• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.05.2016

14:37

ČEDA SE IZJASNIO: Podržaću premijera Aleksandra Vučića uvek kad se bori za modernu i evropsku Srbiju!

Politika

ČEDA SE IZJASNIO: Podržaću premijera Aleksandra Vučića uvek kad se bori za modernu i evropsku Srbiju!

Podeli vest

Lider Liberalnodemokratske partije Čedomir Jovanović kaže da će podržati premijera Aleksandra Vučića uvek kad se bori za modernu i evropsku Srbiju, ali da neće biti uz njega ukoliko je "paradigma vlasti s fantomkama"

Jovanović je na pres konferenciji rekao da se "ne gura u Vučićevu vladu", već da je za njega i LDP najvažnija Srbija, za koju, kako je primetio, može da se bori i u vlasti u opoziciji.

- Svakako ću razgovarati sa Vučićem, kao što sam razgovarao uvek sa svima i u tim razgovorima niti će jedina niti prva tema biti moje mesto u njegovoj vladi - rekao je Jovanović odgovarajući na pitanja novinara u sedištu LDP.

Na spekulacije u medijima da će biti član vlade, Jovanović je odgovorio da one nisu slučajne, ali da Vučić i on nisu za to dali povod.

- Mislim da se radi o velikom strahu onih koji su pomislili da su konačno promenili orijentaciju naše zemlje da su izbori, koji su ostali za nama, politička potvrda ambicije koja je otvoreno iskazana u prethodnom periodu kroz želju da Srbija prekine svoj evropski put i da se zaustavi i vrati nazad u okvire onoga u čemu smo živeli 90-ih godina - rekao je Jovanović.

Na pitanje o karakteru buduće vlade Jovanović je rekao da bi bilo nepristojno i pogrešno da odgovara umesto Vučića, a zatim objasmnio da je njegov odnos prema Vučiću isti kao i prema svakom drugom u zemlji, i ne proizilazi iz onoga šta će taj neko raditi sutra, već iz onoga šta je radio prethodnih 20 godina.

U tom smislu, dodao je, i Vučić će moći da računa na njegovu podršku ukoliko se bori za evropsku, modernu, demokratsku Srbiju, jakih institucija u kojoj vladaju zakoni poštuju prava.

- Ako želi da vodi dijalog sa kosovskim Albancima i seče taj Gordijev čvor koji nas davi, ako se bori za stabilnost u regionu... - naveo je Jovanović, ali i dodao da će boriti protiv njega "ukoliko je paradigma vlasti sa fantomkama", kada ubijenog premijera i predsednika DS Zorana Ðinđića navodi kao čoveka koji je svoju politiku realizovao u saradnji sa Zemunskim klanom, i kada vodi evropsku politiku na tako da podrška građana ideji evropske Srbije bude na minimumu.

Uz poruku da se uvek trudio da bude odgovoran prema zemlji te da će tako biti i buduće, Jovanović je novinarima rekao da će ih obavestiti ako bude išao na razgovor kod Vučića, kao i o sadržaju tog razgovora, te da će nakon toga o potezima odlučiti u dogovoru sa svojom strankom.

Navodeći da će njegova lična, ali i obaveza stranke da konsoliduje građansku scenu i napravi dogovore koji će je učiniti konkurentnom SNS, Jovanović je najavio razgovore s ljudima iz LDP o izbornom rezultatu.

- Svi mi kažu da treba da budem srećan što se vraćamo u Skupštinu, ali ja ne mislim da je to dovoljno. Želim da možemo mnogo više da utičemo na političke tokove u zemlji - rekao je Jovanović.

Upitan o medijskim napisima u vezi sa predsedničkim izborima, Jovanović je rekao da u toj stranci niko i ne razmišlja o njima i da je do sada dva puta učestvovao - 2008. i 2012, jer je to bila njegova obaveza - prvi put da bi neko izneo normalan stav u vezi sa kosovskom krizom, Bosnom, Srebrenicom i Hagom, a drugi put jer su raspisani tokom parlamentarnih kampanje i to je bio jedini način za medijsko pojavljivanje.

Odnos s koalicionim partnerima SDS-om i LSV-om, kako je objasnio, zasnovan je na fundamentalnim vrednostima.

- Nismo vezani pupčanom vrpcom, ali ako, primera radi, LSV uđe u koaliciju u Vojvodini sa SNS-om, neću smatrati da je Nenad Čanak postao četnik, već da će ostati ono što je i do sada bio - rekao je Jovanović i dodao da u Skupštini Srbije LDP neće formirati poseban poslanički klub, ili možda, u dogovoru sa SDS-om to ipak učini, iz pragmatičnih razloga, kako bi se dobilo više vremena za poslaničko obraćanje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Fantomke

pre 7 godina

Немој неко да му дира фантомке, иначе покреће процес за заштиту интелектуалне својине.

Patriota

pre 7 godina

Ово "нуђење" премијеру преко медија у режији САД где је потребно имати Чеду у Влади је провидно. Ако га Вучић стварно прими у Владу, онда је Србија стварно капитулирала

cepanje

pre 7 godina

politika se ne vodi dupetom,vec glavom.cedina cenzus koalicija ili dacicev sps se cepaju,a mozda i svi zajedno.

Vendi

pre 7 godina

Petar Pan je dobio malo vilinskog praha i zemlja Nedodjija je opet na dohvat ruke sa svim njenim carolijama i igrackama.\n

sumnjam

pre 7 godina

Sumnjam Čedo da ti trebas Vučiću...Ne nudi se preko novina n

prosveta26

pre 7 godina

Ау, брате, догорело до ноктију.

Pol Pot

pre 7 godina

Kad vidim ovog kradljivca sofersajbni iz bloka 45........ne ne bi to objavili....

caruga

pre 7 godina

Ako gospodin Vucic zaista prihvati ovog poltrona koji je optuzivao srbe iz Republike Srpske da su tu Republiku stvorili na osnovu GENOCIDA I da su genocidan narod, onda je I sam Vucic isti ko I ovaj mafijas. Ne samo njega nego bilo koga ko je u kampanji bio protiv SNS-a I politike jacanja Srbije, a ne bogacenje tajkuna. Prvo sve politicare iz bivse vlasti procesuirati I osuditi, da buducim ministrima I politicarima ne bi palo na pamet da pljackaju drzavu. Zato porucujem Vucicu da nastavi svoju postenu politiku sa postenim ljudima kojima je prvo SRBIJA I NJEN NAROD na prvom mestu. Ako primi u vladu ovog srbomrzca ili bilo kojeg Iz census partije pozelecu da Vuciceva vlada sto pre padne pa nek tajkuni vladaju. Ali ja ipak verujem da Vucic nije Tolko glup covek da sebe, Srbiju I njen narod stavi u procep. ZIVELA SRBIJA

lala

pre 7 godina

Oprez!!!!! Sa Jovanovićem u koaliciji gubiš narodnu podršku.Znaš li šta to znaći Vučiću?!!!!!!!

Milan

pre 7 godina

Živo me zanima kako će Vučko da objasni narodu koji ga je glasao (meni ne mora jer ja ne glasam za izdajnike) kada primi ovu protuvu u Vladu...

Sale

pre 7 godina

Ko je on da podrzava nekoga. Kakva Vlada sa gospodinom Docenzusom. Koalicija kojoj pripada se provukla na izborima, sto ce reci da on ima 1% glasova. Jadni mi ako nam trebaju ti, strasno vazni, procenti

MODERNA EVORPA NISU NARKOMANI

pre 7 godina

Posto je za Cedu samo to moderno.

Aleksandra

pre 7 godina

Nestaje parica pa se slihta ...jadni smo i zalosni ako se ubaci u vladu,fuj!

penzioner MARK

pre 7 godina

Ma ko od njega traži podršku. Da ima iole morala prestao bi da se bavi politikom.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija