• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.01.2016

14:27

VIŠI SUD: Stigla optužnica protiv Nebojše Čovića!

Politika

VIŠI SUD: Stigla optužnica protiv Nebojše Čovića!

Podeli vest

Tužilaštvo za organizovani kriminal dostavilo je posebnom odeljenju Višeg suda u Beogradu optužnicu protiv Nebojše Čovića i još šest osoba, koji su osumnjičeni za malverzacije sa novcem namenjenim Srbima na Kosovu, potvrđeno je Tanjugu u sudu

 



Portparol suda Tanja Koljenšić rekla je Tanjugu da je optužnica podignuta u petak, 15. januara, a da je danas stigla u sud, te da će u narednom periodu biti ispitana.

Protiv Čovića i ostalih Tužilaštvo za organizovani kriminal sprovelo je istragu zbog sumnje da su od perioda od januara 2003. godine do sredine septembra 2005. godine zloupotrebili službeni položaj i položaj ovlašćenog lica i primanje mita, a u vezi posla otkupa i izgradnje nekretnina.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je u avgustu 2014. godine pokrenulo istragu protiv Čovića, bivše sekretarke Koordinacionog centra Anđelke Radenković, bivšeg načelnika Kosovskomitrovačkog okruga Dragana Kalabe i vlasnika privatnih firmi Komgrap gradnja, Daki i Masters.

Oni su osumnjičeni za pribavljanje protivpravne imovinske koristi u iznosu od oko 10 miliona evra.

Tužilaštvo sumnja da su u poslu otkupa nekretnina u Severnoj Kosovskoj Mitrovici, Čovic, Radenković i Kalaba, u prethodnom dogovoru sa vlasnicima privatnih firmi omogućili da se na osnovu fiktivne dokumentacije izvrše nezakonita plaćanja. 

Kako se navodi u naredbi za sprovođenje istrage, Koordinacioni centar je uplatio je preduzeću Daki skoro 426 miliona dinara, od čega je izvršen otkup samo 18 nekretnina, za šta je potrošeno skoro 181 milion dinara, a za ostatak od oko 245 miliona dinara ne postoji validna dokumentacija.

Sporna je i izgradnja stambenih lamela umesto kojih je i dalje samo livada, pa da tužilaštvo sumnja da su Koordinacioni centar i Građevinska direkcija uplatili 180 miliona dinara za izgradnju od čega je utrošeno samo skoro 18 miliona.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

..Било је и крајње - време..?!

zoro

pre 8 godina

Sta ste cekali toliko jel to svaki dan po jedna optuznica ima ih puno necete moci za 5 godina da ih procesuirate sve bar ih po tuce dnevno (12) ako mislite da ocistimo Srbiju od hohstaplerskih lopurda

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17