I drugo, još gore, na potezu ispod Beča do Istanbula Srbija je danas jedina stabilna zemlja.

Putin i Tramp - gospodari igre
Što sa Putinom bude povlačio odlučnije poteze u pravcu detanta, Tramp će biti na jačem udaru globalnih medija i sivih kardinala, pod stalnom pretnjom da bude zbačen

Godina pred nama poslednja je prilika starih elita da destabilizuju Srbiju. Za to će, naravno, biti iskorišćeni predsednički izbori, na kojima je opozicija izabrala da bude eksponent starih elita i njihovih ovdašnjih analoga, koji žele povratak u 2012. Zato to neće biti izbori na kojima će se igrati na pobedu, već na destabilizaciju, i to ne samo na liniji vlast - opozicija već i unutar same vlasti, gde se kao posebno osetljive vide relacije Vučić - Nikolić i Vučić - Dodik. Centralni Balkan sa stabilnom i jakom Srbijom može da podnese i ustašizovanu Hrvatsku, i ekstremizovane Albance, i disfunkcionalne Makedoniju, Crnu Goru i BiH. Sa nestabilnom Srbijom region tone u rat i haos.

Mudra politika

Druga opasnost za Srbiju i Srpsku može da bude terorizam. Kad počne provetravanje islamističkih ćelija na Balkanu, koje će se dogoditi i s nama i bez nas, Srbija će imati prirodno mesto u antiterorističkoj koaliciji. Bez obzira na to, kao i na moralni kapital koji Srbi nose kao prva žrtva islamističkog terorizma u Evropi, ne bi bilo mudro da zauzimamo mesto u prvim borbenim redovima i izlažemo se rizicima. To treba da počiste oni koji su ga posejali.

AUTORSKI TEKST ŽELJKA CVIJANOVIĆA KOJI MNOGO TOGA OBJAŠNJAVA: Stranci, deo opozicije i podzemlje hoće Vučićevu glavu!

Izbeći nove rizike valja utoliko pre što će se za Srbiju 2017. godina razlikovati od svih od 1991. godine do danas. Naime, sve naše novogodišnje kalkulacije već 25 godina svode se na kontrolu štete - koliko ćemo manjeg morati da žrtvujemo da bismo spasili veće, koliko rđavih stvari morati da preživimo da bismo izbegli još rđavije. Nasuprot tome, u Srbiji će od 2017. početi godine šansi.

Ili Jugoslavija ili Srbija

Ako u toj godini makar započne detant između SAD i Rusije, pred Srbijom će se otvoriti širok manevarski prostor, koji će pogodovati njenoj stabilnosti, koji će povećati njen suverenitet, koji će omogućiti njen razvoj. U toj godini široko će se otvoriti realizacija kineskih investicija, uslovi za poslovanje biće bolji nego pre. Uspe li da ostvari iole ozbiljan rast i stabilizuje ga u narednih nekoliko godina, Srbija ima priliku da postane drugačije mesto, onakvo kakvo je imala svaki put kad je bila ostavljena na miru, oslonjena na sopstvenu tradiciju, ne tražeći šanse za sebe u religijskim i kulturnim modelima drugih naroda.

Otvori li šanse koje joj se ukazuju, Srbija će morati iznova da artikuliše svoj nacionalni i državni model. S jedne strane, otvoriće joj se jugoslovenski model iz prošlog veka, u kome je na svojim leđima realizovala ambicije okolnih naroda. S druge strane, pred nama je 19-vekovni model samostalne Srbije, koja je - uvećavajući svoj suverenitet, ljubomorno čuvajući stabilnost, gledajući svoja posla, razvijajući se i unapređujući kulturu i integrišući u tu ideju Srbe izvan svojih granica - postala najzavodljivije mesto na Balkanu i uzor ostalima. To se neće desiti preko noći, ali je prvi korak napravljen.

U 2017. godini Srbija može da postane zemlja velike šanse. Prethodno je potrebno da izbegne velike opasnosti.

