• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dobromirović

30.12.2015

21:17

NIŠTA OD BORBE PROTIV KORUPCIJE! Dok PALMA časti, Srpska banka plaća!

Politika

NIŠTA OD BORBE PROTIV KORUPCIJE! Dok PALMA časti, Srpska banka plaća!

Podeli vest

Skupština grada Jagodine od državne banke 2013. godine dobila donacije od 18 miliona dinara za putovanja privrednika i studenata u inostranstvo koje je predvodio lider JS Dragan Marković

Dragan Marković Palma, lider Jedinstvene Srbije i gradonačelnik Jagodine, svoja "tradicionalna" putovanja privrednika i studenata u inostranstvo finansirao je donacijama državne Srpske banke, utvrdio je Savet za borbu protiv korupcije.

U izveštaju o državnom trošenju para na marketing, medijske usluge i sponzorstva, ova antikorupcijska institucija otkrila je da je Srpska banka donirala čak 18 miliona dinara lokalnoj vlasti u Jagodini i to za pet Palminih putovanja u inostranstvo (pogledajte tabelu). Banka, navodi se u izveštaju, od Markovića za ove silne milione zauzvrat nije tražila ništa!

Informer

Prema podacima Saveta za borbu protiv korupcije, ugovori su sklopljeni 2013. godine, a ovim parama su finansirana putovanja u Rim, Veronu, Sankt Peterburg, Beč i Grčku. Najviše novca, sedam miliona dinara, plaćen je odlazak studenata u Beč.

Šta je sve plaćeno

* privrednici u Rimu    5.000.000
* poljoprivrednici u Veroni    2.000.000
* privrednici, gradonačelnik i predsednik opštine u Sankt Peterburgu    3.000.000
* poljoprivrednici u Grčkoj    1.000.000
* studenti u Beču    7.000.000
UKUPNO 18.000.000
Napomena: iznosi u dinarima

Svi ugovori za predmet imaju učešće u finansiranju aktivnosti u organizaciji Skupštine grada Jagodine. Jedina obaveza Skupštine grada prema banci donatoru je da novčana sredstva iskoristi isključivo za potrebe realizacije putovanja. S druge strane, evidentno je da efekte ugovora, u smislu političke promocije, ostvaruje lokalna vlast grada Jagodine i Dragan Marković kao lider političke stranke, navodi se u izveštaju.

Dragan Marković, na drugoj strani, cinično kaže da je "najveću korist od ovih para imao glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević" (?!?).

- Na putovanja smo vodili studente iz 55 gradova i šta je tu loše?! Alo, bre, Informer, bavite se malo lepim stvarima, nemojte samo blaćenjem! - poručio je Marković i prekinuo vezu.

Tanjug

mojugao

GORAN KNEŽEVIĆ
POTPREDSEDNIK SNS

Svako ko ima mogućnost da troši, mora da ima i odgovornost za to trošenje. Recept domaćinskog ponašanja nužan je u celoj Srbiji.

Dušan Slijepčević iz Saveta za borbu protiv korupcije kaže da članovi ove antikorupcijske institucije stoje iza svakog slova u izveštaju.

- Podaci su autentični, prikupljeni su, ukršteni i provereni. Ovo je samo jedan od primera na koji se način izvlače pare poreskih obveznika, koje političari potom neumereno troše i sebe prikazuju kao uspešne. Ne znamo šta je bio motiv Srpske banke za ovu velikodušnu donaciju, mada mi kao institucija i ne možemo to da utvrdimo - zaključuje Slijepčević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ĆupričaninSWE

pre 8 godina

A šta je sa onim što njegove mašine  (prema poslatim fakturama) rade po 28 sati dnevno u Kolubari i još nekim rudnicima? Mada je to samo kap u moru od svega šta on radi. Odavno je trebao da završi u zatvoru!n

Stari Jagodinac

pre 8 godina

Svi Jagodinci odavno čekaju dan kada će Palma otići na davno zasluženi odmor iza rešetaka.

tanja

pre 8 godina

Ovo je užasno. Mi pojma nemamo kako je uspostavljen sistem izvlakača koji se predstavljaju kao kreativni i uspešni. Toliko o Jedinstvu u Srbiji iz Jedinstvene Srbije. Sa Cecinom pesmom, u veselju.

dacha

pre 8 godina

Voleo bih i ja da budem Deda mraz pa da me sva deca vole! Delio bih poklone po zelji ... ali mi treba banka koja ce to da finansira i to bespovratno... Eto tako sad taj covek napada novinare...

perica

pre 8 godina

eeeeeeee ima glavni donator fabrika kablova koja nije isplatila svoje radnike jer im je ovaj lopov pokupio pare

karadjoglu

pre 8 godina

Ovo su svi jagodinci znali i pre Saveta za borbu protiv korupcije.

una

pre 8 godina

Dok je Dacic uz njega jos ce "s njegov mozak a sas drzavne pare" cudo da pravi....mada i vule im popusta mnogo ali mnogo!!!!!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17