• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.01.2015

13:35

OLJA BEĆKOVIĆ PRIZNALA: Podržavala sam DS, pa šta?!

Politika

OLJA BEĆKOVIĆ PRIZNALA: Podržavala sam DS, pa šta?!

Podeli vest

Poznata voditeljka Olja Bećković tokom intervjua za televiziju N1 na Badnje veče, odgovarajući na pitanje gledalaca: Da li ste podržavali DS i njenu vlast, doslovce odgovorila: Mislim da je to jasno, da, jesam!

 

Voditeljka i autorka emisije "Utisak nedelje" Olja Bećković, koja se godinama predstavljala kao nezavisna novinarka i intelektualka, javno je priznala da je podržavala Demokratsku stranku i njen režim!

RADUN: Problem je što se postavljala kao nezavisni poslenik javne reči, a bila je prorežimska novinarka

Bećkovićeva je, naime, gostujući na TV N1 za Badnje veče, odgovarajući na pitanje gledalaca: Da li ste podržavali DS i njenu vlast, doslovce odgovorila: Mislim da je to jasno, da, jesam!


Vodila kampanju
Poznata voditeljka, koju smo juče upitali da li je i kako njena otvorena podrška Demokratskoj stranci uticala na njenu objektivnost, do zaključenja ovog izdanja nije odgovarala.


Ipak, kako saznajemo, Bećkovićeva je besna na samu sebe što joj je izleteo ovakav nesmotren odgovor.
- Ona nije bila ni svesna šta je rekla sve dok joj posle emisije prijatelji nisu pitali šta joj je trebalo da se, posle svega, stranački deklariše. Žestoko se iznervirala, čak je u jednom trenutku htela da traži od kolega sa N1 da povuku snimak sa interneta, ali je ipak odustala od toga... - prenosi za Informer jedan od bliskih prijatelja poznate novinarke.


Priznanje Bećkovićeve o stranačkoj opredeljenosti, na drugoj strani, uzburkalo je političku i stručnu javnost.

Potpredsednik SNS Bratislav Gašić kaže da ga Olja nije iznenadila:
- Uvek su postojali oni koji će se prodati za šaku dolara i tvrditi da u zemlji ništa ne valja. Svi oni, međutim, prvi put imaju u Vladi ljude koji žele da rade u interesu građana, a koji neće da kupuju novinare ili nečiju naklonost. Mnogima je žao zbog toga, ali to je njihov problem. Oni samo mogu da prave harangu protiv Vučića i SNS i to je sve... - poručuje Gašić.


Potpredsednik DS Borislav Stefanović, na drugoj strani, kaže da je Bećkovićeva bila sarkastična.
- Mislim da je Olja bila ironična i da je izašla u susret svima koji nameću stereotipe o njoj. Upravo oni koji žele da je označe kao "žutu" verovatno i stoje iza ukidanja njene emisije. Tvrdim da DS nikad nije promovisao svoje interese kroz "Utisak nedelje", niti je bilo poziva i pritisaka - podvlači Stefanović. On, međutim, nije hteo da komentariše činjenicu da se na snimku emisije lepo vidi da je Bećkovićeva najozbiljnije rekla da je podržavala režim DS i da ne može biti ni reči o nekakvom sarkazmu.

Ružić: Svi su znali za koga je ona...

 

 

 

Tanjug

Šef IO SPS Branko Ružić ocenjuje da je Olja Bećković ovim pokazala iskren politički stav jer je protekle 24 godine bila na tom ili srodnom političkom kursu.
- To su znali svi koji se imalo razumeju u politiku. Ali to što je na neki način bila "politički obeležena" nije je diskvalifikovalo u vođenju "Utiska". Naprotiv, svaki gost je imao u vidu da će pitanja biti jasna, nedvosmislena i otvorena, što je i dovelo tu emisiju do tolikog trajanja - napominje Ružić.

Na drugoj strani, analitičar Branko Radun ocenjuje da je licemerno da Bećkovićeva, kao deklarisana nezavisna novinarka, sad "otkriva toplu vodu".
- Ona je sada samo priznala da su njene emisije bile pristrasne. To je nešto što smo svi oduvek znali. Nije u redu što stalno govori o pritiscima na medije, budući da je sama bila glavni medijski protagonista jedne stranke. Za vreme vlasti DS, zajedno s drugim novinarima vodila je žestoku kampanju protiv opozicionara. I to je glavni problem jer se režimski novinar predstavljao kao nezavisni poslenik javne reči - ističe Radun, uz opasku da Bećkovićeva nije izuzetak.


Navijač demokrata
I Aleksandar Vlajković iz Udruženja televizijskih eksperata kaže da je samo potvrđeno ono što je javnost već naslućivala.
- Svi smo znali da je Olja bila navijač DS. Lepo je što je konačno priznala. Danas su mnogi novinari inače produžena ruka političara, što nikako nije dobro... Nastavlja se, doduše pritajeno, komunistička praksa da medijske ličnosti moraju biti deo političke garniture - zaključuje Vlajković.
 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17