• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Politika

12.06.2016

19:17

MIROSLAV LAZANSKI: TREĆI SVETSKI RAT se vodi protiv Rusije, dok peta i šesta kolona čeka dvorski prevrat!

Politika

MIROSLAV LAZANSKI: TREĆI SVETSKI RAT se vodi protiv Rusije, dok peta i šesta kolona čeka dvorski prevrat!

Podeli vest

Nemojmo se zavaravati, život u Evropi još uvek je divan. Sedamdeset i jedna godina mira i saradnje isplatili su se. Vina su izvanredna, moda cveta, u svakoj je garaži automobil, prodavnice su bogato snabdevene, drumski i železnički saobraćaj je sjajan, dobre hrane je u izobilju. Stvari nikada nisu bile bolje. Naravno, ako imate posao…

Zapravo, nezaposlenost u EU skoro je dva puta veća nego u SAD, radna mesta danas su najveća briga Starog kontinenta.

Ali ne i jedina, neke ljude brine to što tamnoputi stranci preplavljuju njihove zemlje otimajući im ne samo radna mesta već i nasrćući na kulturu domaćina nekim navikama i religijom. Ulice, koje su u prošlosti uglavnom bile bez kriminala, više nisu tako bezbedne, a to još više pospešuje ksenofobiju i pothranjuje latentnu zatucanost.

LAZANSKI O BORBENOJ GOTOVOSTI SRBIJE: Neki su generalske činove dobili tvrdeći da ništa ne može da se uradi!

Prema jednoj studiji iz Brisela danas je svaki šesti Evropljanin siromašan, odnosno u Evropi ima više od 13 miliona dece koja žive ispod granice siromaštva. Istina, definicija siromaštva koju daje EU nešto je složenija od standarda koje obično primenjuju agencija UN i druge, ali po toj definiciji najveći broj siromašnih u EU živi u Velikoj Britaniji, zatim u Irskoj, Nemačkoj, Španiji i Francuskoj…

PUTINOVO DRAMATIČNO UPOZORENJE: NATO sprema ZLO u Srbiji!

Podaci potvrđuju da siromaštvo u EU ne iščezava automatski s progresom i privrednim rastom. A siromaštvo je uvek pretnja demokratiji jer demokratija ne znači samo raspodelu političke moći, ona je, ili bi barem trebalo da bude, i raspodela ekonomske moći. U tom kontekstu apstinencija birača može se tumačiti samo na dva načina - kao ratifikacija ili kao proces…

AP PHOTO

I sada ta i takva EU, po svemu sudeći, namerava da Rusiji produži sankcije za još šest meseci. Nisu svi u EU time oduševljeni, ali kada tata s druge strane Atlantika podvikne, onda nema vrdanja. A to što su tata i Rusi, i pored zvanično uvedenih sankcija, povećali međusobnu ekonomsku razmenu za 40 odsto, to je dozvoljeno tati, ali ne i dečici.

Dakle, neki u Evropi, neki u Briselu i mnogi u Vašingtonu misle da Rusiju danas mogu da ekonomski slome, poput nekadašnjeg Sovjetskog Saveza, time što će je držati pod ekonomskim i drugim sankcijama. Pa je zbog toga BDP Rusije opao.

MIROSLAV LAZANSKI O TAKTICI NATO PAKTA: Jedno govore, drugo rade, a treće misle!

Da li jedan Krim geostrateški vredi, i kratkoročno i dugoročno, više od tri odsto nacionalnog BDP-a? Pa naravno da vredi, Krim je geostrateški čvor-pivot bezbednosti današnje Rusije i nema tog pada BDP-a koji Rusija nije spremna da plati za to poluostrvo.

vaseljenska.com

Sankcije EU protiv Rusije nesumnjivo nanose štetu ruskoj ekonomiji, kao i diktiran pad cena nafte na svetskom tržištu. No, udeo zavisnosti ruskog BDP-a od nafte smanjio se sa 45,5 odsto u 2000. godini na 18,7 odsto u 2014. godini.

Inače, u delu izvora punjenja ruskog budžeta slika je apsolutno suprotna „opštevladajućem mišljenju”. Budžetski prihodi Rusije najviše zavise od poreza na dohodak, oko 28,8 odsto. Renta, odnosno porezi od eksporta sirovina, bilo kojih, a ne samo nafte, donose 27,4 odsto novca, oko 8,6 odsto daje porez na dobit, oko 14,7 odsto dolazi od PDV, 3,7 odsto su porezi na privatnu imovinu, 2,9 odsto porezi od državne imovine, a 13,9 procenata ostali izvori.

RATNE IGRE OKO BALTIČKIH ZEMALJA: NATO dovlači trupe i optužuje Rusiju da je prva počela!

Rusija je diverzifikovala izvore punjenja svog budžeta pri čemu je ukupna poreska stopa u Rusiji 29,5 odsto, odnosno svih poreza uopšte. Za sve. Za privatna lica, za biznis, za korporacije.

Shutterstock

U Finskoj, Švedskoj, Francuskoj ukupna je stopa poreza 45 odsto. U Norveškoj i u Italiji je oko 40 odsto. U Nemačkoj i u Velikoj Britaniji je 35 odsto. Samo je u SAD manja nego u Rusiji, oko 25 odsto. Porez na dobit je u Rusiji jedan od najnižih u svetu, 13 odsto, a to je nešto što jasno određuje nivo ekonomske slobode građana. Uz sve to, on je isti za sve.

KOSAČOV OTVORENO: Rusija je protiv svakog širenja NATO, pogotovu u Srbiji!

Ispada da je Karl Marks bio u pravu kada je govorio o lošim stranama kapitalizma, ispada da je Rusija odbacila komunizam, ali nije sasvim odbacila i Marksa.

Treći svetski rat Zapada protiv Rusije već traje. I nije počeo posle Majdana 2014. u Ukrajini, već u Gruziji 8. avgusta 2008. Posle kratkotrajnog oružanog sukoba oko Južne Osetije i Abhazije, usledile su i prve diskretne ekonomske sankcije Zapada Rusiji zato što nije pristala na izbijanje snaga NATO-a na njene južne granice.

Public

I zato je Rusija i danas pod sankcijama. Međutim, za čitavu kritičnu grupu roba, Rusija danas ima nivo samostalnog snabdevanja od 80 do 85 odsto. Naravno da kurs dolara još ostaje kao značajan pokazatelj, ali odavno ne i kao kritični.

NATO IZ NAŠEG KOMŠILUKA: Amerikanci postavljaju raketni štit na Kosovu?!

Napadi, odnosno sadašnji ekonomski rat protiv Rusije, imaju za cilj izazivanje panike kod stanovništva i pobunu protiv predsednika Vladimira Putina.

Ruska „peta” i „šesta” kolona su spremne. „Peta” kolona otvoreno radi protiv Putina, dok je „šesta” kolona diskretno smeštena u postojeći aparat vlasti u Moskvi i čeka „dvorski prevrat” kako bi Rusiju opet pretvorili u jeftinu i bespravnu svetsku benzinsku pumpu.

Majdan je iskustvo koje treba da proučavamo....Svi!

LAZANSKI O PANAMSKIM PAPIRIMA: Mir sa Putinovom Rusijom za Ameriku je neophodnost, ali ne i trajno opredeljenje!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
RINGISPIL

pre 7 godina

Miroslave sve je to u redu, ali Rusi nisu Srbi imaju sve sto im treba i dovoljno oruzja da citav zapad spale za dva dana. Ne mogu Bacuske da zaborave drugi svetski i Jeljcina sve ostalo je sporedno. Ako dodje do sukoba NATO bandita i Rusje potpuno je irelevantno ko je prvi poceo a mi znamo ko po svetu seje smrt i teror. Jos je sveze secanje na 1999.

Antifamo

pre 7 godina

A sto se malo ne prisjetite 1990.g i Milosevica i zlocina Srbije u Hrvatskoj,BiH,Kosovu Srebrenice.Mislite da bi vi u Srbiji dobro prosli,ako bi zapad i Rusija zaratili.

LOLO

pre 7 godina

LAZANSKI NEZNA DA JE TRECI SVETSKI RAT DAVNO POCEOSAMO JE U NOVOM OBLIKU

zika

pre 7 godina

On je izgradio ime decenijama pre politike, moze da bude ciji hoce, covek je strucan. Manje vise nema naseg intelektualca koji u nekom trenutku nije bio neciji.

Dragojlo

pre 7 godina

Gospodine Lazanski lepo ste to sve rekli ali kaze "preko bare!!!Da London i Vasington su preko bare!!!Svi oni koji su finansirali i planirali 1 sv. rat pa i 2 sv. rat planiraju i razbijanje Rusije i celog pravoslavlja!!!Sad vrse kontrolu budzeta u Srbiji da ne moze kupiti vise od 2 helikoptera.Sve to nije slucajno.Da vam Bog podari dobro zdravlje!!!

Boban

pre 7 godina

Hvala bogu da se vodi. nadam se pobedi zapada. da se jednom za svagda gvozdena zavesa i cizma sa dalekih prostora. nama jako poznata. zaustavi u samom pokusaju. oduvek smo bili prozapadno i tako ce ostati. i za vreme kralja i sada.. experiment sa komunizmom je pokazao lice pravo rusko.. drugo, vise su nam zla naneli rusi, nego li jednim bombardovanjem zapadnjaci.. toliko puta nas izdali,i sprovodili doktrinu, jednnoumlja, nad podcinjanima. svi koji drugacije misle su ubijeni ili ucutkani u strahu..

jelena

pre 7 godina

Zasto je onda srpska vlast potpisala sporazum sa NATO o slobodnom prolasku njihovih trupa kroz Srbiju?!?

vlada

pre 7 godina

Dok se ne odluči ko je pobednik u novom hladnom, ratu Srbija mora biti u najboljim mogućim odnosima sa NATO (ali nikako u NATO). Ako na kraju pobedi NATO, onda moramo u NATO (gde ste bili braćo Rusi '99). A ako pobede braća Rusi onda u savez sa braćom Rusima.Svaka druga strategija nas vraća u 1999. (Ili 1948 tad smo prkosili Rusima pa popili blokadu Rusije)

Milos Isakovic

pre 7 godina

Lazo, podsetio bih i tebe i uvazeni auditorijum da svi neparni svetski ratovi ipak pocinju u Sarajevu. Sva ostala tumacenja je istorija kao nauka odbacila.

Rale

pre 7 godina

Hvala ti druže što si mi sa ovim komentarom otvorio oči. Sada i ja svet shvatam na pravi način. Što se tiče nezaposlenosti omladine ti nemas razloge da brineš. Sve ima svu cenu.

zoran miljkovic

pre 7 godina

Како брилијантан ум Лазанског, закључује оно што зна свако дете, осим проруских плаћеника. Сви знамо да је циљ НАТО, уништење тоталитарних режима у Русији и зато се врши економско слабљење, НАТО не жури, али Русија опет покушава у одбрани себе да гурне Србију као штит, преко своих плаћеника у Србији.Добро закључује да је европа лепо место за живот, зашто то није Русија.НЕЋЕ СРБИ ВИШЕ У САВЕЗ СА РУСИМА, ИДЕМО У ЕВРОПУ.

duška

pre 7 godina

Ma,još sa razbijanjem SSSR-a je započeo rat zapada protiv istoka! To se videlo kad su počele da pljušte Nobelove i svakakve druge nagrade "mirovnjacima" tipa Gorbačov,Kozirjev (on dogura "samo" do predsednika Upravnog odbora Boing-a)...Srećom, božijom promisli se pojavi jedan vođa koji tom narodu povrati dostojanstvo pre nego što šakali oglodaše kosti! Mi smo gore prošli u filmu sa istim scenarijom,ali smo,valjda,nešto i sami naučili...

Cicka

pre 7 godina

Ако неко не зна шта се дешава по свети или шта ће се десити нека погледа шта раде навијачи ,увек све почиње од њих , колико видим тамо су Руси и Срби млатили Енглезе , не знам са ким су били Французи а нарочито је важно са ким су били Немци , Турци су рекли на транспаренту шта би нам радили

Cicka

pre 7 godina

Руси ће да уреде своју државу по узору на Немачку а у томе треба да им помогне Немачка ,како, па тако што ће склапати Уговоре са Русима који њој одговарају а Руси ће се учити како се послује, тако ће престати и да пију , више ће радити , мораће своје обавезе д аизвршавају тачно на време, али није ни Немачка толико идеална држава, пре свега боји се да буде самостална, зашто се боји да буде самостална, зашто се боји да каже Е сада ћемо мало да променимо нешто чисто да видимо како ће тако изгледати , е па у томе треба да јој помогну Руси , да јој држе леђа док се не ослободе , слободној нико не може ништа ни да нареди ни да ували

jelemi

pre 7 godina

bobane zlobo! Pod kojom jorgan planinom si ti sa tvojim istomisljenicima spavao dok ste cekali pomoc od ondasnje slomljene majke Rusije i izdajnika Gorbacova i pijanog Jeljcinja.Isto kao i neki kojima se danas planiraju spomenici sakriveni u onda bezbednim drzavama pozivajuci milosrdne andjele da nas tuku jos samo par dana i ubijaju nam decu. Svako pametan zna ko je kriv za sve nedace u zadnjih sto godina i sto je jado moja najgore se tek sprema nevidis da i tvoji ljubimci (sa zapada) strepe od nadirujuceg zla koje su opet oni stvorili.

jelemi

pre 7 godina

opet tebi bedni Bobane, ne zavrsih misao malo pre da me ne bi pogresno shvatio, mada ne zbog tebe , tebi pomoci nema. nego citaju komentare i neki drugi ljudi. Htela sam samo reci dao nam je Bog Putina i danas jaku i mocnu majku Rusiju te cemo moci opet mirnije da spavamo znajuci da nismo sami.A tebi neka se Bog smiluje

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija