• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.07.2016

21:48

(FOTO) LAŽOVI UHVAĆENI U LAŽI TRAŽE PRAVO JOŠ DA LAŽU! Istražujemo kome i zašto smeta izložba "Necenzurisane laži"!

Politika

(FOTO) LAŽOVI UHVAĆENI U LAŽI TRAŽE PRAVO JOŠ DA LAŽU! Istražujemo kome i zašto smeta izložba "Necenzurisane laži"!

Podeli vest

SNS je u galeriji 'Progres' predstavio naslovnice, tekstove i karikature koje pokazuju ne samo da nema cenzure već i da je dozvoljena najgora kampanja protiv premijera Vučića... Kritičari izložbe, međutim, tvrde da je postavka fašistička!?

Izložba "Necenzurisane laži", koju je Informativna služba SNS organizovala u beogradskoj galeriji "Progres", na najbolji i najkonkretniji način razobličava famu o cenzuri i diktaturi u Srbiji!

(FOTO) NECENZURISANE LAŽI! Pogledajte izložbu koju su naprednjaci priredili u beogradskoj galeriji Progres!

Na jednom mestu skupljene naslovne strane, tekstovi, karikature i foto-montaže objavljene u protekle dve godine u štampi pokazuju ne samo da u Srbiji nema cenzure nego da je ovde na delu najprljavija kampanja protiv Aleksandra Vučića, SNS, Vlade i svakog ko se usudi da kaže lepu reč o državi.

Šta smeta?!

I umesto da se postide i bar oćute, kreatori medijskog haosa u Srbiji izložbu proglašavaju za "fašizam" i traže zabranu?! Krivo je, dakle, ogledalo? Kriv je onaj ko je čuo i video, a ne onaj ko je slagao?!

Kolika je panika zavladala među drugosrbijanskim lažovima, možda najbolje pokazuje to što je tzv. zaštitnik građana Saša Janković (u narodu poznatiji kao Sale Prangija) u ciničnoj Tviter objavi tražio da zabranu izložbe!

Tanjug

On izgleda veruje da je zaštitnik lažova, baš kao što samozvani novinari iz NUNS, NDNV i drugih šifrovanih udruženja s visine neupitnih autoriteta traže da se lažovima dozvoli da i dalje nekažnjeno lažu?!

A da pogledamo šta to tačno njima smeta u izložbi. Možda činjenica da su na jednom mestu pobrojane na stotine najcrnjih laži - od "Zapadne Tamnave", preko afere "Podrum", do najnovijih laža i paralaža? Možda fakat da je izloženo na desetine najodvratnijih karikatura i foto-montaža u kojima je Vučić prikazan i kao Hitler, a njegovi saradnici kao idioti i besni psi?!

SMETA MU ŠTO NEMA CENZURE! Janković: Da "eksponati" sa izložbe "Necenzurisane laži" uzmu put pod noge!

Ovim povodom nisu su se oglašavali šefovi NUNS i NDNV Vukašin Obradović i Dinko Gruhonjić, baš kao ni Saša Janković. S druge strane, urednik BIRN Slobodan Georgiev kaže da izložba SNS može da nosi naziv "cenzurisane laži vlasti" jer Vučića najviše nervira smeh i drugačije mišljenje.

Tanjug

- Izložba od medijske margine pravi mejnstrim i zato svi mi koji smo se pojavili na "izložbi srama" možemo da zahvalimo Vučiću i savetnicima. Teško bi nam iko drugi posvetio takvu pažnju... - kaže Georgiev.

Ni 'c' od cenzure

Maja Gojković, predsednica Skupštine, ističe da ne razume burne reakcije pojedinaca na izložbu.

- Prikupljeni su članci, karikature i emisije u kojima su Vučić, njegova porodica i saradnici prikazani na najgori način. Nije tu bila kritika, već izmišljotine! Autori su to objavljivali svakog dana i ne razumem zašto besne. Volela bih da ti što polemišu vide izložbu i zaključe postoji li cenzura ili ne - naglašava Gojkovićeva.

Tanjug

Analitičar Dejan Vuk Stanković ukazuje da izložba pokazuje da u Srbiji nema cenzure.

TASOVAC: Da li se NUNS i NDNV bore protiv cenzure ili za novac!

- Sadržaj tih kritika je vrlo radikalan, često ispod granice pristojnosti. Reakcija kritičara izložbe je očekivana i prenaglašena. Čudno je to što su ljuti na one koji su ih samo podsetili na objave. A primedba da su na izložbi zastupljene novine s malim tiražima nema veze sa cenzurom i medijskom diktaturom - zaključuje Stanković.

NE PROPUSTITE! U PONEDELJAK SAMO U INFORMERU - ODGOVOR DRAGANA J. VUČIĆEVIĆA "GEBELSIMA" KOJI TRAŽE ZABRANU IZLOŽBE!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Aleks

pre 7 godina

Teodore, kako je očigledno da ne znaš šta znači reč koju si upotrebio evo ti najsažetije definicje: Fašizam je državno uređenje ekstremne desnice koje radikalno ograničava ljudska prava radi veće stabilnosti i bržeg napretka. Ova izložba upravo pokazuje koliko je vlast liberalna kada tzv. novinari bez oraničenja mogu da pišu takve gnusobe nemajući ikoje moralne norme niti i ljudsko dostojanstvo.

Milodrag

pre 7 godina

Fasizam? Vazi, slazem se, samo mi objasni u cemu se oslikava taj fasizam? Znas li ti uopste koje su osnovne odlike fasizma?

zora

pre 7 godina

Njihov posao je biti protiv a to je novo zanimanje u zemlji.Tu ti netrebaju neke skole vec samo tasna gde ces stavljati plave koverte.

Mahnit Besan

pre 7 godina

Vi ste mrzitelji Srbije, srba i svega normalnog i sami cete se ugasiti kako se srbadija bude osvescivala...

Toma Hladni

pre 7 godina

Prikazana istina koja boli lazove , lopove , prevarante bivseg rezima i sta tu nije jasno? Sav materijal kojima su se sluzili zutaci i domaci izdajnici su sami objavljivali niko ih nije terao da pljuju a sad bi da lizu. Gospodo u americku i Englesku ambasadu pa nastavite da lizete bele bubrege svojim gospodarima!

asid

pre 7 godina

Onima koji mrze Srbiju, koji su na nedavnim izborima osvojili patku i predstavljaju se kao fašisti ne treba to osporavati jer im taj opis u potpunosti odgovara!

SasaV

pre 7 godina

Od ovoga mi je samo strasnije sto Nikol Kidmen srpske politike i Mikonos treba da menjaju Ustav Srbije,od toga nema veceg demokratskog zla...

Lala iz Banata

pre 7 godina

Док је овакве: "ПЛИТКОУМНЕ" опозиције у Србији, са малоумним новинским представницима - овај Александар Вучић нема чега да се боји, а онај Сорош, само џабе баца новце, на овакве кретенске наслове "јавне речи", који су "тупави - колико и глупави..." ! А да воле...Воле новце!!, Преко сваке мере, па још мисле да су зато "здраво паметни" што завршише журналистику код оног "Миће у Магатренду " - па аутоматски себе сматрају ИНТЕЛЕКТУАЛНИМ КРЕМОМ СРБИЈЕ...А кад видиш шта пишу и штампају, све кретен до кретена! И са таквима Ви хоћете да срушите власт..? Свашта..!!

tt

pre 7 godina

Naravno da smeta objava ovakve izložbe. Potpuno je urušen sistem borbe za vlast.Sada moraju da biraju nov metod, a to je aktivacija hrvatskog ustaštva i konsolidacija sa strankama kod komšija, koji imaju isti motiv: da ostanu na vlasti na svojoj teritoriji zvanoj Hrvatska. To su grupe koje su konsolidovane ceo 20 vek. Josipović može da smiruje koliko hoće, ali mešetarima ne odgovara mir nigde.

Hercegov Grad

pre 7 godina

Da li ce biti izložba izjava i obecanja vlasti, a ne ispunjeno?! Ako to vlast objavi onda je ispravna i prava. Mogla bi dati izjavu o kradji penzija?! \n

xxx

pre 7 godina

............lazovi imaju pravo da lazu..............osteceni imaju pravo da tuze...............sve je bolje nego,, pakovanje i smestanje iza ledja............

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17