• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.06.2016

10:40

KAPETAN DRAGAN: Dokazaću da je hrvatska država stvorena na progonu Srba!

Politika

KAPETAN DRAGAN: Dokazaću da je hrvatska država stvorena na progonu Srba!

Podeli vest

Dragan Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan uveren je da će proces koji se protiv njega vodi u Hrvtskoj dokazati da je ta država građena na progonu Srba i montiranim procesima, te da će to biti prilika za dokumentovanje istorijskih činjenica

 

A za to se vredi boriti, poručio je Vasiljković u intervjuu za frankfurtske "Vesti" iz zatvora u Splitu.

- Nije najvažnije da izađem iz zatvora. To se mora dogoditi najkasnije za tri godine. Čak nije toliko važno ni što ću pred hrvatskim pravosuđem dokazati svoju nevinost. Najvažnije je što će ovaj proces protiv mene pokazati da je Hrvatska građena na progonu Srba i montiranim procesima. To će nakon ovog suđenja biti dokumentovana i prihvaćena istorijska činjenica - rekao je on.

Objašnjava da proces nije usmeren protiv njega, već protiv neokaljanih, uzornih simbola svakog poštenog Srbina, "Knindži" i njihovog komandanta. 

Cilj je, prema njegovim rečima, da se uprlja i lažno predstavi sve ono što je tokom rata u Hrvatskoj bilo čisto, časno i srpsko.  

U svakom okršaju sa ustašama ja sam izašao kao pobednik i sigurno ću izaći i u ovom

Kapetan Dragan

- Garantujem vam da im to neće poći za rukom. U svakom okršaju sa ustašama ja sam izašao kao pobednik i sigurno ću izaći i u ovom. Ovaj proces će od Knindži napraviti još veće legende jer će kroz proces izaći na videlo sva njihova herojska dela i njihov viteški ratnički odnos na koji sam neskromno i beskrajno ponosan - naveo je Vasiljković.

Ponosan je, kaže, i na svakog pojedinca koji je bio pod njegovom komandom, bez izuzetaka! 

- Naravno, i moja odbrana bi sve to mnogo lakše i brže pripremila da država Srbija oseća obavezu da štiti svoje građane koji su pokazali spremnost da stave na kocku svoj život za odbranu Srbije i njenog naroda - rekao je Vasiljković.

Vasiljković se požalio što nema podršku države Srbije u ovoj borbi, dok je dijaspora pomagala.

- Javnost mora da zna da ja nisam sve ove godine u zatvoru zbog "nekih svojih nedela", već zato što sam Srbin i što sam jako dobro obavljao svoju dužnost.

Što se tiče uslova u zatvoru Vasiljković kaže da jeu odnosu na australijski, splitski zatvor "odmaralište" sa pogledom na more, te da je kuhinja vrunska, a osoblje ljubaznije u odnosu na one u najskupljem hotelu Crne Gore.

- Za ovih, skoro godinu dana koliko sam u zatvoru u Splitu ne mogu da prijavim ni najmanju neprijatnost. Još mi se ni jednom neko od osoblja nije obratio sa ''ti'', a granicama dozvoljenog čine sve što mogu da i meni i ostalima olakšaju boravak u zatvoru - naveo je Vasiljković.

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV KAPETANA DRAGANA! Hrvati čekali poslednji čas da optuže Vasiljkovića!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
NIĆIFOR

pre 7 godina

Bravo za srbina,izdrzi brate srbine.Sve nas izda žuta da žuća ne može biti.I njima je našpokon odzvonilo,Pravda će pobediti........

sandrans1

pre 7 godina

s cim se ti zemljace boris, to vise nikoga ne zanima.

XXL

pre 7 godina

Ovom srbinu treba u odbranu da se uključi svekoliki srpski narod i država kako bi se svetu prezentiralo kako je nastala Hrvatska i dokazati njen kontinuitet sa tvorevinom NDH nastalom u vremenu drugog svetskog rata pa i ranije.

pesnik

pre 7 godina

Suđenje kao i do sad zna se kako su hrvati kroz decenije sudila Srbima,Srbija nije dorasla svome imenu a to je pokazala kroz suđenje u Hagu.po rečima jednog od onih koji su prošlo kroz kazamate Haga Ge.Ojdanić.Fudbal je uvek oslikavao stanje u državi,vidi se da ih novac uzeo pod svoje a grb im je odavno spao sa dresa.Ljubav prema domovini su izgubili na putu u pečalbu,Kapetan Dragan bojim se da ne prođe kao i Gavrilo princip kada ju uradio ono što je kao čpovek osećao da treba da da svom narodu.Odrekao se i mnogo svoga imetka za koga on danas verovatno razmišlja zaboravljen od mnogih,niko nepokušava da iga izvede iz tamnice kao ni Gavrila.O hrvatskoj je isuviše normalnom čoveku i govoriti,mnoge rane od njih nisu još zacelile a mi im i dalje verujemo.Odavno smo sa njima trebali prekinuti bilo kakve odnose.Dragan Vasiljković sada ima vremena da ispiše deo istorije i nažalost da da primer svima kako će od ovih i budućih vlasti roći ako krene da brani svij narod,već možda pobeći kao i zadnji put i posle boja vrati se kući živ i zdrav.Za one koji ostaše na bojištu nikom ništa,dal je ovo crni nauk.Neznam šta je za vas tačno kada sam o svakom dao svoje mišljenje odnosno komentar.

Agaton

pre 7 godina

Možda ti pomogne onaj koji ti je pokazao gde se nalazi Krajna, jbg. on je na slobodi a ti truni.

Dragomir

pre 7 godina

Уместо да уживаш у Аустралији или у твоме Београду ти трунеш у хрватском затвору?Отишао си да помогнеш прекодринским србима ИЗ НАЈБОЉИХ НАМЕРА док су они дезертирали и напунили београдске кафиће?Још док се шушкало да може бити братоубилачког рата многи су утекли и одмах у Београду добијали посао захваљујући својим лобистима који су се довукли са Титом!Онда је мађар Фрањо Туђман повео рат који се знао унапред да ће се добити.Срби су у свету су означени као комуњаре што је западу исто као да бику машеш црвеним плаштом.Вештом пропагандом ми срби смо проглашени за најгоре на свету!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17