• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.08.2015

19:00

HIT! ŽUTI BUJKE naplaćuje TV pretplatu i na automobile!

Politika

HIT! ŽUTI BUJKE naplaćuje TV pretplatu i na automobile!

Podeli vest

Dragan Bujošević u svom planu rada pod naslovom "RTS - šta da se radi" traži uvođenje posebne takse na radio-aparate u svim vozilima... Planira i da na Drugom programu uvede "obrazovne rijalitije"

Vlasnici svih vozila u Srbiji - automobila, kamiona, autobusa - uskoro će prilikom svake registracije plaćati godišnju TV pretplatu! Generalni direktor RTS Dragan Bujošević u svom planu rada na osnovu koga je izabran, a koji Informer ekskluzivno objavljuje, zahteva uvođenje posebne takse na radio-aparate u svim vozilima!

Bujošević u programu pod naslovom "RTS - šta da se radi" predlaže da ova taksa iznosi 500 dinara. To bi, prema njegovom proračunu, Javnom servisu obezbedilo godišnji prihod od najmanje sedam miliona evra.

Autobus, kamion...

Trebalo bi uvesti i taksu na radio, koja bi bila plaćana prilikom registracije automobila. Svako u kolima ima radio, naravno i u autobusima i kamionima. Ako bi taksa iznosila 500 dinara, godišnje bi se prihodovalo najmanje sedam miliona evra, navodi, između ostalog, Bujošević u svom programu, koji ima ukupno devet strana i ubedljivo je najkraći od programa koje su na konkursu podneli drugi kandidati.

U dokumentu se, osim ovog, pominje još jedna "ingeniozna" ideja direktora RTS: uvođenje obrazovnih rijaliti-emisija na Drugom kanalu, koji bi bio oslobođen prenosa skupštinskih sednica.

 

Bujoševićeve ideje na
osnovu kojih je izabran

* plaćanje takse na radio
* plaćanje pretplate uz račun za kablovsku
* povećanje reklamnih minuta
* uvođenje vikend sportskih prenosa
* snimanje serija u saradnji sa CG, Hrvatskom i BiH
* rešiti višak zaposlenih na Javnom servisu
* uvođenje skupštinskog kanala
* poboljšanje emisije "Oko"
* uvođenje jednosatne spoljnopolitičke emisije
* produženje emisije "Ovo je Srbija"
* uvođenje obrazovnog rijalitija na Drugom programu RTS

Drugi kanal bi mogao biti tvorac rijalitija, na primer "Obnova Narodnog muzeja" ili "Jedan dan na snimanju filma" ili "Pisanje knjige". U svakom slučaju, treba videti u koje vreme valja emitovati udarne emisije

Drugog kanala, jer on, naravno, ne sme da konkuriše Prvom, piše u programu u kom Bujošević navodi još nekoliko zanimljivih ideja .

Kako bismo proverili autentičnost ovog programa, pozvali smo Dragana Bujoševića, ali se on nije juče javljao na pozive, niti je odgovarao na poruke. Nedostupan za komentar bio je i Stanislav Veljković, generalni sekretar RTS, dok komentar nismo dobili ni od članova Upravnog odbora Javnog servisa koje smo pozvali.

Zamenica direktora RTS Ivana Miković kaže da ne može da govori o tome šta će od ideja biti realizovano:

- Nisam upoznata s elaboratima kandidata na konkursu za direktora RTS jer se dokumentacija smatra poslovnom tajnom. RTS će svakako obaveštavati javnost o akcijama i sadržajima koje će uvoditi!

Površan pristup

Profesor Fakulteta za kulturu i medije Milivoje Pavlović, koji je svojevremeno kao ministar informisanja 1993. godine uveo taksu za RTS, kaže da je ovde potrebna ozbiljna analiza.

- Bojim se da Bujošević i rukovodstvo problemu RTS pristupaju površno. Svojevremeno smo proučavali modele finansiranja Javnog servisa. Taksa nije bez mane, ali je tada bila najmanje loše rešenje. Sad su promenjene okolnosti i neophodno je da se navedu obaveze RTS koje često zaboravi. Kad je reč o "ozbiljnim rijalitijima", to mi se ne dopada. RTS mora više da zadovoljava potrebe Srbije, a ne samo Beograda... - zaključuje Pavlović.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zoran

pre 8 godina

Čudim se da nije tražio da im se plaća i RTS internet stranica.

bubasvaba

pre 8 godina

Povecanje EPPa , reprize reprize koje serije, informacije o letovanju bojana pajtica zasto nema a mene interesuju , kolika je plata ovog nazovi direktora i njegovih saradnika , preplata za disanje vazduha za cije babe zdravlje i ko jos gleda ovu televiziju ???? ovako bi moja baba mogla da bude direktor .

Prezivljavanje

pre 8 godina

Da li gospodin Bujke prosao psiho test? Ukinite RTS!A sto se tice kola-mogu ljudi bez radija,pevace sami.

Stav

pre 8 godina

Eh, siroti stari inertni kadrovici prošlosti.Dajte nešto novo.Sistem par-nepar nam je poznat.

Dragomir

pre 8 godina

Ономад су ми из кабловсе укинули два канала од шест посебних тв емисија.Рекоше да су ми та два била промотивна.ЕТО,ТАКО МОГУ ДА МИ УКИНУ И ОБА ТВ КАНАЛА БЕОГРАД!Значи ,бато,ћао ТВ Београд и силне репризе и спортски преноси када другога нема!Шта ћемо са ТВ ПИНК коме ТВ Београд није ни принети?Национална географија,Дискавери,Анимал планета,ТЛЦ,филмски канали,историјски ...А ја да гледам по десети пут како се баба чешља?ПС.Утрчиш у београдски клозет а баба сера изме ти личну карту и искуца генералије!Нема шорање јер компјутер каже да неси платио ТВ преплату за Београд!Да се кладимо да ће да бидне тако?

Pavle

pre 8 godina

KAD NE UME DA ZARADI KAO MENADŽER OD REKLAMA I DOBRIH SPONZORA !! NE UME PA BOG !! ŠTO NE ODE KOD MITROVIĆA NA NEKI KURS DA MU POKAŽE KAKO SE UPRAVLJA PROCESIMA I OSTVARUJE MARKETING MIKS KONCEPT - TELEVIZIJOM...!!

moler

pre 8 godina

Nek dokažu da imam radio. Vodim advokata na registraciju auta.

Sale BG

pre 8 godina

Ovo su stvarno budalaštine. Skoro veliki procenat građana u Srbiji ima kablovsku televiziju na kojem više vole da gledaju strane kanale kao što su histori, diskaveri, explorer, tlc, fox, itd, na kojima su filmovi i serije. Zato je potrebno da se građani opredele i dokažu "računom", ko plaća kablovsku ili Total tv taj ne plaća račun i RTS. a ko se izjasni da nema kablovsku ili Total i slično, ai ima samo RTS, onda samo taj koji ima RTS neka plaća taksu RTS. Takođe, ovo oko plaćanja takse za radio, to je čist lopovluk, radio treba ukinuti to ionako niko nesluša, a mislim prevashodno na Radio Beograd, svi slušaju npr. Radio S, Naxi i tako to - lupam neka mi ne zamere dr. koji nisu navedeni, ali Radio Beograd stavrno ne slušam nikada. Verujem da većina građana u Srbiji takođe nesluša državne radio kanale, niti gleda tkz. Javni servis RTS, ne znam samo kome on služi se promovisanju političara na vlasti.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija