• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.01.2016

20:16

VUČIĆ NA OTVORENOM FORUMU U DAVOSU: Evropa mora da pronađe rešenje za migrantsku krizu!

Politika

VUČIĆ NA OTVORENOM FORUMU U DAVOSU: Evropa mora da pronađe rešenje za migrantsku krizu!

Podeli vest

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić započeo je trodnevni boravak u Davosu gde učestvuje sa Svetskom ekonomskom forumu Davos 2016.

Premijer Vučić u toku večeri govorio je na Otvorenom forumu " Od migracija do integracija", na kome pored njega učestvuju i švedski premijer Stefan Loven, potpredsednik nemačke vlade Zigmar Gabrijel...

Obraćajući se prisutnima premijer Vučic istakao je da je Srbija samo zemlja na migrantskoj ruti ka Evropi, da su njihove konačne destinacije Nemačka, Austrija, skandnavske zemlje...

- Narod u Srbiji pokazao je veliku solidarnost, kod nas nije bilo problema, suzavca...Srbija je navikla na izbegličke kolone, posednjih 100 god prolaze ili dolaze u Srbiju. Ja sam dete izbeglice iz Bosne, danas sam premijer -  istakao je Vučić i naglasio da se danas u Evropi donose nove odluke, da Austrija, Nemačka, Makedonija polako zatvaraju granice.

- Nisam siguran da je to najbolji način. Evropska migratorna politika zahteva promene. Još ne vidimo jasno evropsko rešenje- naglasio je Vučic.

printscreen

On je dodao da su se neke zemlje, članice EU ponašale kao članice samo dok je trebalo da dobiju novac iz evropskih fondova, a kada je došao trenutak da svi zajedno nadju evropsko rešenje, nisu se  baš pokazali.

Švedski premijer Loeven istakao je da se Evropa nalazi u veoma ozbiljnoj situaciji i da nije bila u stanju da nadje rešenje za migrantsku krizu.

- Mi pre svega moramo da se pobrinemo da oni više ne beže iz svojih zemalja, a ako već dodju do Evrope, onda svih 28 zemalja mora zajedno da radi kako bismo im pomogli.. To se na žalost nije desilo i to je opasno. Treba nam novi sistem- zaključio je Loeven.

Potpredsednik nemačke vlade Gabrijel istakao je da Evropa neće doci do rešenja u kome će moći ravnomerno da rasporedi migrante zato što zemlje članice nisu spremne.

- Moramo investirati u zemlje oko Sirije, u izbeglicke kampove u tim zemljama jer nije bilo velike želje prošle godine da krenu ka Evropi, sve dok medjunarodne organizacije nisu smanjile dotok novca. Zato moramo više investirati u poboljšanje uslova života u izbeglickim kampovima oko Sirije- zaključio je Gabrijel.

PROČITAJTE JOŠ:

(FOTO) VUČIĆ U DAVOSU: Učinjena nam je velika čast, imam o čemu da govorim kad je reč o Srbiji!

VUČIĆ PRED DAVOS: U svetu poštuju one koji rade i donose teške odleke, a ne one koji podilaze narodu!

(VIDEO) VUČIĆ: Srbija ekonomski tigar jugoistočne Evrope!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

"Решење", за избегличку кризу, налази се у - "Паризу" ...!?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija