• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs/informer.rs

25.05.2016

08:34

ŠOKANTNO! FLORANS ARTMAN TVRDI: Slobodan Milošević je izvršio samoubistvo, SAM JE SEBE OTROVAO!

Politika

ŠOKANTNO! FLORANS ARTMAN TVRDI: Slobodan Milošević je izvršio samoubistvo, SAM JE SEBE OTROVAO!

Podeli vest

Florans Artman, bivša portparolka tužilaštva u Hagu, istakla je za hrvatski nedeljnik Express da je bivši predsednik SRJ Slobodan Milošević namerno uzimao neodogovarajući lek kako bi mu se pogoršalo zdravstveno stanje, a cilj mu je bio da ga puste da se brani sa slobode i da pobegne u Rusiju

 

 

 

Kako ona kaže, on se sam trovao jer je duže vreme uzimao lek "rifampicin", koji mu je neko dostavio u ćeliju, rekla je ona u intervjuu za zagrebački "Ekspres" i na ovaj način ponovo podsetila na intrige o Miloševićevoj smrti koja je pre jednu deceniju digla čitav region na noge.

Uzimajući taj lek, kako ona kaže, koji se koristi u lečenju lepre, Slobodan je poništio delovanje leka za visoki krvni pritisak, od kojeg je patio.

- Od toga je lako mogao da umre, ali mu to nije bio cilj, već samo da pogorša stanje. Milošević je znao šta uzima, jer je od tog leka urin plave boje i jasno je da je to morao da vidi - podsetila je ona.

printscreen

Prema njoj, Miloševićeva strategija je bila da izbegne osuđujuću presudu da ne bi, kao neko ko je bio na čelu jedne zemlje, ostao u istoriji upamćen kao neko ko je skrivio genocid.

Artmanova je u ovom intervjuu, koje su prenele i Večernje novosti, navela da je upravnik zatvora u Sheveningenu upozorio Veće suda da ima problem jer ne može da pretresa ćeliju u kojoj je Milošević, jer je preuređena u kancelariju.


MILORAD ULEMEK LEGIJA, PRVI INTERVJU IZ ZATVORSKE ĆELIJE: Hapšenje Miloševića naplaćeno 5.000.000 dolara!

Zdenko Tomanović, pravni saradnik Slobodana Miloševića, kaže za Večernje Novosti da su odmah po njegovoj smrti iz iste zgrade u Hagu plasirali inofrmaciju da se obesio.

- Kada sam zatražio objašnjenje kako se tako obešen vratio u krevet, gde je pronađen mrtav, prešli su na tezu da se ubio trovanjem, a sad da se trovao da bi pobegao u Rusiju. Što se vrana više pere, to je crnja.


FELJTON! OVAKO JE GOVORIO BATA: Sloba nije moj idol - Zbog Mire je propao i završio u Hagu!

On smatra da su ove "jeftine izmišljotine neoriginalne, i da nisu efikasne".

- Da postoji "rifampicin" Milošević je prvi put saznao kad smo prvih dana marta 2006. utvrdili da su od njega krili informaciju da mu je tokom analiza krvi ustanovljeno prisustvo tog leka. Tada smo saznali i da je zatvorski lekar obaveštavao nadležne da Milošević u prisustvu čuvara pije preporučene lekove, ali da analize krvi, koje su vršene odmah nakon uzimanja leka, pokazuju njegovu nižu koncentraciju od neophodne.


SLOBIN UNUK ULAZI U POLITIKU?! Marko Milošević (17) i Milica Gajić specijalni gosti na konvenciji SPS!

Kako je Tomanović naveo, Slobodan Milošević je tada pismeno tražio od Rusije da spreči njegovo ubistvo. U pismo koje je pisao rukom, a koje je njegov advokat odneo u rusku ambasadu, između ostalog piše:

- Mislim da se radi o pokušaju ubistva.

Inače, Artmanova navodi da je u sličnoj situaciji i Ratko Mladić.

printscreen

Završava se suđenje i sada i on nastoji da se izvuče pre izricanja presude. Ko kaže da će Mladić da preživi? Ko kaže da nakon onoga sa Miloševićem neće uspeti u tome da ga puste na lečenje u Rusiju?

Njegov branilac Miodrag Stojanović je rekao da je ovo poređenje podmuklo i zlobno.

- Naš zahtev da mu se odobri da ide na lečenje u Moskvu stoji, Tribunal još ništa nije odgovorio, jer nije stigla ni garancije Rusije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Hag

pre 7 godina

Ајде? То су глупости из кухиње САД. Хаг ни Дунав ни Сава не може опрати.

Miloš

pre 6 godina

zna se ko pravi "Novi Svetski Poredak" javite se "bilderberg" grupi !

Dera

pre 7 godina

I na kraju price ce konstatovati da je umro od smrti , i tako sest puta !

nada

pre 7 godina

MALOUMNA LUDACA A NIJE SAMA, IMA IH PUN HAG POREMECENIH, KAKO BUDU SEJALI TAKO ZNETI, NECE IM BITI LAK NI ZIVOT NI SMRT

stankozujovic

pre 7 godina

Lalo iz Banata svaka rec ti je na mestu ..

robin

pre 7 godina

Treba videti koga je i zasto uhapsio i isporucio na vidovdan.

Citalac Informera

pre 7 godina

Ta Artman treba da se stidi i ceo haski tribunal, poubijase sve nase ljude u zatvoru i sad " trovali se sami" ma da sigurno kako da nije. Sticice sve to jednoga dana nego steta sto puno nas nece to da dozivi, vec pocelo plako da se vraca milo za drago.

Cole5

pre 7 godina

Мора да су сви Срби поизвршавали самоубиства у Хашком казамату да би напакостили том "поштеном суду" у којем су сви Срби криви док се не докаже супротно и из чијих притворских јединица могу изаћи у лежећем ставу са ногама напред...

crni

pre 7 godina

verovatno je Sloba Artmanovoj rekao u poverenju sapsuvsi joj na uvce\n

Lala iz Banata

pre 7 godina

..Zamena teza - omioljena " odbrana" podlih Latina...! Žrtva više nije žrtva - nego agresor...! A ubijeni - takođe nije žrtva - nego UBICA..! Stari oprobani recept - latinske škole laži....ZAMENA TEZA...!! Tako su i Srbi - Stradalnici u oba rata - postali AGRESORI - na svojim vekovnim ognjištima i u Lici i na Kosovu i u Bosni...To je omiljena metoda Gebelsa, posle CIA i BND još od davnina...unapred žrtvu - predstaviti kao agresora..! Tako su sudili i za paljenje RAJHSTAGA, pa su tako iscenirali napad na Poljsku...pa kasnije istom metodom pravdali napad na Sadama Huseina i Irak, posle na Libiju, a setimo se bombarodovanja Jugoslavije 1999. Na Zapadu - Ništa novo...!!

Radovan IV

pre 7 godina

Vi ste ga ubili. Vi ste gori od kuge, kolere i svih nepogoda koja si zadesila covecanstvo

englezii

pre 7 godina

Sasvim je svedno ko su ustase i kojoj grupi kobajagi naroda pripada ! Svakako su Srbi neko ko njma ne treba a original ustase stvarno znaju sve! Oni znaju ko se trovao ko je sta planirao samo to oni znaju a Hartmanova to normano prhvata i podrzava ! Samo nema suda za genocid ni u Vijetnamu ni u Sevrnoj Americi (Istrebljenje Indijanaca i celog domicilnog stanovnistva Bacanj atomskih bombi na Japan Genocid u Jasenovcu tj u NDH a proterivanje Srba u maju i augustu uz pomoc fasista iz nemacke i Amerike )Medjutim ako Srbin nekoga i ljuto pogleda to je kaznjivo i granici sa genocidom ! Ja vam zelim da vam bog plati za sva zla i klevete sto uciniste Srbima !

xxx

pre 7 godina

Po faci / njušci joj se vidi koliko je iskrena.

Mito

pre 7 godina

Ova žena je ili glupa, ili se pravi glupa. U zatvoru tog tipa gde je apsolutna kontrola uhapšenih, pa čak i noću to je nemoguće. Lekove daje lekar i pacijent ne može da dobije ništa osim onoga što propiše lekar. Milošević je uhapšen da bi se opravdao napad na SRJ, a kada se ustanovilo da je optužnica klimava onda je ubijen. Samo treba pogledati kako je sklonjena predsednica Brazila da bi se osujetile paralelne institucije MMF-u, odnosno banka BRIKS-a koja preti da težište monetarne vlasti iz SAD-a i Evrope prenese na Rusiju, Kinu, Indiju, Južnu Afriku i Brazil. Brazil je pokazao da ima SAD plaćenika, sličnih DOS-u.

Zivko

pre 7 godina

Milosevica su ubili u Hgu da nebi otkrio ko ga je hapsio I ko je uzeo novac 5.000.000.000 za njegovo hapsenje I predaju Hagu a za to postoje dokazi I ko ga je hapsio I ko je uzeo novac.Naveci zlikovac Srbije posle drugog svetskog rata.

lala

pre 7 godina

Suvise ti je jeftina prica,srpski narod je ,za razliku od tebe inteligentan,draga Artman

djeno

pre 7 godina

kakva bolesna izjava od bolesne osobe, stiidi Florans

Aleks

pre 7 godina

To je peta verzija teorije zavjera! Šesta: kažu da Sloba nije mrtav, živi na Tajlandu, ima farmu prasića i gaji ljute paprike, ima vikendicu pored Franje Tudjmana, koji vodi tamburaški tajski orkestar, a Alija Izetbegović drźi ćevapdžinicu u Bangkoku! Redovno se sastaju na kafu, i svi trojica pišu memoare!

Lala iz Banata

pre 7 godina

... ova mi se sviđa- oslikava svu glupost ljuskog roda, kroz vekove...

Lek za dug vek

pre 7 godina

Sta, i Mladic pije ''rifampicin''? Sudeci po tome da Milosevic nije jedini koji je umro u Haskom zatvoru, izgleda da se ''rifampicin'' lako dotura srpskim zatvorenicima. Bez znanja zatvorske uprave i cuvara, naravno.

Pobegulja

pre 7 godina

Eto ti sad! Izgleda da je Seselj na vreme pobegao ''rifampicinu''.

dejan

pre 7 godina

toliko koliko nam drzava vrijedi,,,uzeli su deset miliona ,,dos,, dolara za jos uvijek u to doba legalnog predsjednika srbije,,,kostunica zvanicno nije bio promovisan u predsjednika srbije kad je milosevic uhapsen,,gdje su ti milioni niko nikad nije pitao ni utvrdio,,,,mi smo jedina zemlja u svijetu koja je svog predsjednika prodala,,,zna li iko ijednu zemlju od pantivijeka da je to uradila neka kaze,,,,,a ova prica treba reagovati gospodju kao drzava treba da tuzi da se vidi prica otprilike ili je to tacno,,,,,,kakvi smi i ispod sljive bice nam komotno

neutralan

pre 7 godina

arkan i m iosevic nisu ubijeni oni su srusili jogoslaviju i radili za nepretelje

Sever

pre 7 godina

Vidi se jedna zajednicka stvar a to me veoma raduje!Svi ste slozni!! Slozni da je ubijen! ZNACI DA JE M R T A V !!!

Pavlović Dušan

pre 7 godina

Pa zato je bila i uhapšena da bi je ucenjivali za slobodu. Morala je da izjavi tako nešto. To su metode Haga. Ucenjivanje, trovanje, ubijanje i slično. Niko u to ne veruje.

Zorica

pre 6 godina

Да ли неко уопште придаје значаја овоме о чему ова жена трабуња? Мртва уста не говоре,и сада свако може да лупета, до миле воље! Хашки суд је казамат, мртвачница за живе Србе! Требало би мало савести, а тога нема ни код оних, који су га формирали, нити код оних, који су судили! О сведоцима против Срба, да и не говорим! Госпођо Артман, ћутање би у Вашем случају, ипак било злато!

Milos Obilic

pre 5 godina

ŠTA SVE VASIM BOLESNIM MOZGOVIMA NECE DA PADNE NA PAMET

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17