• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.08.2016

14:51

HRVATI U PANICI ZBOG ŠEŠELJEVE NAJAVE: Dobio sam diplomatski pasoš, USKORO IDEM U ZAGREB!

Politika

HRVATI U PANICI ZBOG ŠEŠELJEVE NAJAVE: Dobio sam diplomatski pasoš, USKORO IDEM U ZAGREB!

Podeli vest

Predsednik Srpske radikalne stranke poručio je danas na Tviteru da je dobio diplomatski pasoš i da uskoro putuje u Zagreb. Šešeljevu najavu odmah su preneli vodeći hrvatski elektronski mediji

- Dobio sam diplomatski pasoš. Uskoro idem u Zagreb. Nadam se da mi kao uglednom srpskom diplomati hrvatske vlasti neće praviti nikakve smetnje - napisao je Šešelj na Tviteru.

 

 

Šešelj tvrdi da mu je plan da sa novim dokumentom prvo poseti Zagreb i sastane se, kako kaže, sa predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović.

- Tačno je da sam dobio diplomatski pasoš. Dobio sam ga na osnovu toga što sam glavni lider opozicije, šef najveće opozicione poslaničke grupe u Skupštini Srbije - rekao je Šešelj Tanjugu.

Odgovarajući na pitanje kakve reakcije očekuje, kaže:

- Videćemo. Verovatno ima ljudi kojima se ne sviđa moj dolazak u Zagreb, ali mislim da će me ogromna većina srdačno dočekati - rekao je Šešelj.

Na pitanje da li mu je poverena misija u inostranstvu, s obzirom na to da po Uredbi o izdavanju diplomatskih i službenih pasoša, poslanik tako može da dobije diplomatski pasoš, Šešelj je rekao da ima misiju, ali da se one ne poveravaju javnosti:

- Ja sam čuveni misionar - našalio se.

Odmah pošto je Šešelj objavio ovu poruku, na Tviteru se oglasila i poslanica SRS u Skupštini Srbije Aleksandra Belačić i objavila fotografiju diplomatskog pasoša njenog lidera.

 

 

Inače, pravo na diplomatski pasoš, na osnovu Uredbe o izdavanju diplomatskih i službenih pasoša, imaju predsednici Republike, Narodne skupštine i Vlade, potpredsednici Vlade, ministri, predsednici Ustavnog suda i Vrhovnog suda Srbije, guverner Narodne banke, kao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije.

Diplomatska putna isprava izdaje se i zaposlenima u Ministarstvu spoljnih poslova, u skladu sa propisom resornog ministra.

Radi obavljanja poverene misije u inostranstvu, na obrazloženi predlog, diplomatski pasoš se izdaje poslaniku u Skupštini Srbije, tužiocu za ratne zločine Srbije, predsednicima skupština i izvršnih veća autonomnih pokrajina, rukovodiocu civilne i vojne službe bezbednosti.

HIT! HRVATI ZABRANILI ŠEŠELJA NA 20 GODINA! Vojvoda: Čekaće mene Kolindica, ali da li ću je voleti kao sada?


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

Путуј "Аго" , биће и Колинди - драго...!

Dragomir

pre 7 godina

Лало из Баната,шта да радимо са овима што пишеду на писму подмуклих енглеза?Да л' они мисле да ја и ти имамо неке посебне лапа топове са ћириличном тастатуром или смо нашу азбуку инсталирали? ... Ушао Шешељ у Велику Мораву код Љубичевског моста до колена па завапио: - У помооооћ,не знам да пливам? ...То ти је оно да добијеш дипломатски папир а нигде не можеш да идеш? ... Ми срби имамо привилегију да можемо ладити ноге У ТРИ МОРАВЕ!

qwerty

pre 7 godina

Bolestan, vulgaran, primitivan. Vratiti ga odakle je dosao. Za drzanje u Hagu, svaka cast.

Nikola

pre 7 godina

Cestitam Doktore! Srecan Put i lepo se provedi.. Pozdrav Iz Ciriha

Beograd

pre 7 godina

sedi tu gde jesi i ne cackaj tamo gde ti nije mesto nece se oni tebe uplasiti na njihovoj teritoriji.Ako se ne zalazes za mir nemoj ici da provociras. DOSTA NAM JE RATA.!!!!\n

Zivko

pre 7 godina

Pre ces ti Vojo stici na Saturn nego krociti u Hrvatsku.Mozes pesice u Tovarnik iz Pavlovaca.Daje neces moci kao u filmu Ko to tamo peva.

HRVAT

pre 7 godina

E tebe vojvodo najvise zelimo...jedva cekamo...vrijeme ti je za Remetinac ili Lepoglavu\n

doktor

pre 7 godina

seselju majstore , opasce ustasi tompsonu popularnost u hrvatskoj .

Sandra

pre 7 godina

Eto mi te Vojkane sivokih vuku ,svetni docekujemo.Pvvo dodji nama u Split

nesa

pre 7 godina

ovaj seki stvarno resio ili da se ne vrati ziv ili da se vrati rekom savom

Dragomir

pre 7 godina

Шешељ доктор на фашизам добио дипломаски пасош А НИГДЕ НЕ СМЕ ДА ИДЕ?Мис'им он би 'тео да иде али нешто не видим куј би га звао.Ваљда не постоји оно ... Добар дан госпођо Меркел еве ја дош'о да се мало дипломатишем! - Добро ми дошао! - Следи три пољупца а Шешељ би још?Него,ел беше ишао Шешељ там' ди се родио и провео младост?Ди је докторирао и био Титин НАЈМЛАЂИ такав човек.Кажу да је Тита млого био поносан.А после нешто поганио спроћу комуниста и добио осам година робије.Кажу да је прокопао тунел и утекао из затвора после три године!

nazor

pre 7 godina

vojo neces ti jos dugo razduziti pustanje iz haga.umesto da radis za dobrobit srbije ti cackas tamo gde ne treba. dosta je nama sukoba i rata.

ddd

pre 7 godina

Nema sanse da se Seselj uputi u Hrvatsku, suvise mu je stalo do sebe da bi rizikovao. Samo im malo kida zivce, ali i politicari znaju da se on nece usuditi.

Mira

pre 7 godina

Bolje biti bilo ,vojvodo, da lepo sedis u bgd ,zgb je za tebe mislena imenica a,ako pokusas ne gine ti lepoglav , remetinac a moguce mjesto gdje nema ni sunca ni mjeseca

srboljub

pre 7 godina

zasto nije ime i prezime na cirilici vojislavu .hhhhhhhhh kakva to srbija nema svoje pismo

Dragana

pre 7 godina

Zato sto je u pitanju medjunarodni dokument.

glup si

pre 7 godina

ko panj kakve veze ima medjunarodni dokument pa pisu na latinici hahhhahah,e jesi debil jebo te otac glupi ..zato sto je to turska zemlja eto zasto je na latinici..seselj moze samo da ga cucla nikako da ode u zagreb lipi grad

rada

pre 7 godina

kome tera inat, njegovim provokacijama samo dokazuje koliko je sebi bitan,boli njega uvo za srbe u hrvatskoj, jer će se to samo nagativno odraziti po njih. šešelj mi više podseća na starlete samo nek se piše nije važno šta.dr. pravnih nauka u hagu izgubio kompas.

Nikola

pre 7 godina

Jedva cekam da ovo vidim !!!Znas kako se kaze ili jesi ili nisi P.....ca vreme uvek pokaze.Covek se drzi za rec a koza za rogove .Dobro se pazite doktore sta radite.

hambeh082

pre 7 godina

sta je samo nasih momaka poginulo slusajuci ovoga Seselja i sta sada nema ih a on i dalje prica prica prica izaziva izaziva izaziva i ako bude budala opet ce ginuti za njega a njegovi sinovi u politiku i lepe funkcije boze imali te

marko

pre 7 godina

Ha ha haaaa kao sa poternice. Uplasice se ovi na granici.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17