• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

26.05.2016

07:35

PRITISAK NA SRBIJU: Na Kosovu prijava protiv generala Dikovića!

Politika

PRITISAK NA SRBIJU: Na Kosovu prijava protiv generala Dikovića!

Podeli vest

Porodice žrtava masakra u selu Rezale podnele su krivičnu prijavu Specijalnom tužilaštvu Kosova protiv načelnika Generalštaba Vojske Srbije Ljubiše Dikovića, koji je tokom sukoba na Kosovu komandovao 37. brigadom VJ, i protiv Dejana Randjelovića, koji je u tom periodu komandovao Drugim bataljonom iste brigade

Kako javlja prištinska televizija KTV, dvojica visokih oficira tadašnje Vojske Jugoslavije se smatraju odgovornim za ubistvo i masakriranje 41 albanskog civila 2. aprila 1999. godine.

Prištinski advokat Arijanit Koci je rekao da je došlo vreme da se predje s reči na dela i pozvao tužilaštvo da podnese optužnicu.

Koci je rekao da ima dokaze i svedoke koji mogu da potvrde izvršenje tog teškog ratnog zločina.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
steta

pre 7 godina

Vi šiptari stvarno zahvaljujuci tim ljudima koje optuzujete,niste prošli-dobili sto zasluzujete.Mnogo sada i s....e.vi i oni koji vas puckaju.treba vama mnogo vise po turu dati i nikad vise nebi mogli ni kokos klatin

cope

pre 7 godina

A sta cemo sa strasnim masakrima koje su pocinili taci, ceku, haradinaj, oric, gotovina, markac i svi drugi krvnici? Kako kandicka i njoj slicni nikad ne pominju masakre nad Srbima. Jel su nase zrtve nebitne njoj i njenim nalogodavcima sa zapada.\n

Danijel

pre 7 godina

Evo kako ce fincionisati sud za ratne zlocine, time sto ce optuziti na stotine srba i neke beznacajne albance i kasnije ih osloboditi. Toliko o radovanju srba da ce se suditi pripadnicima UCK na kosovo i ovo je jos jedna farsa zapada da se srbi prikazu zlocincima a albanci zrtve.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17