• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.06.2015

11:48

JOKSIMOVIĆ: Poglavlja 23 i 24 do kraja godine

Politika

JOKSIMOVIĆ: Poglavlja 23 i 24 do kraja godine

Podeli vest

Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da bi, u pregovorima o članstvu Srbije u EU, do kraja godine mogla da budu otvorena Poglavlja 23 i 24, što bi bio dodatan podstrek reformama u našoj zemlji

- Očekujemo da ćemo do sredine jula da dovršimo Akcione planove za Poglavlja 23 i 24 i da ćemo već u septembru da uđemo u postupak, kako bi do kraja godine ta poglavlja bila otvorena - istakla je ona u intervjuu novosadskom “Dnevniku”.

Joksimovićeva je, posle razgovora u Briselu sa evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Johanesom Hanom, ocenila da bi otvaranje tih prvih poglavlja u pregovorima sa EU bio dodatan podstrek reformama i dinamici pristupnog procesa.

- To je činjenica isto kao što je i činjenica da niko ne može da negira koliko je Srbija uradila na tom putu - rekla je ona naglasivši da naša zemlja radi na programu reformi i “svemu onome što su merila za članstvo” u EU.

Napominjući da je Han taj dobar rad Srbije “prepoznao na dobar način”, Joksimović je dodala da evropski komesar pokazuje dobru volju da pomogne državama kandidatima za članstvo u EU “a sada i Srbiji da uradi što je više moguće na evropskom putu”.

U Evropskoj komisiji “uočen je napredak u pripremi za pregovore o integraciji Srbije u EU i akcionim planovima za Poglavlja 23 i 24”, istakla je ministarka Joksimović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija