• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

03.04.2016

08:13

(FOTO/VIDEO) VUČIĆ NA KOSOVU: Neka je Bogom prosto Srbima koji su bacili bombu!

Politika

(FOTO/VIDEO) VUČIĆ NA KOSOVU: Neka je Bogom prosto Srbima koji su bacili bombu!

Podeli vest

Premijer Aleksandar Vučić boravi danas na Kosovu, a posetu je otpočeo u senci teškog napada koji se dogodio rano jutros, kada je na halu u Zubinom potoku, bačena eksplozivna naprava i pucano iz automatskog oružja
Tanjug

 

17.15 

Vučić se zahvalio na prisustvu supruzi Olivera Ivanovića, lidera Građanske inicijative SDP, koji se nalazi u zatvoru zbog navodnih ratnhh zaločina, te poručio da pozdravi supruga i poželi mu dobro zdravlje.

Zahvalivši svima koji su došli na današnju stranačku konvenciju, Vučić je govor završio rečima: "Hoćemo Srbiju jedinstva i Srbiju pobede. Molim vas za jedan veliki aplauz za ujedinjenu Srbiju. Za Kosovo i Metohiiju u Srbiji. Živela Srbija. Srbija pobeđuje".

Tanjug

16.45

 Država će na svaki način pomoći Srbima koji su ostali na Kosovu i Metohiji, koji čuvaju srpstvo i Srbiju, iako nema mogućnosti kakve je imala pre 1999, poručio je danas lider SNS-a Aleksandar Vučić u Zubinom Potoku

On je istakao da je u prethodnih gotovo dve godine na Kosovu i Metohiji urađeno dosta, a da lažne patriote, koje su ranije upravljale zemljom i imale velike i teške reči protiv drugih Srba, na svemu što je važno za Srbe nisu uradile ništa. 

16.30

Na konvenciji u Zubinom Potoku, premijer Aleksandar Vučić potvrdio je danas da su bombu na sportsku halu u ovom mestu noćas bacili Srbi i poručio im - da će se boriti i za njih i njihove porodice, te da im želi da budu srećniji i zadovoljniji nego danas 

Moj odgovor tim našim Srbima koji su na takav način želeli da me dočekaju je - neka vam je Bogom prosto, boriću se i za vas i vaše porodice da živite na svojim ognjištima i da budete srećni i zadovoljniji nego danas- rekao je Vučić na predizbornoj konvenciji SNS u Zubinom Potoku. 

14.45

Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas je, obilazeći jezero Gazivode, rekao da država Srbija ne može i neće da odustane od nečeg što je, kao taj hidrosistem, od strateškog značaja za opstanak Srba na severu Kosova i Metohije. 

- Za nas je jezero Gazivode i hidroenergetski potencijal od velikog značaja. Vodne potencijale i kapacitete najvećim delom koriste Albanci za termoelektranu Obilić i za stanovništvo - naglasio je on. 

Tanjug



Vučić je podsetio da je albanskoj strani nuđeno više vrsta dogovora, koji ne bi značili puno uzimanje ili otimanje Gazivoda iz "srpskih ruku". 

Istovremeno je izrazio žaljenje što takve dogovore prištinska strana do sada nije želela da prihvati.

 

 

- Naša pozicija je da mi od tako važnog i strateškog resursa ne možemo da odustanemo. Uvek smo spremni da isporučujemo vodu albanskoj strani i nikakvih problema s tim nismo imali do sada i neće biti ni u budućnosti - naglasio je Vučić. 

 

Tanjug



Premijer je istakao da se ne može nešto što je gradila država Srbija i nešto što je njen narod odavde čuvao, gradio i na tome radio da se oduzme jednim potpisom ili zato što je neko smislio da to pripada njemu, a da nema pravnog osnova. 

Tanjug



On je ukazao da je svojevremeno u Briselu govorio "pričajte šta hoćete ali Gazivode ne damo“. 

- Mi te razgovore posle toga nismo nastavljali, a naša pozicija se nije promenila - podvukao je Vučić. 

On je objasnio da država Srbija nije želela da u upravljačkom i vlasničkom smislu bude "pojedena". 

- Sve vreme tražimo da se raspravlja u Briselu o imovini, da vidimo šta je čije, ali oni nikada nisu želeli da se raspravlja o imovini. Video sam komentare prištinske strane da oni sve smatraju vlasništvom, kako kažu, Republike Kosovo, što je za nas apsolutno neprihvatljivo i sa čim se nismo i nećemo saglasiti - rekao je premijer. 

Tanjug



On je istakao da je Beograd imao mnogo konstruktivnih predloga koje prištinska strana nije želela da prihvati. 

- U tom smislu sam rekao da sam shvatio da oni ne žele da zajednički radimo i upravljamo, već da hoće da kažu da je ovo stoprocentno njihov resurs, da pripada Republici Kosovo, kako mi kažemo takozvanoj Republici Kosovo. To je za nas nemoguće i neprihvatljivo - kazao je Vučić. 

12.11

Premijer Aleksandar Vučić obišao je danas branu i hidrocentralu na jezeru Gazivode, odnosno Hidrosistem Gazivode, koji prištinske vlasti žele da prisvoje.

Premijer Vučić razgovarao je sa rukovodstvom i zaposlenima ovog hidrosistema.

Na brani su ga dočekali direktor Hidrosistema Srđan Vulović i predsednik opštine Zubin Potok Stevan Vulović.

U više navrata, tokom dijaloga sa Prištinom, delegacija Beograda jasno je stavila do znanja da neće odustati od hidrosistema Gazivode zbog njegovog značaja za elektroprivredu severa Kosova i Metohije.


Hidroelektrana Gazivode ucestvuje i do 40 odsto u bilansu električne energije severnog dela Kosova i Metohije, ali i značajno pruža podršku u delu elektro-energetskog sistema Raške oblasti.

11.55

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić otvorio je danas u Kosovskoj Mitrovici Odeljenje onkologije, koje je finansirala Vlada Republike Srbije, a čija je vrednost iznosila preko 12 miliona dinara. 

Tanjug



Vučić je na Odeljenju hirurgije prisustvovao puštanju u rad skenera, u vrednosti od 45,7 miliona dinara, koji je, takođe, donacija Vlade Srbije, odnosno Ministarstva zdravlja. Vučić je obišao Zdravstveni centar u Kosovskoj Mitrovici koji je danas prerastao u Kliničko bolnički centar.

Tanjug



On je u razgovoru sa poručio je danas iz Kosovske Mitrovice da se Srbija nikada neće odreći Srba na Kosovu i Metohiji. 

Vučić je rekao da “naša situacija nije nimalo laka ni jednostavna, ali da onoliko koliko budemo snažni u Evropi i svetu, onoliko koliko budemo ekonomski snažni, utoliko ćemo moći jasnije, čvršće, istrajnije i snažnije da štitimo interese našeg naroda na KiM”. 

Okupljenim radnicima i građanima ispred KBC u Kosovskoj Mitrovici Vučić je poručio da da treba da znaju da ih se nikada neće odreći i da se sa njima Srbija ponosi a ne stidi. 

Tanjug



- Vi ste na braniku otadžbine, vi ste ti sa kojima ćemo uvek da budemo i sve što drzava Srbija može da uradi, da pomogne, a da ni na koji način ne uvredi nikog drugog, da ne uradi ništa protiv nekoga drugoga, mi ćemo to da radimo i radićemo, verujte mi, efikasnije i bolje nego svi drugi što su radili i te rerzultate ćete da vidite na svakom mestu - poručio je premijer. 

Premijer Vučić je podvukao da je Klinički centar u Kosovskoj Mitrovici jedna od najvažnijih institucija našeg naroda ne samo na severu KiM, već na celom Kosovu i Metohiji. 


 

Tanjug


Za vreme Vučićeve posete u gradu je bilo pojačano prisustvo Kosovske policije čiji pripadnici su bili na ulicama a saobraćaj je bio zaustavljen tokom posete delegacije u kojoj su pored premijera bili i ministr Aleksandar Vulin, Zlatibor Lončar i Vanja Udovičic, direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić i drugi. 

Premijer Aleksandar Vučić obišao je danas novi dekanat Medicinskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici, gde je razgovarao sa zaposlenima i studentima. 

Vučić je sa jednim od studenata odigrao partiju šaha u studentskom klubu na fakultetu. 


 

Tanjug

Posetu Kosovskoj Mitrovici završio je zajedničkim ručkom sa studentima Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u ovom gradu, u studentskoj menzi, a na meniju je bio pretežno pasulj.
 

Premijer je na svom zvaničnom Tviter nalogu poručio da su škole i fakulteti važni za ostanak mladih na Kosovu i Metohiji. 

 

11.39

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da “neće biti ništa od priznanja Kosova”, kada je reč o stavu Beograda. 

Tanjug



Vučić je, odgovarajući na pitanje albanskih novinara kada će doći u zvaničnu posetu Prištini, konstatovao da mu isto pitanje svaki put postave, aludirajući na to kada će Srbija da prizna Kosovo. 

 

 

Tanjug



- Srpski premijer obilazi različite delove Kosova. Ponovo ću obići manastir u Gračanici, Laplje selo, Kosovo polje, razgovaraću sa ljudima. Uvek sam spreman da razgovaram i sa Albancima - rekao je Vučić. 

Na upadicu novinara da će inaugiracija kosovskog predsednika biti u petak i da bi Vučić mogao da dođe u zvaničnu posetu Prištini, premijer Srbije je odgovorio da neće biti ništa od toga, “niti će toga dugo biti”. 

Tanjug



Na komentar da bi posle predstojećih izbora na premijersku funkciju mogao da dođe neki političar opozicije, koji bi priznao Kosovo, Vučić je odgovorio da mogu tome da se nadaju. 

- Možda vam se ti snovi i ostvare. Nemam ništa protiv, nadajte se, možda to i da vam se desi, ali ne bih se mnogo kladio na to -
 poručio je Vučić. 

Tanjug


11.03

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Kosovsku Mitrovicu, gde su ga, ispred Upravne zgrade Zdavstvenog centra, docekali zaposleni, predstavnici lokalne samouprave i građani.

 

 

Premijer je pozdravljen gromoglasnim aplauzom okupljenih koji su bili većinom u belim mantilima, a mnogi građani su nosili zastave Republike Srbije.

Tanjug

 

 


U Kosovskoj Mitrovici Vučić obilazi Zdravstveni centar, gde će prisustvovati otvaranju novih prostorija Odeljenja onkologije, koje je finansirala Vlada Republike Srbije, a čija je vrednost iznosila preko 12 miliona dinara.

 

 

10.10

Premijer Aleksandar Vučić posetio je danas pre podne manastir Banjska, kod Zvečana, gde je razgovarao sa episkopom raško-prizrenskim Teodosijem i igumanom manastira Danilom.

Twitter


Vučić je zahvalio raško-prizrenskoj eparhiji, sveštenstvu manastira Banjska i opštini Zvečan što su počeli da preuređuju jednu od najlepših pravoslavnih crkava, koju je kralj Stefan Milutin odredio kao svoje grobno mesto.

Zahvaljujući im na izuzetnom radu, Vučić je istakao da je srećan što še rade i drugi projekti, poput Rajske banje, gde će posle Hočanskog vina biti proizvodnje i banjskog piva.

- To je povratak tradiciji, vladika Teodosije i iguman Danilo su me naucicli da to potiče iz srednjeg veka, kada su se u našim manastirima proizvodili medovača i pivo. Gledaćemo da ekonomski to bude što isplativije i privuče ljude sa različitih strana - rekao je Vučić.

 

Tanjug

- Verujem kada se uradi i pod i ikonostas da će to možda biti, zajedno sa Studenicom, Sopoćanima i Mileševom, jedna od naših najleopših crkava - rekao je Vučić.

On je dodao da se nada da će u tu banju i manastir dolaziti i Albanci i svi koji žele da imaju i dobru uslugu i da se doro osećaju.

Episkop raško-prizrenski Teodosije je istakao da je premijer Srbije dočekan kao domaćin, a ne kao gost, jer su on lično, ali i Vlada Srbije, podržali obnovu manastitra Banjska.

 

Tanjug

- To se vidi na unutrašnjim radovima crkve. Posle 70 godina najviše je urađeno i mi smo posvećeni upravo obnovi naših svetnjima - rekao je Teodisije.

On je naglasio da obnova ne bi bila moguća da se zasnivala samo na eparhiji i žiteljima tog kraja, bez velike i jasne podrške Vlade Srbije i premijera.

- Hvala vam svima koji nas hrabrite da sačuvamo naše kulturno i duhovno nasleđe na ovim prostorima - rekao je Teodosije.

Vučić je obavestio vladiku Teodosija i o razgovorima o budućnosti Trepče, ali i o odluci da se na teritoriji opštine Zvečan pomogne izgradnja fabrike baterija i akumulatora koja bi zaposlila 210-220 ljudi.

- To je najbrže što bi moglo da se uradi, ali da ne nestanu pare, kao neki što su ranije radili - rekao je Vučić.

Gledaćemo da pomognemo koliko je moguće sve što je privredna snaga na severu Kosova, rekao je Vučić i dodao da je ponosan što su Vlada Srbije i pojedinci pomogli obnovi manastira Banjska.

Tanjug

Premijer Srbije i predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi sve ispod 50 odsto glasova na Kosovu i Metohiji za listu okupljenu oko te stranke smatrao neuspehom. 

Vučić je, odgovarajući na pitanje novinara koliko su ljudi koji danas prisustvuju njegovoj poseti Kosovu simpatizeri SNS, a koliko je to njihova radna obaveza, rekao da je sasvim siguran da nema nikakve radne obaveze i novinarima poručio da ih sami pitaju. 

- Videćete to, kada prođu izbori, i po broju glasova - rekao je.

 

 

Tanjug

Premijer je na svom tviter nalogu napisao da je zahvalan vladiki Teodosiju i igumanu manastira Danilu na trudu da obnove jedan od naših najlepših manastira. 
 

Tanjug


 

Tanjug

09.00

Aleksandar Vučić rekao je da ga bačena bomba i pucanje na halu na Kosovu, u kojoj danas treba da govori, neće zaplašiti.

Vučić je pred 4.000 ljudi i rudara u rudniku Trepča rekao da ga incident, koji se dogodio rano jutros u Zubinom potoku, neće zaplašiti niti sprečiti njegovu posetu Kosovu.

Tanjug

- Snažnu Srbiju ništa ne može da uplašiti. Ako je neko mislio da će me ovo zastrašiti, moram da kažem da se to neće desiti - rekao je Vučić.

 

 

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas građanima i rudarima Trepče u pogonu flotacija u Leposaviću da će se Srbija svim političkim sredstvima boriti da sačuva rudarski kombinat Trepča i njihova radna mesta.

Tanjug

- Trepča je kičma opstanka srpskog naroda na severu Kosova - rekao je Vučić, tokom posete pogonu flotacije u Trepči, propraćen ovacijama i uzvicima "Trepča je Srbija".

Premijera je u Leposaviću, prema procenama njegovog obezbeđenja, dočekalo oko 4.000 građana i rudara sa srpskim zastavama.

Tanjug

Povodom vesti o bačenoj bombi noćas na halu u Zubinom potoku, Vučić je poručio onima koji su, kako je rekao, pokušali da ga zaplaše bombama i pucnjima da samo jaka Srbija može da zaštiti svoje interese na Kosovu.

- Svoje interese možemo da zaštitimo samo ako imamo prijatelje i u Briselu, i u Berlinu i u Moskvi - kazao je Vučić i istakao da treba stvari rešavati političkim načinima, a ne poput nekih koji bi, kako se izrazio, sve "sekli".

Vučić je rekao da su Srbi na Kosovu deo iste države Srbije i da nema nikakve razlike u odnosu prema njima.

Tanjug

- Učinićemo sve da vaš život ovde bude što bolji - kazao je Vučić i dodao da je u interesu Srbije da se očuvaju radna mesta u Trepči i da će Srbija na tome insistirati i na pregovorima u Briselu.

On je preneo da je Beograd u dijalogu sa Prištinom od pocetka insistirao da se u Briselu razgovara o imovini, ali da su neki to sve vreme izbegavali ne želeći da prihvate da to bude jedini način. 

- Odbijen je prvi napad na Trepču, kada su želeli da je predstave kao svoju svoju. Pribojavamo se poksusaja u narednom periodu da će doneti poseban zakon kojim bi pretvorili Trepču u javnu svojinu takozvane Republike Kosovo. Mi ćemo insistirati u Briselu, ne vređajući nikoga, ne izgovarajući prevelike reči, jer smo videli kako su se stavri odigravale od tih prevelikih reči, da jasno stavimo do znanja da to nećemo da dopustimo - poručio je premijer. 

Premijer je podvukao da se zna ko je gradio flotaciju, Crnce i Belo Brdo, i ko u njima radi, kao i da to ne može da uzima kome god padne na pamet. 

- Nedvosmisleno ćemo se politički boriti i suprostaviti tome i nadam se da će biti dovoljno mudrosti i u Prištini i Briselu da to razumeju - rekao je Vučić. 

On je izrazio nadu da Priština neće praviti probleme, kao što je učinila sa uvozom eksploziva, kao i da Beograd neće morati da odgovara na sličan način. 

Vučić je naglasio da je najveći privredni kolektiv na severu Trepča, da ona donosi dobro ne samo Leposaviću, već i Zvečanu, severu Kosova, ali i celoj Srbiji, te ponovio da će Vlada, zajedno sa rukovodstvom kompanije sačuvati Trepču. 

On je istakao da će se vlada prema Trepči ponašati kao prema svim privrednim subjektima u centralnoj Srbiji, te da će uložiti u Trepču i jalovište koje je potrebno. 

Isto tako je kazao da će vlada pomoći i Metalurški kombinat u Zvečanu, fabriku baterija, podvukavši da će vlada naći načina da pomogne da srpski narod ostane na svojim ognjištima. 

Tanjug

On je najavio da će, kao što je i u Srbiji započeo obilazak škola i bolnica, to isto učiniti i na Kosovu, jer kako je objasnio, cilj je da deca na Kosovu imaju iste uslove kao i ona u ostatku Srbije.

- Srbija i vlada su uvek uz vas i nikada nećete ostati sami - zaključio je on. 
 

08.12

Direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, koji boravi na Kosovu, ocenio je, u izjavi za Tanjug, da je reč o terorističkom činu i da je, prema prvim policijskim saznanjima, napad izvela grupa zasad nepoznatih lica.

(FOTO) BOMBOM NA VUČIĆA! Teroristi napali halu u Zubinom potoku u kojoj je danas trebalo da govori premijer Srbije!

Tanjug

Premijer je, uprkos tome, tačno po planu stigao u Leposavić, a na ulazu u Trepču dočekali su ga direktor Trepče Jovan Dimkić, rukovodstvo Trepče, ministri Aleksandar Vulin, Vanja Udovičić, Zlatibor Lončar, direktor kancelarije za KiM Marko Ðurić, kao i srpski predstavnici u kosovskoj vladi. 

Tanjug



Nakon obraćanja rudarima i obilaska pogona flotacije, Vučić će razgovarati sa rukovodstvom Trepče.

Tanjug



Tokom posete planirano je da premijer obiđe manastir Banjska gde će razgovarati sa episkopom raško-prizrenskim Teodosijem i igumanom manastira Danilom.

Vučić će u Banjskoj obići novi konak koji je u izgradnji.

 

Tanjug

U Kosovskoj Mitrovici obići će Zdravstveni centar gde će prisustvovati otvaranju novih prostorija odeljenja onkologije koje je finansirala vlada Republike Srbije.

On će na odeljenju hirurgije prisustvovati puštanju u rad skenera koji je takođe donacija Vlade Srbije.

Tanjug



Tom prilikom on će dodeliti Zdravstvenom centru, kako je najavljeno, status Kliničko-bolničkog centra.

U Kosovskoj Mitrovici premijer Vučić će obići dekanat Medicinskog fakulteta gde će razgovarati sa zaposlenima i potom ručati sa studentima.

Tanjug



Planirano je i da obiđe opštinu Zubin Potok.

Tanjug



Uoči dolaska premijera Vučića duž puteva na severu Kosova postavljeni su plakati sa likom predsednika srpske vlade i bilbordi sa porukom "Predsedniče vlade dobrodošao na srpski Kosmet".

Tanjug

Putevi kojima je predviđeno da se kreće premijer obezbeđuju pojačane snage kosovske policije, a već juče u Kosovskoj Mitrovici uklonjeni su svi automobili sa ulica koje vode prema Zdravstvenom centru.

Predstavnici Srba sa Kosova i Metohije ocenili su da je dolazak predsednika Vlade Srbije na Kosovo i Metohiju veoma značajan kao pokazatelj da zvanični Beograd nikada neće ostaviti Srbe na Kosovu. 

Jedan od dvojice srpskih ministara u kosovskoj vladi Ljubomir Marić izjavio je Tanjugu da Vučićeva poseta predstavlja poruku da su Vlada Srbije i zvanični Beograd adresa koja garantuje opstanak Srbima na Kosovu i Metohiji. 

Marić je ocenio da je to poruka da i naši univerziteti i naši zdravstveni centri i privredni subjekti poput Trepče, svi radnici i rudari nikada neće biti ostavljeni, da se i o njima misli kao o svakom drugom garđaninu bilo kog dela centralne Srbije, rekao je Marić komentarišući dolazak premijera na sever Kosova. 

Poseta premijera je veoma važna i značajna ne samo za Srbe već i za sve narode koji žive na KiM, ocenio je u saopštenju dostavljenom Tanjugu predsednik Srpske liste Slavko Simić i dodao da će ona dati dodatni podsticaj učvršćivanju mira, stabilnosti i jedinstva srpskog naroda.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
jelena

pre 8 godina

Ne odustajemo od zacrtanih planova zatoi jesmo najbolji .

Kale

pre 8 godina

Dali sve ovo vidi taj slobodoljubivi svet? I posle su Srbi krivi za to što nema primene dogovorenog između Srbije i kvazi države Kosovo!

Milan

pre 8 godina

Vučića ne može da uplaši bomba a kamoli šiptarski teroristi,Srbija se ne plaši nikoga.

KOKO

pre 8 godina

Pogotovo ne siptara koji gube podrsku i od svog naroda.

zoran vukasinovic

pre 8 godina

Eeeeej srbi i to nasi srbi krsteni su je roknuli a ne siptari .

psiholoskinja26

pre 8 godina

Covek koji je cist i posten nema razloga za strah!!

Radmila

pre 8 godina

Hrabrost premijera Vučića je velika i toliko puta dokazana.

Sladja

pre 8 godina

Srbima na KiM će biti jako bitna Vučićeva poseta i pažnja,pored svih nedaća koje preživljavaju u šiptarskom okruženju...i drago mi je što je danas i sa tim delom svog naroda.

Maša

pre 8 godina

Cilj im i jeste bio da se poseta nerealizuje, da se zastraši premijer Srbije...

miki delija

pre 8 godina

sta reci o ovome mislim da ovaj cin sve govori o tim ljudima ako ih tako na zalost mogu i nazvati cast izuzecima

micikica

pre 8 godina

To je pravi premijer uvek u svoj narod i ničega se ne plaši!

Aleksa

pre 8 godina

Premijer će posetiti Kosovo i Metohiju, jer ga očigledno nisu uplašile bombe, srce je uvek bilo na jugu Srbije...

Toma

pre 8 godina

Prvo napad na premijera u Bosni, sećamo se Srebrenice...Sada na Kosovu, užas!

maki

pre 8 godina

Ti koji su bacili bombu nesto su hteli da poruce Vucicu, a samo im je ostalo blato na sopstvenim rukama...

Aleksandar

pre 8 godina

Drago mi je da premijer nije odustao od planirane posete Srbima na Kosovu.

Tijana

pre 8 godina

Premijer se ne plasi to znamo, ali definitivno nekom smeta poseta premijera i briga o narodu duz celog naseg regiona.

Cola

pre 8 godina

Nije im uspelo da osujete dolazak premijera, sastace se on sa svojim narodom i pod vedrim nebom ako treba.

lila

pre 8 godina

Nadam se da ce policija uhapsiti pocinitelje i da ce odgovarati za ucinjeno.

Goca

pre 8 godina

Vucic je jedan od onih koji istraju u svemu sto rade. Nista mu nije tesko, niceg se ne plasi i zna da ispravan i rezim po zakonu vodi ka dobrom. Nacice on onog ko je zeleo da ga ugrozi.

MirjanaB

pre 8 godina

Stabilnost Srbije i celig regiona je ostvarena zahvaljujuci politici Aleksandra Vucica i njegova poseta Kosovu je podrska svima da istraju na tome putu uprkos brojnim poteskocama.

jana

pre 8 godina

Premijer je dokazao po koji put da je toliko hrabar,zelim mu sigurnu posetu i da nam se sto pre vrati u Srbiju.

Sneza

pre 8 godina

Naravno da se nije uplasio. To je nas premijer, ne bih dovela njegov odlazak u pitanje nikad. Ko zna njega zna da je jedan od retkih politicara koji se neda zaplasiti. Narod mu je na prvom mestu.

max

pre 8 godina

Ništa ga ne može zaustaviti da bude uz svoj narod na Kosovu!

Steva

pre 8 godina

Premijer je dokazao po ko zna koji put da radi svoj posao kako valja, da je dosledan i istrajan u tome uprkos pretnji i lošim stvarima koje se dešavaju.

Nenad

pre 8 godina

A sto bi trebao da se uplase, kad i mi znamo ko je bacio bombu, a kamoli Vucic. Hoce li bombas mozda u zahvalnost za izgradnju puteva i obezbedjenje da glumi po Mitrovici. Dosta je bilo vasih pozorista, svi ste sa tim igranjem sa narodom i Otadzbinom zaradili tamnicu, a ne zatvor.

gdg

pre 8 godina

Poseta nije otkazana, sve se odvija kako je i planirano.

Milan

pre 8 godina

Nisam ni ocekivala da ce ga ovo zaplasiti.Poruka nasim ljudima je da je Kosovo srpska zemlja.

Dijabolik

pre 8 godina

Bomba upozorenja ili bomba dobrodošlice? Svejedno! Toliko o regionalnom pomirenju! To ne znači da se za njega ne treba uporno boriti, a vreme sve menja i ključni je faktor. Spinovanje javnosti ograničenog je ,,roka upotrebe"! ,,Automobil sa srbskim tablicama, pun oružja", suviše je providan adut u ,,prepoznavanju" onoga ko je ,,scenarista", a neki će jedva dočekati ,,krunski dokaz", dok će drugima koji dublje gledaju otkriti stvarnu suštinu ,,želja za pomirenjem" ,,kosovskih vladara" i njihovih tutora! U daljoj ,,razradi teorija zavere", po šiptarskom scenariju, to što se Vučić nije uplašio, biće tumačeno kao da je Vučić sam naručio bombu - ,,iz marketinških razloga". Brinemo za Premijera u takvoj sredini kakva je šiptarska.

tina040

pre 8 godina

Upravo tako, on je uz svoj narod koji nikada nece zaboraviti!

toto040

pre 8 godina

Lepo je izjavio Vucic... samo napred premijeru!

Mirko

pre 8 godina

Da je Vucica lako uplasiti on ne bi bio premijer.

Miloš

pre 8 godina

Bombe samo mogu ojačati našu državu da ima jače veze sa svojim narodom na Kosovu.

Sima

pre 8 godina

Bravo za premijera! Ovo treba ceniti. Coveku je bitnija Srbija, od vlastitog zivota.

sima

pre 8 godina

Nema odustajanja od posete , premijer jos jednom pokazao volju i snagu da iskaze podrsku Srbima na KiM .

Rista

pre 8 godina

Hteli su samo da zaplaše,čim su to uradili u tri ujutru,mislili su da će tako premijer odustati,ali ne ide to tako.

DB ne prašta

pre 8 godina

Ovaj pokušaj da se Vučić pokoleba i neda podršku našim građanima da istraju na opstanku na svojim ognjištima, imaće za posledicu da će ovi pšočinioci debelo snositi posledice ovog čina.

tomislav4

pre 8 godina

Samo napred! Moralan i posten covek nema cega da se plasi!

maja

pre 8 godina

bombe i puske..valjda ce svet shvatiti kako se na Kosovu zivi i ko koga dole ugrozava.premijeru se divim na hrabrosti i na istrajnosti da zastiti nasr ljude svim zakonskim sredstvima.

Bozica

pre 8 godina

Premijer nikada nece ostaviti svoj narod na KIM.

Balkanac

pre 8 godina

Ništa nas ne može zaustaviti, pa ni bombe stranih plaćenika.

Tirion

pre 8 godina

Nadam se da ce se ceo slucaj ispitati i da ce biti otrkiveno ko stoji iza organizacija tako gnusnog cina. To je jednostavno nedopustivo i Srbija nece biti meta teroristickih napada, u to sam siguran.

Milovan

pre 8 godina

Premijer je neustrašiv. Ono što isplanira to i realizuje. Nadam se da će se slučaj ispitati i kazniti počinioci.

rade

pre 8 godina

Ovako izgleda iskrena podrska nasem narodu na Kosovu!

Jankoa

pre 8 godina

Nisu nas ni uplasile '99 nece ni sad! Bravo za Premijera.

boki

pre 8 godina

Vučić je dokazao da će ostati uporan u obnavljanju Srbije uprkos pretnjama i napadima na njega i da Srbija mora da pobedi!

Nikola

pre 8 godina

Bravo za premijera i veliku hrabrost.Srbija se mora odlucno borii protiv terorizma.

sasa

pre 8 godina

nece dozvoliti da ga uplase. njima je to cilj ali on je jaci od toga

maki

pre 8 godina

Premijer nikada ne odustaje od zacrtanog plana,zbog toga je i najbolji!

Nana

pre 8 godina

Premijer nema čega da se plaši jer on je svoj na svome.

Oven

pre 8 godina

Vucic ne treba da se plasi. Albanci samo provociraju .

Molosava

pre 8 godina

Još jedan vandalski događaj koji pokazuje nemoć Albanaca, ali Srbija nikada neće odustati od svoje namere i prava da pomogne Srbima koji vekovima žive na teritoriji KiM.

Viktor

pre 8 godina

Ova slika treba da ode u svet i da vidi sa kakvim problemima zive Srbi na prsotoru KiM. U svaokm slucaju. nisu zaboravljeni i imace od Srbije punu podrsku.

Miroslav Jeftić

pre 8 godina

Nadam se samo da svetske sile neće tolerisati kao i do sad terorizam koji sprovode šiptari. Svaka čast premijeru na hrabrosti.

Milos

pre 8 godina

Naseg premijera bombe ne mogu uplasiti, on ce dati svoju podrsku Kosovu ne obaziruci se na provokacije!

Doki

pre 8 godina

Treba imati mudrosti i veliku dozu hrabrosti za nastavak posete.

ana78

pre 8 godina

Ne vredi nikakvo zastrasivanje, Srbi na Kosmetu nece ostati bez podrske.

jaca

pre 8 godina

Zastrašivanje neće odgovoriti našeg premijera od posete.

nemanja91

pre 8 godina

Dobro je što premijer nije odustao od posete jer je ovim pokazao teroristima da ih se ne plaši.

sakili

pre 8 godina

Od Albanaca se svasta moze ocekivati, ali bombe, to ne, gadno su preterali.

Pjer

pre 8 godina

Očigledno da je napad organizovan u sadejstvu sa vrhom Prištine,što posebno treba da zabrine,jer su Evropa i SAD tvorci ovakve,terorističke "države" !

Rade

pre 8 godina

Eh Srbijo... A taman smo išli ka dobrom putu .. Hajde sad ujedinji se da da dovršimo šta smo započeli.

Sofo

pre 8 godina

Tako je vule, samo hrabro...da im nije zapada odavno bi oni bili mirni.

darko

pre 8 godina

Smesni su ti koji su mislili da ce da uplase prermijera.

Slavko

pre 8 godina

Broj građana koji je dočekao Vučića samo pokazuje da se nisu uplašili ni građani, ni Vučić. Danas je lep dan za kosovske Srbe, ništa ga ne može pokvariti.

Becarusa

pre 8 godina

Srbiju ne moze uplasiti jedna bomba, ali svakako se pocinioci moraju pronaci i adekvatno kazniti. Nasilje se mora suzbiti

Cveta

pre 8 godina

Još jedan čin zastrašivanja našeg naroda.Doke više???

meda86

pre 8 godina

Premijerski nema sta ! Samo napred Vučiću !

dragan

pre 8 godina

Dzabe ovakvi pokusaji .Srbija konacno ima snaznog lidera koji se nicega i nikoga ne plasi sto se i vidi iz toga da je Vucic sve cenjeniji od strane vodecih svetskih mocnika koji su uvideli da ne mogu sa njim da mlate kako su radili sa njegovim predhodnicima.

Dragana

pre 8 godina

Nikad ne odustaje od svojih ciljeva, za rad boljeg stanja u državi. svaka čast.

nenad

pre 8 godina

Oni su mislili da malo zapucaju i bace bombu i premijer otkazuje posetu! E pa, ne ide to tako!

Aleksa

pre 8 godina

Naš premijer će pružiti podršku kosovskim Srbima bez obzira na novo nastali incident i nastojaće da učvrsti mir, stabilnost i jedinstvo srpskog naroda.

tirke

pre 8 godina

Jedna strana je za suzivot dok druga strana to odbija svima je jasno.

Anonimus

pre 8 godina

Zašto trošite novac bespotrebno gostujući u svakom selu pred izbore. Da ste normalni i vi na vlasti i narod održali bi tri mitinga u tri veća nazovi grada i gostovali na svojoj televiziji i to je to. A kasnije se ide i obilaze mesta gde je stvarno to porebno i gde ima problema koje gradonačelnici i predsednici mesnih kancelarija ne mogu da reše, a i kako će kad se na ovakav vid kampanje rasipa veliki novac. Vi gospodo nemate osećaj za realnost.

Mara

pre 8 godina

Svaka čast za premijera, samo je bruka što ga je pratio ovaj korumpirani REKTOR. LJulja mu se stolica pa sad on kao veran a menja političke partije ko gaće a dalje je poslušnik predhodne vlasti na KiM tj. jednobg čoveka DSS sa severa Kosova.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17