• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.12.2015

22:05

VULIN SE NALJUTIO: Odakle nekom ideja da se rehabilituje Nedić!? To neće proći!

Politika

VULIN SE NALJUTIO: Odakle nekom ideja da se rehabilituje Nedić!? To neće proći!

Podeli vest

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je danas da je rehabilitacija Milana Nedića apsolutno neprihvatljiva za tu partiju

 

- Nigde u Evropi nijedan premijer, koji je bio premijer zemlje za vreme okupacije i upravljao tom zemljom pod čizmom ili u saradnji sa nemačkim okupatorom, nije rehabilitovan niti je neko uopšte pomislio na takvu mogućnost - rekao je Vulin novinarima u Lazarevcu.

On je rekao da mu je potpuno nejasno odakle ideja o Nedićevoj rehabilitaciji.

- Kvisling, po kome svi zovemo saradnike okupatora, bio je premijer Norveške i nikome u Norveškoj ne pada na pamet da ga rehabilituje ili da razmišlja o takvoj mogućnosti - kazao je Vulin.

DAČIĆ PROTIV REHABILITACIJE: Nedić je bio apsolutno negativan!

Kako je dodao, ni premijer višijevske Francuske Maršal Peten nije rehabilitovan, iako je bio heroj u Prvom svetskom ratu, niti premijer Slovačke pod okupacijom, Tiso. 

Nema tog opravdanja zbog kojeg ste služili okupatoru, pa tako ne može biti ni Milanu Nediću

Aleksandar Vulin

- Naravno da nikad neće biti rehabilitovani, jer nema tog opravdanja zbog kojeg ste služili okupatoru, pa tako ne može biti ni Milanu Nediću - poručio je on dodajući da je Nedićeva kancelarija "skoro mogla da vidi Banjicu gde je streljano više od 80.000 hiljada Srba, Jevreja i Roma".

Pokret socijalista, istakao je Vulin, ne može da razume rehabilitaciju nacističkih slugu niti reviziju istorije. On je upitao i kakva je to poruka našoj deci i našoj budućnosti - svako ko je sarađivao sa okupatorom jednog dana će ipak biti rehabilitovan. 

- Znači, nemojte da se borite za slobodu, da rizikujete, da se plašite da će vam se desiti neka Banjica. Služite okupatoru, odvedite tamo neke druge ljude, donesite uredbu kao 1942. da je Beograd grad slobodan od Jevreja i prvi takav u Evropi, aplaudirajte tome, a jednog dana ćemo vam sve zaboraviti i oprostiti. Pa nećemo - poručio je Vulin.

NAJVEĆA PREPREKA ZA REHABILITACIJU NEDIĆA! Ovo je otvoreno pismo koje je napisao Hitleru!

Proces pravne rehabilitacije predsednika srpske vlade za vreme okupacije u toku Drugog svetskog rata Milana Nedića, počeo je u ponedeljak, 7. decembra, pred Višim sudom u Beogradu.

Nedićevi potomci zatražili su od suda da ga rehabilituje odnosno da poništi Uredbu Vlade FNRJ kojom je proglašen za narodnog neprijatelja i na osnovu koje su mu oduzeta građanska i imovinska prava. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
PAVLE Prvi

pre 8 godina

KOMUNISTI I CETNICI : Povodom stalnog napada na Cetnike od strane Srpskih Komunista i pripisivanju svakojakih zlocina istima, trebali bi da sagledamo sta je u svemu tome istina, a to mozemo samo uz pomoc cinjenica, za koje sam siguran da ih komunisti ne ce prihvatiti, za to sto su tako naucili, da je istina samo ono sto oni misle i kazu da jeste. • Cetnici su izdajnici, tvrde Komunisti : Koga su to izdali po njihovom misljenju; Josipa Broza Titu i njegovu Komunisticku partiju. Koga to Tito i Komunisti predstavljaju, ko su Partizani, kome sluze i za koga se i protiv koga bore. • Komunisti su Patriote, oni predvode Partizane. Ko su partizani i odakle to ime, a dali su im ga Komunisti. Svabe su ih zvali BANDITI, bandit dolazi od Latinsko – Talijanske reci BANDA, sto znaci STRANA – Stranka ili partija, a partizan pripadnik pertijske vojske, sto bi danas rekli paravojska. Dakle cinjenice govore da su partizani partijska, a ne narodna vojska. Njihov cilj je pre svega revolucija sto znaci uzimanje vlasti silom i tako su dosli na vlast.Boreci se protiv Cetnika, oteli su Srbima drzavu i predali je HRVATU JB TITI. Pa ko je onda izdajnik • Cetnici su regularna vojska tadasnje drzave i nose naziv, Jugoslovenska vojska u otadzbini ( JSO ) I priznati su kao takvi sve do 1943, do dogovora TITE i Cercila, kada veciti Srpski neprijatelji daju podrsku Titinim komunistima, a KRALJA i SRBE odbacuju. • Sve ovo je poznato, a moj cilj nije da branim ni Cetnike ni Partizane, vec da ukazem na cinjenice, a koje komunisti negiraju ili zaobilaze stalno, a to je rec o pocinjenim zlocinima. Komunisti za Cetnike kazu da su zlocinci, da su imali tzv. Crne trojke, koje su vrsile zlocine, i to ne mozemo da negiramo, ali to nisu Cetnici kao vojno – borbena formacija i to nije njivova sustina. Sustina je odbrana Drzave – kraljevine od namere komunisticke da silom oruzja preuzmu drzavu, gde komunisti svoje zlocine pocinjene nad Cetnicima i njihovim simpatizerima, ne vide kao zlocine, vec herojska dela, a za ta dela dobijali su cinove i herojska pocasti od njihovog vodje. • Ako zelimo da budemo nepristrasni, shvati cemo da su Srpski komunisti izazvali bratoubilacki rat – rat Srba i Srpskih komunista, koji su se odmetnuli od SRPSTVA i tako i vojnicki i politicki pocinili vece zlocine nad Srpskim naridom od samih Nemaca. • Najbolji dokaz gore iznetog, jeste cinjenica da u Prvom SVET. Ratu,nismo imali Bratoubilacki obracun, jer smo svi tada bili SRBI, a onda sun as komunisti podelili I posvadili.( molim urednika da zbog cinjenicnog stanja pusti ovaj komentar. Zahvaljujem )

HRVAT

pre 8 godina

pa nedic i draza su zajedno asikovali..to potvrdjuje ratni zlocinac Djujic u svojim govorima...jedan lopov je rehabilitovan i spomenik mu dignut treba i drugoga lopova isto rehabilitovat i spomenik dignuti...alo srbi gdje ce vam ta \"antifasisticka dusa\"!?!?!?\n

Dragomir

pre 8 godina

ХРВАТ,ја сам те висе пута моли да писес на правом српском језику користеци српску азбуку.Користис азбуку подмуклих енглеза па ти реци изгледају накарадно.На тај нацин понизавас нас лепи српски језик.ЗЛОУПОТРЕБЉАВАС ЦИЊЕНИЦУ ДА СЛОБОДНО ПИСЕС КОМЕНТАРЕ У НАСИМ НОВИНАМА СТО СЕ ОДАВДЕ ТАМО У ХРВАТСКОЈ НЕ ДОЗВОЉАВА?Ja sam te više puta molio da komentare pišeš na tvome hrvatskom jeziku jer tada nećeš grešiti?Ako nisi znao mi u Srbiji gotovo svi znamo hrvatski jezik.Govore ga deca čak i u obdaništima!Veruj mi!Kunem se da iz Beograda ne video onu veeeeeliku banderu u Parizu!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17