• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Danas

05.08.2015

23:21

VUK DRAŠKOVIĆ ZAVAPIO: Srbija mora u NATO! Odmah!

Politika

VUK DRAŠKOVIĆ ZAVAPIO: Srbija mora u NATO! Odmah!

Podeli vest

Poslednji je trenutak da Srbija shvati da je NATO ulaznica bez koje se ne može ući u Evropsku uniju, ocenjuje lider SPO Vuk Drašković u autorskom tekstu

- Poslednji je trenutak da shvatimo da je NATO savez ulaznica bez koje u EU ne možemo. NATO je izbor i garant zapadnog puta, a EU je poduže putovanje sa mnogim zadacima i proverama. Srbija, njena profesionalna vojska pre svega, praktično ih već ispunjava", piše Drašković u tekstu za Danas pod naslovom "U NATO, odmah!" 

Prema njegovim rečima, NATO je i garant političke izvesnosti, bez koje nema ni sigurnosti za investitore, i strane i domaće.

- Jedina realna prepreka je ustavna preambula, zapovest da je Kosovo, i danas, autonomna pokrajina pod suverenitetom Srbije, iako svi u Srbiji, pa i ti zapovednici, znaju da je to samo propagandna magla, norma izvan stvarnosti, doneta jedino sa namerom da bude barikada za kretanje Srbije ka NATO savezu i Evropskoj uniji- piše Drašković. 

On smatra da je sadašnje uverenje ogromne većine građana da je NATO, zbog bombardovanja Srbije 1999, zločinacki savez i da nam je NATO oteo Kosovo, "posledica 15-godišnje državne, crkvene i medijske satanizacije, isplanirane još pre nego što su NATO bombe zasule Srbiju".

Prema Draškovićevim rečima, međutim, tek će ulazak Srbije u NATO biti "kraj lutanju i počeće čišćenje države od svega što u civilizovanom svetu mora na otpad". 

- Tek tada Srbija će prestati da liči na onog smetenog i ''neutralnog'' Buridanovog magarca, razapetog izmedu dva plasta sena, između Zapada i Istoka, a ne može da se dograbi nijednog. Tek tada, i samo tada, srpski voz krenuće ka Briselu, a evropski Godo ka Srbiji - napisao je Drašković.

On je, takođe, ukazao da se "na nišanu fanatika Islamskog kalifata" sve češće pominje i Balkan, u čijem srcu "mediji i politički avanturisti regrutuju nove i mlade bojovnike".

Lider SPO, međutim, smatra da će "svaki požar sukoba, oružanog ili političkog", gasiti i rešavati NATO, pošto je Balkan u njegovom "dvorištu". 

- Na Srbiji je da odabere jedno od ovo dvoje. Da uđe u NATO i da, ravnopravno, za stolom, rešava i regionalne i svoje probleme. Ili da o njenim interesima bude odlučivano bez nje. Da bude za stolom, ili na ''meniju''- napominje Drašković.

Drašković, takođe, smatra da su lišena logike česta upozorenja Moskve da bi članstvo Srbije u NATO-u bilo protumačeno kao "neprijateljski čin" prema Rusiji.

- Ako je već Srbija država koja je istorijski prijatelj Rusije, što i u Kremlju i u Beogradu često ponavljaju, takva će Srbija biti i posle pridruženja NATO savezu. Konačno, smiriće se i strasti izazvane ukrajinskim ratom, a globalni odgovor cunamiju terorizma i fanatizma nalagaće, i već nalaže, savezništvo NATO i Rusije-ocenjuje Drašković.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mrgud

pre 8 godina

Poslednji trenutak je da Vuk zaćuti. Treba li svaki čas neko da ga podseća na izjave s početka rata u Bosni? I sad i ranije se ovakvim izjavama branio od Haga.

Miloš

pre 8 godina

Vuk Drašković još jedino nije goreo na vatri I nije vision a banderi. Vuk je prošao sve: seminare, obuke, treninge itd., za izazivanje građanskog rata: Srbi na Srbe. Krv po ulicama. Vuk Drašković je bio dopisnik TANJUG-a iz Afrike. TANJUG je bio za vreme Drugog klanja tzv.2.svetski rat sedište GESTAPO-a od 1941 do 1945, a to je ostao I dan danas. Ja verujem da će srpski sokolovi I zadnji kame TANJUG-u da izbiju iz zemlje, a ja ću sa 94 g. doneti glogov kolac da ga zabijem u zemlju. Draškovć je doušnik UDBE I najveći Trojanac u zadnjih 100 g. Vuku Draškoviću moramo …… glavu kao ….. na sred Terazija I staviti mu jabuku u usta za primer drugima.

BACICE TE AMERI TIGROVIMA VUCE

pre 8 godina

Mnogo su veliki zalogaj za Amere Rusi plus Nemci plus Francuzi plus Italijani i perjanice SRBI BRE!!!

Laki

pre 8 godina

Vuče, radi ti ono što MORAŠ da radiš, a nas, koji imamo decu i odgovaramo za njih , pusti na miru. Skladištenjem nuklearnog oruzja postali bi legalna meta, ti imas sklonište od atomskog udara, ja i moja deca nemamo. Tvoja gospodja i ti unistili ste najjači pokret u yemlji, nemojte sad i to što je ostalo od zemlje, da uništavate.

Pavle

pre 8 godina

Ući danas u NATO je identifikovati se sa fašistima, i uzeti sotonino ime! Da li stvarno to želimo ? Da li zbilja mislimo da članstvom u NATO dočekamo drugi dolazak ISUSA HRISTA, i da ćemo muin tako ponajbolje služiti...!!

Dragomir

pre 8 godina

Евро зезанција?Наши лепотани из врха власти никако да јавно говоре о штети коју трпи Хрватска после уласка у Евро зезанцију?Чланство се плаћа огромном количином еврова али се и добијају?Даје се чланарина али се добијено рачуна као кредит.Када се сведу рачуни Хрватска је МОРАЛА да поклони 50 милиона евра.ЗАБРАЊЕНА ИМ ЈЕ ИЗВОЖЊА ОГРОМНЕ КОЛИЧИНЕ МАНДАРИНА У РУСИЈУ А ШТО СУ ЧИНИЛИ ДЕЦЕНИЈАМА!Хрватска има 4 милиона становника а Србија седам!Хрватска има ДУПЛО ВЕЋИ дуг у милијардама долара!

asid

pre 8 godina

Ako Dana tako kaže, ali sačekajmo do sutra možda promeni mišljenje!

zemunac

pre 8 godina

Vuče Vuče idi jedi tvoj kajmak sa šećerom kako reče i ostavi šumadiju i Srbiju na miru. Ako si ti pod uticajem Dane nismo mi. Sramota

MAO ZEDONG

pre 8 godina

Vuče, Vuče, svašta si doživeo i preživeo i napokon si stekao mudrost, jeli dockan ili prerano? Možda je ipak prerano za takve istupe i stavove, možda bi Srbija morala u još neki novi rat pa da tek iza toga razume ono što si ti izgleda razumeo, podsećaš me na Don Kihota i uveren sam da ste još daleko za Hrvatskom iako je i ovde zaostatak od cca četvrt veka za naprednim svetom. LP

saka

pre 8 godina

Zaista nemogu da svatim da medju nama Srbima imao ovoliko govana i izdajnika

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17