• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

21.10.2016

13:15

DEVENPORT: Srbija se na human način suočava sa migrantskom krizom!

Politika

DEVENPORT: Srbija se na human način suočava sa migrantskom krizom!

Podeli vest

Srbija je našla veoma dobar i human način da se suoči sa migrantskom krizom, a Delegacija Evropske unije joj je najbolji i najznačajniji partner u tome, izjavio je danas šef te delegacije Majkl Devenport

- Hoćemo naravno da pomognemo Srbiji da nastavi ovaj put - rekao je Devenport novinarima, dodajući da je sporazum EU i Turske ključna stvar i da mora da se primeni.

Prema njegovim rečima, to je ključni elemenat i za Srbiju i za druge zemlje regiona i cele Evrope.

- Imamo stalnu saradnju sa Srbijom, sa Vladom Srbije, ministarstvima i komesarijatom. Srbija je pouzdan partner - rekao je Devenport.

On je naveo da Delegacija ima stalne kontakte sa ministrima Aleksandrom Vulinom, Nebojšom Stefanovićem i Jadrankom Joksimović kako bi pomogli Srbiji da reši taj izazov, podsećajući da je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vulin bio u Briselu i razgovarao sa evropskim komesarom za proširenje i susedsku EU Johanesom Hanom.

DEVENPORT: Evrointegracije glavni motor modernizacije države!

On je rekao da je EU obećala dodatnu pomoć.

- EU je izdvojila više od 40 miliona evra Srbiji kao pomoć bez obzira da li je reč o humanitarnoj pomoći, o rekonstrukciji prihvatnih centara, zaštiti granice Srbije i Bugarske - ukazao je on.

Devenport je pojasnio da je reč o dodatnim sredstvima.

- Naravno da je potrebno da identifikujemo potrebe. To je zajednički posao i zbog toga pozdravljam razgovore sa ministrom Vulinom o detaljima potreba u okviru opšteg plana na resaavnju - rekao je Devenport.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
miki delija

pre 7 godina

ne sto je volela vec sto ste joj vi naredili preko zna se koga najpostenije je da ih vi sve uzmete sebi jer vasi oci klinton i bus su ih i stvorili

zoran

pre 7 godina

Šta izbeglice iz moćne EU rade u Srbiji? Zašto izbeglice koje dođu u Grčku (članica EU) odmah ne preusmeravaju preko Bugarske u EU? Zašto ih guraju u Srbiju?

MOJ FRIZIDER DANIMA PRAZAN

pre 7 godina

JAKO HUMANO OD DEVEMPORTA HOCE DA ZAMINI STANOVNISTVO SRBIJE SA MINGRANTIMA. NE VIDIM DRUGI RAZLOG MOG PRAZNOG FIRIZIDERA. JEDNI JEDU A DRUGI DA CRKNU.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17