• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.09.2016

13:49

LINTA: Cilj grafita - širenje mržnje prema Srbima

Politika

LINTA: Cilj grafita - širenje mržnje prema Srbima

Podeli vest

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta smatra da grafit „Oj hrvatska mati, Srbe ćemo klati“ ispisan crnom frabom na jednoj osnovnoj školi u Šibeniku ne predstavlja nikakvo iznenađenje i da je cilj širenje mržnje i pozivanje na nasilje prema preostalim Srbima

Linta ističe da vlasti u Hrvatskoj ne preduzimaju konkretne mere i aktivnosti da se nacistički grafiti i poruke obrišu i time šalju poruku da se slažu sa njihovim sadržajem.

- Skandalozna je činjenica i da Državno tužilaštvo Hrvatske smatra da pretnje smrću i širenje međunacionalne mržnje nije krivično delo što dodatno ohrabruje proustaške snage da nastave sa politikom rehabilitacije ustaštva i ustaške države u Hrvatskoj - zaključio je Linta.

USTAŠE I DALJE DIVLJAJU! "Oj Hrvatska mati, Srbe ćemo klati", osvanulo na zidu osnovne škole u Šibeniku!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija