• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.09.2016

12:00

ZORANA: Autoput Niš-Merdare-Priština gotov do 2020. godine!

Politika

ZORANA: Autoput Niš-Merdare-Priština gotov do 2020. godine!

Podeli vest

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva i saobraćaja Zorana Mihajlović najavila je danas da će projektna dokumentacija Niš-Merdare-Priština biti gotova početkom 2017. nakon čega će početi i njegova gradnja, koja bi trebalo da bude gotova do 2020. godine

Evropska komesarka za transport Violeta Bulc je rekla da je Evropska unija za projekte u Srbiji opredelila 175 miliona evra grantova i dodatnih 40 miliona grantova za zemlje zapadnog Balkana.

Mihajlović je na konferenciji za novinare nakon sastanka sa evropskom komesarkom za transport u Vladi Srbije rekla da je taj autoput veoma važan za povezivanje i razvoj celog regiona kao i da je u železničkom saobraćaju prioritetan projekat modernizacija i elektrifikacija pruge Niš - Dimitrovgrad, s obzriom da je to jedini deo železničkog koridora 10 koji nije elektrificiran.

- Za autoput Niš Merdare krenulo se izradu tehničko projektne dokumentacije što se finansira sredstvima Fonda za zapadni balkan i gradnja autoputa bi trebalo da bude gotova do 2020. godine - rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da je ukupna vrednost aktuelnih infrastrukturnih projekata u Srbiji pet i po milijadi evra.

Bulc je istakla da je Srbija ostvarila veliki napredak u oblasti saobraćaja i da će naša zemlja moći da se uključi u evropske putne i železničke koridore.

- Imamo 175 miliona za pojekte u Srbiji u peridou od 2014. do 2020. godine kao i novih 40 miliona evra koje smo obezbedili za projekte u zemljama zapadnog Balkana a za koje će moći da aplicira i Srbija - kazala je Mihajlović.

Ona je rekla da je reč o grantovima, dodajući da je pored tih sredstava samo Evropska investiciona banka obezbedila Srbiji 1,2 milijarde evra, a da je EU ukupno pomogla Srbiju sa oko tri milijarde evra.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

Одлична вест...!! .....- за руске тенкове...!!

Pavlović Dušan

pre 7 godina

Prvo izgraditi puteve Beograd-Preševo, zatim Beograd-Pirot-Dimitrovgrad, zatim Batočina-Kragujevac, Kraljevo-Kragujevac, Beograd-Zrenjanin, Beograd-Vršac. Novi Sad-Zrenjanin, Novi Sad -Sombor, Beograd-Smederevo, isključenje sa Požarevcem do Požarevca, Niš-Prokuplje-Kuršumlija . . . . . . . . . . . . . . . Priština

Sava Prokopović iz Ritopeka

pre 7 godina

Ми не подржавамо изградњу аутопута Ниш - Приштина ни у једном делу. Подржавамо изградњу следећих аутопутева: румунска граница - Фрушка Гора - тунел - Рума - Шабац, Баточина - Крајгујевац - Мрчајевци, Параћин - Зајечар, Појате - Крушевац - Краљево - Чачак, окончати аутопутове до границе са Црном Гором, до границе са Бугарском, до границе до БЈР Македоније. Морају се изградити још најмање три моста на Дрини према Републици Српској, изградити заобилазницу око Београда у пуном профилу аутопута са мостом на Дунаву код Винче, изградити мост на Дунаву код Бачке Паланке и Челарева. Поправити све значајне пруге, извршити електрификацију свих значајних пруга, не дозволити ликвидацију жезничког саобраћаја у Србији. Извршити ревитализацију Канала Дунав - Тиса - Дунав. И још мноштво тога. Направити просторни план Србије, а не да се гради како ко хоће и где хоће.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17