• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Večernje Novosti

13.03.2016

09:57

ELEKTROBUSEVI U BEOGRADU! U junu nam stižu autobusi na baterije!

Politika

ELEKTROBUSEVI U BEOGRADU! U junu nam stižu autobusi na baterije!

Podeli vest

Beograđane će od juna, na relaciji Vukov spomenik - Tržni centar "Delta siti", voziti elektrobusi, ali oni neće u potpunosti zameniti autobuse

Ovaj tip prevoza neće zameniti autobuse, ne samo zbog cene, već i zato što ga je nemoguće koristiti na određenim linijama.

Kako bi oni nesmetano mogli da rade, već za mesec-dva biće postavljeni punjači na dve lokacije. 

- Ceo koncept autobusa na električni pogon baziran je na brzini punjenja. Šangaj je to spustio na 60-90 sekundi, jer ima punjače na svakom stajalištu - kaže direktor GSP-a Željko Milković. 

GRAD INVESTIRAO! Nova autobuska i tramvajska stajališta postavljena u Belvilu!​

- Za tako nešto potrebno je izdvojiti 80.000 evra za svako stajalište, pa smo izabrali opciju s manjim troškovima - objašnjava on. 

Odabrani koncept predviđa da se punjači postave kod Vukovog spomenika i "Delta sitija". Na liniji 1E, koja će prolaziti kroz centar grada, saobraćaće pet vozila u intervalu od 12 do 13 minuta. Planirano je da vreme punjenja bude od pet do osam minuta. 

VESIĆ: Uskoro kupujemo 20 niskopodnih solo autobusa​

- I pored mnogih prednosti, ne može se razmišljati o zameni autobusa na gorivo elektrobusima - dodao je Milković. 

Kako kaže, ovo je prvenstveno hvatanje priključka s tehnologijom. “Ovaj tip prevoza neće zameniti autobuse, ne samo zbog cene, već i zato što ga je nemoguće koristiti na određenim linijama”, dodaje on. 

PRIČA IZ BUSA Čudo neviđeno: Penzioner ustao dečaku!​

Relacija prve linije duga je osam kilometara. Mada je baterija dovoljna da se pređe duplo veća kilometraža, jedno servisno vozilo biće opremljeno s prenosivim punjačem u slučaju nepredviđenih okolnosti.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
penzionerj

pre 8 godina

Dali je samo Beograd, Srbija a i vojvodina? Ostali deo Srbije,provincija.

banat1952

pre 8 godina

Pitajte Pajtica i Canka, pa ich "nagradite" na izborima.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija