• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.01.2016

12:46

ĐURIĆ: Zgroženi smo presudom Ivanoviću!

Politika

ĐURIĆ: Zgroženi smo presudom Ivanoviću!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je danas da je Srbija zgrožena presudom lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću i da u takvoj atmosferi treba ozbiljno razmotriti da li treba nastaviti dijalog sa Prištinom

- Moje lično mišljenje je da Srbiji Priština i međunarodna zajednica treba da pruže dodatna uveravanja da dijalog ima smisla. Meni lično se čini da u ovoj atmosferi nemamo o mnogo čemu da razgovaramo i da se sve svodi na ponižavanje Srbije - rekao je Ðurić novinarima.

On je naveo da će svoje stavove preneti svim članovima vlade i premijeru.

Ðurić je rekao je Ivanović postao igračka u surovoj igri marionetskog pravosuđa na Kosovu koje ne funkcioniše i koje u potpunosti u funkciji politike.

On je naveo da je presuda u funkciji politike i da nema veze sa pravom i pravdom.

- To je politička poruka ne samo Srbima na KiM već i Beogradu i Srbiji, ali i politickim predstavnicima kosovskih Alabanaca jer žele da uspostave veštački politički balans - rekao je Ðurić.

Upitan da li je Beograd reagovao na pravi način tokom postpuka, Ðurić je rekao da je Beograd sve vreme uz Ivanovića i sve druge optužene.

- Mi jesmo sa našim ljudima na Kosovu ali se ovde ne radi o pravu i pravdi već o gruboj nepravdi jer jedan čovek treba da bude nečiji talac i da leži u zatvoru - rekao je Ðurić.

On je dodao da Ivanoviću pomažu vrhunski advokati, ali da ne postoje advokati koji bi mogli da pomognu u situaciji političke volje da se Srbija kazni i ponizi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ne u EU i NATO

pre 8 godina

Поништите Бриселски споразум и инсистирајте на УН и резолуцији 1244. Доста је било улизивања Американцима од којих имамо само штету.

Pavle

pre 8 godina

Gospodine Djuricu, ovo je samo jos jedna potvrda Vase pogresne (DS,SNS...) politike i stava prema KiM. Na koji nacin ste vi sa narodom sada se vidi. U EU i svetu a narocito za Haski Sud, ovo je jos jedna potvrda da smo mi Srbi zlocinci, genocidni narod... A vi niste nista uradili. Naprotiv! Jos nam pricate da je Kosovo i Metohija sastvni deo Srbije! Koje i cije Srbije? Prvo je vlada isporiucivala redom koga su potrazili. A sada mi se cini da nas sve grupno vodite pod "noz" kako bi se u "vasem" narodu reklo.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija