• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.10.2016

11:31

KARIĆ OTKRIVA: Kvazidemokrate su me proganjale jer sam ih RASTURIO OBIČNOM SALATOM!

Politika

KARIĆ OTKRIVA: Kvazidemokrate su me proganjale jer sam ih RASTURIO OBIČNOM SALATOM!

Podeli vest

Biznismen Bogoljub Karić, protiv koga se u Srbiji vodio krivični postupak, ali je ukinut zbog zastare, tvrdi da je protiv njega izvršen politički progon jer je, kako navodi, demaskirao velikane srpske kvazidemokratije jednom običnom salatom

- Pokazao sam ko se krije iza tih odela, jedna salata ih je demaskirala i ismejala. Moj rejting je naglo porastao, i ostalo je samo da oduzmu sve i optuže me - ispričao je Karić za srpsku TV N1.

Iako jenjegovo imena poternici i mogao bi biti uhašen, Karić kaže da se nada da će to biti vrlo brzo, i to ove godine.

- Nadam se da mogu i sutra da dođem u Srbiju, jer sam ja Srbiji potreban - kazao je Karić podsetivši da je protiv njega istraga već vođena, a potom je isti slučaj ponovo otvoren zato što je tako odgovaralo tadašnjoj vlasti.

Podseća i da je upravo ta demokratska vlast bez sudskog rešenja, upala sa kordonom policije, preuzela i rasprodala Mobtel, koji je Srbiji doneo milijardu i 831 miliona evra.

Cilj tadašnje vlasti bio da ostavi narod bez ičega, tvrdi Karić i dodaje:

- Srbija sa tadašnjom vlašću i mojom inteligencijom...da ja verujem u tu vlast? Koja sa centrima moći ulazi sa 48 policajaca u BK televizuju, sa fantomkama lome i otimaju u 21 veku...pa to nema u Africi.

Ovaj nekad veoma uspešan srpski biznismen tvrdi i da je u vreme kada je on otišao iz Srbije vlast želela sve da "privatizuje i ostavi narod bez ičega".

- Takvoj Srbiji u to vreme, kada se to desilo, gde je cilj bilo sve privatizovati i ostaviti narod bez ičega i krenuti u privatnu otimačinu. Samo ću vam reći, nisam mogao da verujem toj vlasti tim ljudima tada, to je bilo svega osim pravde. Kako je pravda uhapsiti Džajića na onakav način. Tako se ne hapse ni najveće ubice. To je zastraživanje građana, preduzetnika i nas - kaže Karić.

Vlast u tranziciji može svašta da vam uradi, kaže Karić.

- Oni koji su to pokrenuli, danas se izvinjavaju. Kažu mi smo cilj ostvarili, tebe smo oterali. Uzeli smo ti imovinu da ne možeš ništa u Srbiji, i ti nam ovde ne trebaš. Ne mogu da govorim o imenima. Ali Vlast može sve - kaže Karić i ističe da on nije ni za šta kriv, te da ako jeste, poziva nadležne, da to i dokazu.

Ipak, on ne namerava kaže da dolazi u Srbiju i da se brani za nešto što se desilo pre 22 godine.

- Nisam ja odgovoran za zastarevanje procesa. Nema veze sa mnom. Istraga traje 11 godina. Neka dokažu da sam ja kriv, ja nisam kriv ni u čemu. Ne može da bude kriv onaj ko je doneo državi dve milijarde, nego je kriva vlast koja je otela te kompanije. Ne samo naše nego sve ostale. Kada im je trebalo para za nove izbore udarili su na mene svom silom. Samo što nisu poslali avione. Sve je bilo u fukciji likvidacije i ubistva Bogoljuba Karića - kaže Karić.

Karić kaže da se bavi poslom već 45 godina i da im "niko ništa nije dao". Dodaje da je imao korektne odnose sa bivšom vlašću, iako je bio van zemlje.

Kaže da ne pomaže SNS, niti bilo koga drugog.

- Pomagao sam 90-tih kada su se osnivale partije. Oni su se obraćali meni, ja sam poslovan čovek, i bio sam za to da dođe do višepartijskog sistema i demokratizacije. Pomagao sam sve te partije. Ti iznosi o kojima je Šešelj govorio, to su minimalni. Govorio sam to nisu nikakva spektakularna sredstva - kaže Karić.

Dodaje da ne postoji nijedna stranka u svetu koju ne finansira neka kompanija.

- U svetu sve stranke finansiraju i pomažu simpatizeri tih partija. To je normalno, i kada sam ja pomogao u Kanadi partiju na vlasti, dobio sam zahvalnicu od poslanika od pola metra - kaže Karić.

