• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srpski telegraf

13.10.2016

18:51

SRBIJA PRIHVATA PUTINOV POZIV ZA SIRIJU: Uz Belorusiju Kinu i Indiju i naša zemlja će pomagati Rusiji u Alepu?!

Politika

SRBIJA PRIHVATA PUTINOV POZIV ZA SIRIJU: Uz Belorusiju Kinu i Indiju i naša zemlja će pomagati Rusiji u Alepu?!

Podeli vest

Srbija će se uz Belorusiju, Kinu, Indiju odazvati ruskom pozivu. Kako navode srpski mediji naša zemlja bi uskoro počela da šalje humanitarnu pomoć ugroženim civilima u Siriji

Zamenik ministra odbrane Rusije Anatolij Antonov potvrdio je da će Srbi u sklopu humanitarne operacije Moskve uputiti pomoć u razrušeni sirijski grad Alep, koji je već duže vrijeme poporište žestokih borbi snaga predsjednika Bašara el Asada s pobunjenicima Islamske države.

Vojni analitičari ističu da će ta pomoć biti u vidu hrane i lekova, medicinske pomoći i da nema govora o bilo kakvom vojnom angažmanu.

Ruski poziv

- Obaveza Srbije je da pomogne nastradalim ljudima, koliko je u njenoj moći. Ta pomoć neće biti velika, ali je od srca. Rusija se svim silama bori protiv Islamske države da bi našla trajno političko rešenje i omogućila Sirijcima da se vrate kući i tako ublaže migrantsku krizu u Evropi- navodi sagovornik iz diplomatskih krugova.

ERDOGAN I PUTIN SLOŽNI U ISTANBULU: Uraditi sve za dostavu pomoći Alepu!

Antonov je naveo da su Jermenija i Belorusija već pružile ogromnu pomoć Sirijcima, a kako ističe, očekuje se uključivanje Srbije, Kine, Azerbejdžana, Indije i Kazahstana.

- Pružanje humanitarne pomoći sirijskom narodu predstavlja važan korak kada je riječ o inicijativi Rusije u Siriji. Zahvalni smo svima koji nam pomažu- kazao je Antonov.

Grad užasa

Drugi po veličini sirijski grad postao je sinonim užasa zbog patnji Sirijaca, pa je pomoć Srbije za svaku pohvalu, kaže bivši šef Vojnobezbjedonosne agencije Momir Stojanović.

- Kretanje po takvom ratnom području je visokorizično, a naša akcija ogledaće se u tome da transportujemo pomoć na aerodrom koji je pod kontrolom legalnih sirijskih snaga i vratimo se- zaključuje Stojanović.

BESNI OBAMA KREĆE NA PUTINA! Napad na Asada značiće direktan sukob dve supersile na Bliskom istoku!

AMERIKANCI OTKRILI RUPU NA SAKSIJI: Rusi više pomažu Asadu nego što gađaju Islamsku državu!

ERDOGAN I PUTIN SLOŽNI U ISTANBULU: Uraditi sve za dostavu pomoći Alepu!

SULUDO! Boris Džonson pozvao na proteste ispred ambasade Rusije!

ČEPURIN ZAHTEVA PRAVDU: NATO da isplati 100 milijardi dolara odštete za bombardovanje Srbije!

RUSKI PILOTI LETE NA SRPSKIM MIGOVIMA: Za vežbu BARS 2016, NATO okruženje nije dopustilo prelet ruskih aviona?!

ALARMANTAN PUTINOV UKAZ: Svetu preti globalni konflikt, porodice ruskih diplomata da se vrate kući?!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Djuka

pre 7 godina

Tako i treba na muci se poznaju junaci,pomoci nego sta onom napacenon narodu.

Daki

pre 7 godina

Mi se odmah odazivsmo Rusi, mi bismo bombardovani Rusa nemade nigde

ljubisa

pre 7 godina

e nek si nam rekao,onako pismeno i edukativno ...

Goran NS

pre 7 godina

Какав Тома, он је био за једнократну употребу. Само др Војислава Шешеља за Председника Србије.

marko

pre 7 godina

Ma naravno, samo rezervnog Vucica i nikog drugog

vlada

pre 7 godina

Ako smo aktivni u "partnerstvu za mir", ovo je prava prilika, pa čak i obaveza! U pitanju je iskreno "partnerstvo" i iskren "mir"!

Egzekijel Blooff

pre 7 godina

E sad kad ne umreh od smeha nikad necu. Srbija da pomogne nekom. Pa nek prvo pomogne sebi i svom narodu pa onda drugima.\n

Srb

pre 7 godina

А ко сме Великом Владимиру да каже не? Сирија је нама пријатељска држава, свуда у међународним институцијама нас подржава, минимално што можемо учинити за њу је хуманитарна помоћ.

dragoljub petrovic

pre 7 godina

sve u mojim mogucnostima dacu imao sam pre mnogo godina stanar iz Alepa, kasnije se on ozenio mojom sugradjankom i odavno tamo zive ludilo koje vlada treba zaustaviti, nisu to klimatske promene!

duška

pre 7 godina

Naš narod je lepo rekao, zrno po zrno- pogača, kamen po kamen-palata! Kad bi svi na svetu, koliko nas ima, odvojili samo po jednu svoju valutnu jedinicu, na svetu ne bi bilo siromašnih i gladnih! Ali, čovek je proklet pa i što može neće! Zato se gnušam ovih komentara koji pljuju na humanizam koji nikad ne podrazumeva da imaš previše već da imaš saosećanje!

NIKI87

pre 7 godina

Lepo je to, humano ali otkud nama sredstava za bilo kakvu pomoc?

Roka

pre 7 godina

Hvala bogu, ovoj gluposti i centru u Nišu, Vučić je već rekao NJET! Zato Medvedev i ne dolazi Mi sa komunjarama - NIKAD VIŠE!!!!!

Dario

pre 4 godine

Није у питању материјална помоћ, важнија је психолошка помоћ сиријском народу. И за Србију је то залог за будућност и најбоља реклама. Сутра ће Србски производи (ако планирамо да производимо ишта) бити доступни на тржишту од 30 милиона становника..... Да би производили ишта и у већем обиму ми морамо обезбедити и тржиште где ће се пласирати роба....Уосталом, по мени би требали да пошаљемо неколико чета наших елитних војника са нашим оружијем и техником, који ће обучавати сиријце.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17