• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

28.02.2015

14:27

TAJNA NAD TAJNAMA Izetbegović je bio Srbin, njegova porodica je bila vlasnik Ade Ciganlije!

Politika

TAJNA NAD TAJNAMA Izetbegović je bio Srbin, njegova porodica je bila vlasnik Ade Ciganlije!

Podeli vest

Bivši lider bosanskih muslimana poreklom je Srbin, a njegovi koreni vuku iz Beograda iz kojeg su pobegli po raspadu Otomanskog carstva

Lider bosanskih muslimana i bivši predsednik Bosne i Hercegovine Alija Izetbegović bio je poreklom Srbin, a njegova porodica bila je vlasnik Ade Ciganlije!

Ovaj podatak izneo je lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković u intervjuu za Nedeljnik. On kaže da mu je to lično priznao lider bosanskih muslimana.

Drašković je ispričao kako je s Alijom Izetbegovićem razgovarao o neophodnosti saveza Srba i muslimana, a da mu je Izetbegović tom prilikom ispričao da je poreklom Srbin i da je njegova porodica bila vlasnik Ade Ciganlije u doba Karađorđa.

Porodica Izetbegović je poreklom iz Beograda, koji su napustili 1868. nakon raspada Otomanskog carstva.

AP PHOTO

Iz Beograda se sele u Bosanski Šamac, a od bega Izeta uzimaju prezime i postaju Izetbegovići. U ovom bosanskom gradiću begovska porodica Izetbegovića postaje vlasnik velikih poseda.

Godine 1925. u ovoj bogatoj familiji rađa se Alija, koji se sa svojim roditeljima tri godine kasnije seli u Sarajevo.

Ovo nisu jedine zanimljivosti iz života bivšeg predsednika BiH, te se tako ranije pojavila informacija i da je ubijeni premijer Srbije Zoran Đinđić rođen u kući Alije Izetbegovića u Bosanskom Šamcu!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija