• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.02.2016

23:39

ŠEŠELJ UDARIO PO TOMI: Nikolić najslabija karika vlasti!

Politika

ŠEŠELJ UDARIO PO TOMI: Nikolić najslabija karika vlasti!

Podeli vest

Najslabija karika u lancu naprednjačke vlasti je Tomislav Nikolić i da bi se ta vlast ruinirala, njega najviše treba napadati, izjavio je večeras predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj

- Najviše njega napadam, on se namestio nekim stvarima koje kod (Aleksandra) Vučića još ne možete naći - rasipa se bogatstvom, zida kuće i stanove, crkvu-mauzolej na Oplencu, pljačka novac iz fondacije Dragice Nikolić-  rekao je Šešelj za N1 i ponovio optužbe da predsednik Srbije ima lažnu fakultetsku diplomu.

ŠEŠELJ: Mogli bismo i u koaliciju sa SNS posle izbora!

On kaže da nije istina da je blag prema Aleksandru Vučiću i da se to vidi na svim njegovim konferencijama od kada se vratio iz Haga, ali da taj utisak može da počiva na realnim činjenicama.

- Opšti politički interes je da, dok Vučić odoleva pristiscima spolja da uvede sankcije Rusiji, moj odnos prema njemu bude nešto blaži, nego u slučaju da on te sankcije uvede. Tada više ne bi bilo obzira- rekao je Šešelj.

ŠEŠELJ ZAHTEVA: Ukinuti Haški tribunal, a sve zatočene Srbe vratiti u Srbiju!

Lider radikala je naveo da premijera Vučića neprekidno napada zbog politike prema EU i provocira da izađe na televizijski duel.

- Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić bili su moji najbliži saradnici, zameram im što su izdali ideologiju Srpske radikalne stranke, promenili je preko noći za 180 stepeni, ali nije mi žao nijednog dana provedenog u Hagu - ja sam to želeo- kazao je Šešelj.

ŠEŠELJ OTKRIVA: Kakav Haški tribunal - hoću da mi Vlada Srbije dodeli nacionalnu penziju!

Govoreći o Beogradu na vodi, predsednik SRS je rekao da to, kao idealistički projekat, može da predstavlja u javnosti nešto o čemu će ljudi razgovarati i truditi se da postignu, a da li bi ga prihvatio, zavisi od onoga ko bi u taj projekat investirao.

- Ako će se sve svesti na to da samo naša država investira u projekat, onda je to je pogrešno. Ako se mogu zaista naći stranci da investiraju, onda bi to bio dobar, opravdan projekat, ali ja te strance ne vidim na vidiku- rekao je Šešelj.

On je naveo da bi prihvatio da formira vlast samo sa onim strankama koje su protiv ulaska Srbije u EU i koje su za integraciju sa Rusijom i ocenio da je malo takvih u sadašnjem sastavu parlamenta, ali i izvan njega.

- Ali da pravimo koaliciju sa onima koji su gori od Vučića i naprednjaka, to nikada nećemo uraditi. Ne mislite valjda da bismo pravili koalicije sa Borisom Tadićem, sa Čedomirom Jovanovićem, sa Nenadom Čankom. Na lokalu je sve drugačije, tu se ne vodi nacionalna politika i polazi se od interesa građana- kaže Šešelj.

Šešelj je rekao da su, kad se vratio iz Haga, SRS-u davali šest odsto, i sada isto toliko daju, "posle svih ovih aktivnosti koje smo imali za godinu i četiri meseca".

"Ja očekujem da ćemo imati veoma dobre rezultate, ubeđen sam da ćemo imati više od 20 odsto. Ali mi želimo da odmah osvojimo vlast", rekao je lider radikala i dodao:

"Malo je realno da uzmemo svu vlast baš na ovim izborima, naši su sledeći".

Šešelj je ponovio da nema nikakav kontakt s Vučićem.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

Најслабија "карика" је економија и монетаристичка политика Владе која штити страни банкарски сектор и увознички лоби...док полагано убија српску привреду...и све евентуалне потенцијалне извознике који би земљу Србију - могли избавити из кризе...Али то се неће догодити докле год Власт узима стране кредите - ради стварања ЛАЖНИХ ДЕВИЗНИХ РЕЗЕРВИ СРБИЈЕ, које потом троши на вештачки курс динара, којим се штити страни сектор, да не би остали БЕЗ ПРОФИТА у Србији...а Кредите ћемо после враћати поскупљењем струје, или још једним смањењем плата јавног сектора и - пензија...

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17