• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

30.09.2015

17:22

ŽIVKOVIĆ: Vučiću, prihvati TV duel!

Politika

ŽIVKOVIĆ: Vučiću, prihvati TV duel!

Podeli vest

Predsednik Nove stranke Zoran Živković uputio je danas premijeru Srbije Aleksandru Vučiću javni poziv na televizijski duel u kom bi ukrstili argumente o temama koje već mesecima i godinama opterećuju srpsku javnost

Živković je u javnom pozivu naveo da u poslednje tri godine Vučić nije učestvovao niti u jednom televizijskom duelu sa predsednikom ili predstavnikom bilo koje opozicione političke stranke, kao i da je svega nekoliko putao odgovarao u Skupštini Srbije na poslanička pitanja, iako je to obaveza predstavnika vlade svakog poslednjeg četvrtka u mesecu.

- Podsećam premijera da su argumenti i kontraargumenti temelj demokratskog dijaloga u demokratskom društvu, a njegovi monolozi u unapred izrežiranim emisijama, sa unapred dostavljenim pitanjima i unapred odobrenim podobnim novinarima, jesu praksa svojstvena isključivo totalitarnim društvima. Odbijanje dijaloga nije samo pokušaj gušenja demokratske opozicije, već pre svega ponižavanje srpske javnosti i prava građana na kritičko sagledavanje činjenica i slobodno donošenje vlastitog suda - naveo je Živković.

ŽIVKOVIĆ: Vučić nema hrabrosti da raspiše izbore!

On je naveo da ga zato poziva na TV duel u kom će na civilizovani način ukrstiti argumente o temama koje već mesecima i godinama opterećuju srpsku javnost, kao što je odgovornost za smrt sedam osoba u padu helikoptera.

- Dajem i džentlmensku ponudu da premijer sam izabere vreme, emisiju i pristojnu televiziju nacionalne frekvencije. Napominjem da ponuda vremenski nije ograničena, ali je u interesu premijera da sopstveni kukavičluk i strah od činjenica prevaziđe što pre. Ovim pozivom pružam premijeru Srbije i priliku da pokaže bar minimum poštovanja prema građanima Srbije - navodi Živković.  


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
gandra

pre 8 godina

Gospodin Zivkovic poznati  politicki marginalac, propali premijer i exsponent katastrofalne politike demokratske stranke,trazi tv duel.\"Kad se sad nisam slogiro\" moracu da se smejem..........\n

cope

pre 8 godina

Da ima pravde u ovoj drzavi ti bi Zivkovicu imao duel sa tuziocem i zatvorskim cuvarima!?\n

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17