• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/blic

19.10.2016

23:56

KINESKI RIJALITI RUŠI REKORDE U GLEDANOSTI: Političari u suzama pričaju kako su krali!

Politika

KINESKI RIJALITI RUŠI REKORDE U GLEDANOSTI: Političari u suzama pričaju kako su krali!

Podeli vest

Najnoviji hit na kineskoj televiziji je dokumentarna serija o političarima optuženim i osuđenim za korupciju

Već prva epizoda serije “Uvek na putu” privukla je milione gledalaca kada je emitovana u ponedeljak.

Osramoćeni političari pred kamerama se ispovedaju i mnogi u suzama otkrivaju koliko su novca dobili u obliku mita i kako su sve zloupotrebili svoje službene pozicije i moć, prenosi BBC.

U osam epizoda učestvuje deset političara iz Komunističke partije, koji su razotkriveni u velikoj antikoruptivnoj akciji.

„Ljudi svuda pričaju o ovom programu“, saopštila je Centralna komisija za inspekciju discipline, koja istražuje korupciju i koja je napravila ovu seriju u saradnji sa Centralnom kineskom televizijom (CCTV).

Dokumentarna serija se emituje skoro četiri godine nakon što je kineski predsednik Si Đinping obećao da će „pročistiti“ svoju stranku i biti oštar prema korumpiranim političarima bez obzira na to da li su u pitanju „sitne ribe“ ili „mušice“ kako ih je on nazvao ili moćnici odnosno „tigrovi“.

Kritičari kažu da manjak transparentnosti oko ove „čistke“ znači da je predsednik Si Đinping imao mogućnost da se jednostavno „otarasi“ protivnika.

Trojica takozvanih „tigrova“ optuženih za korupciju i zloupotrebu moći pojavili su se u prvoj epizodi.

Bai Enpei dobio je doživotnu kaznu, Žou Benšun čeka suđenje, a Li Čunčeng je osuđen na 13 godina zatvora. Sva trojica su bili u vrhu Komunističke partije.

Priča o Benšunu ide dalje od obične korpcije. Dokumentarac otkriva da je on sahranio svoju kornjaču ljubimicu po religioznom obredu iako je to protiv zakona.

Sva trojica su ispovedili svoje grehe pred kamerama, ali Reuters navodi da nije mogao da potvrdi da li su to učinili dobrovoljno i da i ovde ima dosta mesta za manipulaciju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 7 godina

To bi trebalo uvesti u stbiji.Bilo bi zanimljivo.\n

Lala iz Banata

pre 7 godina

Кинески политичари кад украду, плачу...А наши... - Увис скачу....!!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17