SLIČNE VESTI
KOMENTARI22
OSTAVI KOMENTAR
PETAR 102.01.2017. 18:22
AKO VI ZNATE I MI (narod srbije) ZNAMO, KAKO DA SE ODBRANIMO OD ONIH KOJI MISLE DA MOGU NA SILU DA NAPRAVE NEKI LOM. SA PAMETNOM POLITIKOM, VREDNOM VLADOM, MUDRIM PREMIJEROM I SNAGOM NARODA NEMA TOG PROBLEMA KOJI NE MOZEMO DA PREBRODIMO. ZBOG NASE DECE MORA BITI MIRA ALI DA SE ZNA NIJE FRAZA  RACUNAJ NA NAS.n
Odgovori
nenad02.01.2017. 18:23
Pusti narod da zivi,ako se ovo uopste zove zivot..n
Odgovori
Željko02.01.2017. 18:29
А јестњ вала видовит свака му част...хахаха има треће око испод репњаче...n
Odgovori
BOKI02.01.2017. 18:47
I biće Srbija jača i bolja za život. Živi bili pa videli. Žuti ološ i šljam neće uspeti da se dogovore oko zajedničkog predsedničkog kandidata jer ne žele da dele lovu od Soroša na jednake delove. Takvi kakvi su, njih bi i Dragica Tomina pobedila i to sa veeeeeeeeliiiiikom većinom.
Odgovori
nati02.01.2017. 18:54
Svaka cast na ovakvoj analizi,neka se svi koji hoce da destabilizuju Srbiju i na silu se uvuku u vlast, sada posrame i sagnu glavu ispod kolena.n
Odgovori
ziki02.01.2017. 19:11
Srbija ima realne sanse da u narednom periodu potvrdi svoju spoljnu politiku - saradnja sa svim zemljama sveta, bez ulaska u NATO, odnosno vojna neutralnost. Predsednicki izbori ce potvrditi da nije cilj opozicije izbor njihovog kandidata vec destabilizacija Srbije. Zato partije na vlasti - na izbore sa zajednickim kandidatom. Vucicu ne pomeraj se sa funkcije premijera jer to najbolje radis kako za zemlju tako i za sebe, ima vremena za predsednicku fotelju.
Odgovori
Kiza02.01.2017. 19:24
Taman sam teo ne izadjem na izbore fala imformeru glasacu sad za vucica da ne bi bilo rata
Odgovori
pedja02.01.2017. 19:29
Sto si pametannnn. Pises da moze biti i ovo i ono, moze biti a ne mora da znaci itd. Kako god da bude da ispadne da si ti bio u pravu. Dosta mi je pametara...n
Odgovori
Saša02.01.2017. 20:17
Poštovanje za gospodina.Rozemari , sivi kardinali ?Ipak malo šifrovano.Uzgred, zar globalističke i konzervativne elite nemaju istu kasu FED?Trenutno su samo prešli na konzervativni mod jer se globalistički pokazao kao loš za narod na izborima.Putin se sastao sa Kisindžerom i srdačno izljubio dodelivši mu nekakvu medalju.Pre toga se sastao sa prijateljem iz Rotšildovog Ekson Mobile.Znam , on je naš pa nek je i globalista , možda nas neće tući kao zapad.Odavno je sve globalno , počev od religije pa do kineske robe.
Odgovori
Nonsense02.01.2017. 21:01
Арчибалд Рајс је још пре 90 година написао у књизи "Чујте Срби! Чувајте се себе" да су три ствари најопасније по Србе - политичари интелигенција и омладина, ко је прочитао књигу, схватиће и зашто.
Odgovori
djeno02.01.2017. 21:54
@NonsenseCovek rece imamo deo opozicije koja bi da za saku dolara unistila sopstvenu zeml;ju
Odgovori
istina02.01.2017. 21:11
Koje nebuloze pise ovaj covek jeli on potomak tarabica pa prorice sta ce da bude hahaha
Odgovori
Neša Glodur03.01.2017. 03:04
Cvijanović igra na kartu nacionalnih interesa Srbije. Na istu kartu igraju i političari kojima su lični interesi iznad nacionalnih. Posle pobede na izborima samo gledaju kako da se uglave na budžetska radna mesta, izvršavaju naloge svojih nalogodavaca i ne talasaju do narednih izbora. Srbija je duboko kolonizovana, vode je mediokriteti. Sve što ima razvojne ideje je ismejano i pohapšeno ili najureno. U vladi sede zastupnici stranih interesa, a Skupština usvaja kontraproduktivne zakone pisane u Vašingtonu i Briselu. U takvim okolnostima govoriti o napretku besmisleno je.
Odgovori
Vule03.01.2017. 05:11
Da ,Da Dacic i Palma ce nas povesti u bolje sutra ,koje gluposti dok se ne resimo politicara iz 90 tih nema nam spasa i pozicije i opozicije, oni su svi u jednom dilu
Odgovori
asid03.01.2017. 07:35
Narod je na prošlim izborima na političku deponiju poslao ukrajinske scenariste a na predstojećim poslaće i one što prizivaju svoju familiju koja seje smrt po Evropi i Bliskom istoku!
Odgovori
zoran miljkovic03.01.2017. 08:35
Ово је новинарска луспрда,која лупета као по обичају,овакви издајници Србије су најопаснији по Србију,а има их много, у политици, у средствима информисања и у наводној интелектуалној елити,то је највећи проблем Србије.Нема земље која има више националних издајника од Србије,зато Србија тумара,док остали напредују,овде ситне гњиде виде само своју корист и спремни су на све да то бране,по цену пропасти државе и грађана,ПРИМИТИВНА СВЕСТ,ПРОСТАКА.
Odgovori
resa03.01.2017. 11:05
Slusao Baba Vangu pa sad pise. Ona je to predvidela pre mesec dana.
Odgovori
Alfa03.01.2017. 12:01
Ako se zarati?Na Balkanu, vlada velika mržnja.Biće, k..i do kolena.Daleko bilo.
Odgovori
Vladimir03.01.2017. 12:31
Nije poenta u "dobrim nastavnicima i pravilnom izboru teme za pismeni zadatak"... Poenta je u drugoj strani, onoj koja shvati temu i dobro, u predvidjenom roku, uradi svoj zadatak i dobije odličnu ocenu... Mi se, kroz istoriju, nismo baš pokazali u "shvatanju i razumevanju zadatih tema" iz jednostavnog razloga što smo želeli da uvek mi odredjujemo kada će se, i gde i šta, "pisati"... Ovo nije XIX vek, i tražiti rešenja savremenog doba u, sada već dalekoj, istoriji je poguban izbor jer će se istorijski procesi dešavati pred našim očima, a mi ih nećemo videti... Put ka zadatom cilju nikada nije pravolinijski... Nacionalne elite, ukoliko to stvarno jesu, moraju prepoznati trenutak kada je moguće, a kada ne, sprovoditi svoju zamišljenu strategiju... U protivnom, žrtve i posledice će biti mnogo veće od nagrade koju donosi krajnji cilj i uspeh...
Odgovori
nina03.01.2017. 12:41
Novi ratovi se ne proklamuju (mislim tako se kaze) ne dolaze tako sto jedna drzava napada drugu spolja. Neprijatelji imaju svoje ljude u zemli da rade prljave poslove za njih. Samim tim sto Srbija tako mala ima toliko mnogo partija pokazuje (bar meni) da strane drzave imaju veliki uticaj I mogu izazvati haos u drzavi. Bez obzira kako napredna drzava bila uvek ce se naci oni koji su nezadovoljni i koje je moguce lako podstaci da rade protiv svoje drzave ne shvatajuci da time unistavaju sebe I svoju buducnost I pljuju po svojim precima. Pogledajte samo nevladine organizacije. Ja ih vidim ponekad na TV pa ne mogu da verujem koliko su kao roboti protiv svega sto je Srpsko. A tek one sto ih skoluju ti bilioneri. Da vam kosa se digne na glvi. Zato koliko se treba cuvati neprijateljskih drzava mislim da se vise treba cuvati unutrasnjih neprijatelja.
Odgovori
Branislav03.01.2017. 22:56
Izdajničku opoziciju-rak ranu Srbije pobediti - dobrom ekonomskom strategijom i objavljivanjem svih podatka o njihovom špijunskom delovanjem. Kriminalce rasturiti strogim zakonima, svako nasilje, dilovanje droge, pljačke, silovanja, prostituciju, korupciju, i druge gadosti nemilosrdno i nepokolebljivo istrebiti. Prvo početi od državnih institucija, javnih servisa. Jak kriminal- trula država-garantovana propast i život pod tuđim patronatom!!!
Odgovori
SVE O POZNATIMA
Vreme
Beograd 8o
8 C
Beograd
 • Novi Sad
  7o
 • Niš
  6o
 • Subotica
  7o
 • Zrenjanin
  7o
 • Klek
  7o
 • Kula
  8o
 • Sombor
  8o
 • Vrbas
  8o
 • Vranje
  6o
 • Prokuplje
  6o
 • Leskovac
  6o
 • Arilje
  4o
 • Kraljevo
  7o
 • Apatin
  7o
 • Vlasotince
  6o
 • Pirot
  6o
 • Ingija
  7o
 • Loznica
  7o
 • Grocka
  7o
 • Kovin
  7o
 • Ruma
  7o
 • Kladovo
  5o
 • Novi Pazar
  -0o
 • Jagodina
  7o
 • Ivanjica
  4o
 • Titel
  7o
 • Ub
  5o
 • Bor
  3o
 • Nikinci
  8o
 • Batajnica
  7o
 • Surdulica
  -0o
 • Ralja
  8o
 • Zlatibor
  1o
 • Popinci
  7o
 • Kosjeric
  4o
(FOTO) VASKRSNUĆE "BUBE"! Nećete verovati gde!
Insajderska priča,trač ili istina, pišite, podelite...
Informerka