Ispričao je da premijera Aleksandra Vučića poznaje 26 godina, ali da sa njim nije imao bliske kontakte, ali se, dodao je, sastajao sa predsednikom Sbije Tomislavom Nikolićem. Sa Nikolićem se, dodao je, video u Belorusiji i da su tada razgovarali o svim pitanjima, pa i o njegovom.

Dobio je, kaže, oni ne mogu da se mešaju u pravosuđe i tako dalje, što on zdušno pozdravlja.

- Vučića znam 26 godina, kao i sve političare u Srbiji. Ali poslednjih deset godina nisam imao prilike da imam nikakve bliske kontatke, jer Vučić se bavi poslom. Jedini premijer za ovih četvt veka koji je posvetio sebe, a i zna kako da izvede Srbiju iz živog blata - kaže Karić.

Namera mu je da gradi Tesla grad, koji će, kako najavljuje, biti silicijumska dolina, kaže Karić.

Karić, koji je vlasnik TV Nova, ne želi da otkriva kolika je bila cena, ali je dodao da se radi na kadrovskim rešenjima.

Očekuje da će ta TV proraditi do kraja godine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
informer

pre 7 godina

bogi, ima nas koji se secaju da to nije bilo bas tako, jeste da si dobio 700000 glasova za predsednika ali si poceo da kupujes poslanike te je na kraju tvoj PSS imao cak i poslanicki klub i to bez da si ucestvovao na izborima!!!?? koliko se secam, i pozicija i opozicija su bile zadovoljne sto je protiv karica podignuta optuznica, te kupovine poslanika se ama bas nijednoj stranki, od ds-a do srs-a nisu dopale, jer je uvek postojala opasnost da karici sa vrecom para pokupuju neke podmitljive poslanike i maltene teoretski tako i dodju na vlast. nakon odlaska karica iz srbije manje vise nije vise zabelezeno da su prodavani mandati poslanika.

Aleks

pre 7 godina

Sad si tobož spasioc Južnih Slovena i Srbije! Do danas si se kleo u usrećitelja Srba, Slobu i Miru, a sada odjednom okrenuo ćurak naopako!?

zoran miljkovic

pre 7 godina

Ово је проста прича за малоумне грађане, али мислим да је мало таквих. Зашто не отвори производну фабрику, него ТВ која ће опет добијати паре од државних фирми, озбиљан бизнисмен отвара нову технологију у производњи, а партиски неспособњаковићи ТВ.

vera

pre 7 godina

Gos.Kariću ti što su se prodali za jednu salatu ,to im nije bilo dosta ..opljačkali su oni celu Srbiju, opljačkali su nerođenu decu prošlosti, i upropastili budućnost onih koji su se rodilii..

Jefimija

pre 7 godina

Predlog sadasnjoj vlasti je da, vrati Bogoljuba i da u dogovoru sa njim napravi profitabilne projekte za pokretanje privrede ove zemlje,jer to nam je zivotno vazno pitanje u vreme sve vecih pritisaka i ucena... da barem finansijski ojacamo i postanemo partner vredan postovanja kako u regionu tako i svetu.Njegovi kontakti sa uticajnim ljudima u svetu biznisa su neprocenjivi ,a verujem da licni animoziteti pojedinih ljudi,ne mogu biti kamen spoticanja i moraju da se prevazidju za dobrobit svih nas.Ovde je pragmaticnost iznad svega ostalog,jer ako moze,a dokazao da moze u nemogucim uslovima da stvara velike poslove i vrednosti, zasto mu kao velikom vizionaru i uspesnom coveku i patrioti ne dozvoliti da bez ikakvog tereta vrati u zemlju i pomogne svom narodu.

Velibor S

pre 7 godina

Nekada, naši umišljeni političari, bili su uvereni da im izborom za fotelje poklnjena Država i narod. Bili su tužioci i sudije, sve zarad ličnog bogastva. Jadali se, da spavaju u tetkinom krevetu, da nemogu da kupe sedam šolja, sirotinja su. Bili su u pravu, siromah nije onaj ko nema u džepu nego u glavi. Priroda je učinila svoje oduze im to malo u glavi, a pohlepa napuni im džepove. Bolest je čudo, provizije od Mobtela, Astra banke, Beograđanke itd su male, prodadoše skoro sve državne firme i istopiše vojno naoružanje u amarički Sartid i nestadoše. Srbija se probudila i vraća uspešne u domovinu. Dobro došli svi, na čelu sa Bogoljubom !

ROMAN

pre 7 godina

Bogoljub Karic je dobar i iskren covek. Srbi sirom svetu voli Bogolkub Karic. Bogoljub je biznismen, Karic se razume ekonomija. Bogoljub Karic je najbolji primer sa srpslog- ruskog prijatelstvo. Nasa Srbija treba Bogoljub Karic. Mi smo na stranu Bogoljuba Karicu!!!

Nesa

pre 7 godina

Pa sto ne dodje na sud da dokazes da si posten kad se ona vlas promenila? Nista nam ne trebas, i sto se mene tice ostani gde si. Neka to bude tvoje iskupljenje "posteni" nas Bogoljube. I da se ja pitam, dragi biznismenu, ti i slicni tebi, za svaku zutu banku biste morali da dokazujete odakle vam i gde je placen porez.

Stević

pre 7 godina

,,Demokratska" vlast 90-tih je bila sve moćna: smenjivali, hapsili, otimali, proterivali, tužili i sudili. Da se zna, koje dobio fotelju, dobio je i ,,državu i narod". Pametan popušta, uspešni napustiše zemlju i, u svetu sebe dokazaše. Srbiji trebaju uspešni graditelji, poželimo im dobrodošlicu.

vladbgd

pre 7 godina

Obogatio si se na zajmu, koji je narod uplacivao za Srbiju. Novac si dobio ti, a ne Srbija, zahvaljujuci Milosevicu.

Mitar

pre 7 godina

Karića se pojedini političari plaše, jer bi ih „preko salate ponovo pobedio“. Ceo proces protiv njega politički motivisan. Bogoljub Karić ima ideju kako da u što skorije vreme pokrene domaću građevinsku operativu koja je, zapravo, motor razvoja svih drugih industrijskih grana. Postoje investitori koji na predlog Bogoljuba Karića žele da investiraju u Srbiju. Mislite o tome!

Radulovic

pre 7 godina

Smešno! Država mu oprostila! Zašto niko ne kaže da mu je ta ista država sve otela. A sve je sam stvorio i nista nije privatizovao niti doveo do stečaja. Kamo lepe sreće da je to što radi po zemljama bivšeg SSSR radio u Srbiji gde bi Srbija sad bila.

marko

pre 7 godina

Proganjale te jer si novcem kupovao poslanike.

vlada

pre 7 godina

Nikad pre, Srbija nije bila tako "zavedena i glupa" kao, kao tog 5. oktobra. dvehiljadite! Isplivao je srpski "talog", pod skraćenicom DOS, uz pomoć "sponzora" na vlast, i haranga je počela! Kariću, sve i svi, se moralo "očistiti" što je mirisalo na Miloševića, a šteta je u narednih dvanaest godina bila veća - od bombardovanja 1999. godine! Sve je poznato štaje bilo, samo ne znam, možda je "Mobtel" završio u Djindjićevom fondu, kao i "otkup" za Haške glave.....? O čuvenim parama na Kipru, da se i negovori!

JECA

pre 7 godina

Predlog sadasnjoj vlasti je da, vrati Bogoljuba i da u dogovoru sa njim napravi profitabilne projekte za pokretanje privrede ove zemlje,jer to nam je zivotno vazno pitanje u vreme sve vecih pritisaka i ucena... da barem finansijski ojacamo i postanemo partner vredan postovanja kako u regionu tako i svetu.Njegovi kontakti sa uticajnim ljudima u svetu biznisa su neprocenjivi ,a verujem da licni animoziteti pojedinih ljudi,ne mogu biti kamen spoticanja i moraju da se prevazidju za dobrobit svih nas.Ovde je pragmaticnost iznad svega ostalog,jer ako moze,a dokazao da moze u nemogucim uslovima da stvara velike poslove i vrednosti, zasto mu kao velikom vizionaru i uspesnom coveku i patrioti ne dozvoliti da bez ikakvog tereta vrati u zemlju i pomogne svom narodu.

dane

pre 7 godina

Hahahaha, komedijant. Pa samo salata je i mogla da uspeva u Srbiji jer lance na kapije fabrika su postavili njegovi Milošević i Šešelj genijalnom unutrašnjom i spoljnom politikom 90tih. Običan narod 5 DM plata a on 64 000 000 DM u džep od Telekoma. To su fakti.

sasA

pre 7 godina

Eeee… sada mi je lakše kada iz usta postenjačine čujem kako je predhodna vlast bila rdjava prema njemu ali ova sadašnja besprekorna rešila da greškuispravi!

Levcanin

pre 7 godina

Vracaj se brzo, ozivi tu tvoju radionicu za izradu plugova i motika. Sad krece dualno obrazovanje, kod vas Karica mladi mogu da nauce kako se preko noci postaje milioner.

Vid

pre 7 godina

Čoveku koji je stvorio imperiju koja je oteta i za samo jedan deo (Mobtel) koji je Srbija prodala za 1.300,000,00 EUR sudite jer je navodno Srbiju oštetio za 70 i nešto miliona EUR.Iako sumnjm u podatak o nanetoj šteti oteto i načinjena šteta se ne mogu uporediti.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17