• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.07.2015

17:43

STEFANOVIĆ ZGROŽEN: Napad na Vučića ima političku pozadinu

Politika

STEFANOVIĆ ZGROŽEN: Napad na Vučića ima političku pozadinu

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Strefanović izjavio je da se danas u Srebrenici dogodio pokušaj ubistva premijera Aleksandra Vučića i naveo da je sve imalo političku pozadinu

Stefanović je na TV Pink ponovio da su imali informacije da se nešto tako može desiti, ali i dodao da su događaji pokazali da su te grupacije još ekstermnije i da se u Potočarima dogodio pokušaj ubistva i to na najmonstruozniji način kamenovanjem. 

Kako je rekao, policija Federacije je stajala i sve nemo posmatrala i da je kao ministar policije šokiran činjenicom da je neko mogao da stigne do premijera, da je rukom mogao da ga udari.

On je dodao da je razočaran onim što je BiH preduzela i toliko lošim merama bezbednosti.

Stefanović je naveo da su bili obavljeni ozbiljni razgovori oko obezbedenja premijera, da je naša želja bila da ga obezbeđuje specijalna policija RS sa kojom MUP Srbije ima dobru saradnju i ima poverenje, ali da su iz Federacije nažalost rekli da u tom slučaju ne mogu da garantuju bezbednost pa čak ni ulazak u BiH.


Kako je rekao, uz konsultacije sa Vučićem koji nije želeo da išta pokvari, izašlo se u susret tim uslovima "i videli ste šta se dogodilo".

On je podvukao da su se momci iz obezbeđenja premijera lavovski borili da zaštite živote premijera i članova delegacije i da nije bilo toga moguć bi bio i tragičan ishod.

Prema njegovim rečima, kod nas se tako nešto nikada nije niti bi se moglo dogoditi.

Stefanović je rekao da nije čuo nijednu reakciju niti izvinjenje od onih koji bi to trebalo da učine, a takođe ni ovde u Srbiji od onih koji bi inače reagovali da se nešto slično dogodilo kod nas.

MUP će inače uraditi detaljnu analizu, rekao je Stefanović i dodao da ćemo tražiti da se svi počinioci ovog teškog krivičnog dela procesuiraju i nađu organizatori, ali i dodao da sumnja da ćemo doći do organizatora.

- Ovo ima političku pozadinu i bilo je organizovano na najmonstruozniji način - rekao je Stefanović.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17