• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.10.2016

08:36

GOJKOVIĆ: Sadržajna jesen pred poslanicima!

Politika

GOJKOVIĆ: Sadržajna jesen pred poslanicima!

Podeli vest

Poslanici većine su i pre jesenjeg zasedanja, koje je počelo u utorak, radili vrlo vredno, bila je velika aktivnost odbora, ali i parlamentarne diplomatije, izjavila je predsednica Skupštine Maja Gojković

Gojković objašnjava da je jesenje zasedanje počelo juče jer se ono uvek zakazuje za prvi radni utorak u oktobru.

Ona je za RTS kazala da nije bilo potrebe za zakazivanje vanrednih sednica, jer bi inače Vlada ili poslanici to predložili.

- U procesu smo pristupanju EU, i u avgustu i u septembru naše aktivnosti su bile ka tome usmerene. Usaglašavamo naše zakonodavstvo sa legislativom EU. Počela je rasprava o izmenama Zakona o finansiranju lokalne samouprave. Sledećeg utorka biramo tri člana REM-a, zatim ćemo imati raspravu o izboru nosilaca pravosudnih funkcija. Dobili smo po hitnom postupku izmene Zakona o visokom obrazovanju - rekla je predsednica parlamenta.

Na pitanje zašto je odbijen predlog opozicije da se obrazuje anketni odbor koji bi ispitao događanja u Savamali, Gojkovićeva je rekla da taj predlog nije imao dovoljnu podršku.

- Moj stav je da je to pitanje za pravosudne organe, a ne za govor radi govora u parlamentu - zaključila je Gojkovićeva.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17