• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.12.2015

16:46

VUČIĆ: Niko nije pomenuo priznanje Kosova, to nigde ne piše!

Politika

VUČIĆ: Niko nije pomenuo priznanje Kosova, to nigde ne piše!

Podeli vest

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras da priznavanje Kosova na kraju pregovora sa Evropskom unijom niko do sad nije pomenuo, niti to bilo gde piše

 

 

Gašić će biti smenjen u najkraćem roku

Vučić je izjavio da Bratislav Gašić neće više biti ministar odbrane, da će postupak njegove smene biti sproveden po najkraćem roku, i negirao da su na tu odluku uticali američki i britanski ambasador.
- Odluka će biti vrlo brzo sprovedena - rekao je Vučić u izjavi za TV B92, a na pitanje kako to da vlada nije uspela da donese tu odluku sedam dana i šta to govori o njenoj efikasnosti, premijer je poručio:
- Ne može vlada da donese odluku, ja nemam rešenje. Morate da donesete rešenje ko će da bude ministar odbrane. To bi značilo da sam bio spreman za tu odluku, a nisam bio spreman. I biće veoma brzo i vlada je veoma efikasna.

Premijer je, na pitanje da li će da potpiše pravno obavezujući sporazum u vezi odnosa Beograda sa Prištinom na kraju pregovoračkog procesa sa EU, kao što to pominje nemački ambasador, rekao da neko mora da mu kaže šta znači taj dokument. 

- Ako to znači priznanje, to niko nije pomenuo i to nigde ne piše. To treba jasno reći građanima. Pisalo je u nekim nacrtima, ali u ovome ga nema - rekao je on za B92.

Premijer je naveo i da će verovatno biti pokušaja političkih pritisaka oko poglavlja 35 (normalizacija odnosa Beograda i Prištine). 

- Nema sumnje da će biti pritisaka, ali naše je da na odgovoran način radimo - rekao je premijer.

Prema njegovim rečima, treba sačekati da se vidi, da ostaje da se razgovara i pregovara, a da je narod taj koji odlučuje. 

- Imamo naš Ustav, imamo evropske aspiracije, i do sada nam se to nije sučelilo i sukobilo. Nadam se da to neće biti ni u budućnosti - istakao je on. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Cvrc Milojka

pre 8 godina

Posle zadnjeg "izvesnog i nijansiranog" ublažavanja kriterija u Platformi za pregovaranje poglavlja 35, Turski put u EU je mila majka - pravi auto put, naspram srpskom puta - makadama.

dejo

pre 8 godina

Samo napred premijeru Srbije imate moju punu podrsku ,samo bi trebali da trazite od ministra zdravlja da da neke olaksice za pospesivanje napretka u natalitetu drzave Srbije u svim opstinama u citavoj Srbiji

dejo

pre 8 godina

http://informer.rs/vesti/politika/45980/PAKT-MISKA-I-MILJKA-Poslednji-tajkunov-manevar-za-izbegavanje-presude - Sprijeci ovo premijeru Srbije trazi od Radosavljevica da Miskovic bude osudjen na cetrdeset godina zatvora i da se sva imovina Miskoviceva zaplijeni da pripadne gradjanima Srbije

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija