• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.04.2015

12:46

ŠEŠELJ PORUČIO HAGU: Bramerc je hrvatski plaćenik - smenite ga!

Politika

ŠEŠELJ PORUČIO HAGU: Bramerc je hrvatski plaćenik - smenite ga!

Podeli vest

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj podneo je danas prigovor zbog zloupotrebe ovlašćenja i zatražio razrešnje glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca

Šešelj je na konferenciji za novinare rekao da je prigovor predao danas službenici kancelarije Haškog tribunala u Beogradu i da očekuje da će taj sud pokrenuti disciplinski postupak protiv Bramerca.

U prigovoru, čiji je tekst dostavljen novinarima, navodi se da Šešelj traži "da pretresno veće, zbog ometanja pravde, pokrene disciplinski postupak protiv Bramerca i njegovo razrešenje pred Savetom bezbednosti Ujedinjenih nacija kao i izuzeće u daljem postupku u predmetu dr Vojislava Šešelja".

Šešelj je objasnio da očekuje pokretanje disciplinskog postupka protiv Bramerca, a da njegov osnovni stav ostaje:

- Ja se dobrovoljno ne vraćam u Hag!

Lider radikala i haški optuženik je objasnio da je podneo prigovor protiv Bramerca, jer je "glavni tužilac dobio veliki novac od Hrvatske da bi pokušao da se umeša u njegov slučaj".

Šešelj je rekao i da je Bramerc taj novac dobio tokom boravka u Zagrebu kada je hrvatska vlast donela rezoluciju o njemu, podsetivši da su radikali na to odgovorili svojim stavom o poništenju države Hrvatske i uspostavljanju Republike Srpske Krajine.

Šešelj je rekao i da nije primio dokumenta koja je nameravala da mu uruči službenica Haškog tribunala, jer nisu bila kompletna, dodavši da će ona, ukoliko bude mogla da ih prikupi, tokom dana ponovo doći u Magistrat.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
PAVLE

pre 9 godina

SERŽ BRAMERC JE POČINIO - NAJBLAŽE REČENO DISCIPLINSKO DELO - NEPOŠTOVANJA ODLUKE SUDA! SUĐENJE JE ZAVRŠENO - MOŽE DA ČEKA PRESUDU DA BI ULOŽIO ŽALBU! I TO JE SVE ŠTO MOŽE DA URADI U ZAKONSKOJ FORMI. SVE DRUGO ŠTO RADI NEMA VEZE SA PRAVOM I PRAVNIM INSTITUTIMA! DA LI POKUŠAVA DA NAPLATI FUNKCIJU - NE ZNAM! TO TREBA DOKAZATI (KORUPCIJU) ALI - PONAŠANJE NEPRIMERENO DOSTOJANSTVU - TUŽIOCA I TUŽILAŠTVA UOPŠTE!

stanko

pre 9 godina

Vojvodo Seselju pa znas kakvi su oni prevaranti, kao i nase jajare koje suruju sa njima, nasi uvlakaci u Haskom sudu, pa prodali bi te za 1 Us dolar, a o hrvatima da i ne govorim , dosta si im jada naneo, da mucenici vise neznaju sta da rade nego dele kune, pardon, dolare da te skenjaju posto poto, budi karakteran i drzi se svoje reci , a ja bih te zamolio da ih toliko razbijes da nemogu nikako da se sastave

Nebojsa

pre 9 godina

Bravo samo u napad.Jos nekako da se resimo hrvatskih placenika iz nase vlasti koji im se dodvoravaju.Kako niko iz vlasti nista ne preduzima povodom dvadesetogodisnjeg zastrasivanja i omalovazavanja Srba u Kninu.Tamo se svake godine okuplja hrvatski olos paradira i likuje po gradu .Gde su tu ljudska prava gde fondovi gde kandicke i biserke seme im j .

PAVLE

pre 9 godina

KAD SMO VEĆ KOD PALJENJA ZASTAVA - ŠEŠELJ NIJE ZAPALIO NIJEDNU ZASTAVU! JASNO SE VIDI NA VIDEO SNIMKU - DA ON DRŽI JARBOL ZASTAVE SAD I HRVATSKE, DOK PALI NEKO SASVIM DRUGO LICE! AKO I DOĐE DO SUĐENJA - OPTUŽNICA PADA, JER ŠEŠELJ - NIJE IZVRŠILAC! MOGAO BI ODGOVARATI - EVENTUALNO, KAO SAUČESNIK, ILI PODSTREKAČ - ALI KAO IZVRŠILAC DELA, TO NEMA ŠANSE! ALI OVI "NAŠI" KVAZI-PRAVNICI POJMA NEMAJU! A NI OVI STRANCI NISU NIŠTA BOLJI - OSTRAŠĆENI POLITIČKI, NE UMEJU DA REZONUJU - PRAVNO LOGIČKI!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija