• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.10.2016

08:56

DRECUN: Iza Prištine i njihovih ucena stoje moćne članice EU, DA LI ONI UOPŠTE ŽELE SRBIJU U EU?!

Politika

DRECUN: Iza Prištine i njihovih ucena stoje moćne članice EU, DA LI ONI UOPŠTE ŽELE SRBIJU U EU?!

Podeli vest

Ponašanje kosovskih vlasti je vrhunac višemesečne kampanje u kojoj Priština, pod patronatom nekih struktura u Briselu i nekih moćnih članica Evropske unije, nastoji da spreči realizaciju dogovorenog, posebno formiranje Zajednice srpskih opština, izjavio je danas predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun


Drecun je, gostujući na RTS-u, rekao da nema dilemu da višemesečno "politički ekstremno" ponašanje Prištine i blage reakcije Brisela predstavljaju sinhronizovanu akciju.

Njen cilj je da se preko poglavlja 35 natera Beograd da prizna Kosovo kao nekakvu državu, rekao je Drecun, dodajući da je put ka tome prebacivanje loptice na Beograd i pretnja prekidom dijaloga.

Predsednik odbora za KiM je dodao da postoji manevarski prostor za Srbiju, ali da je sada važno da se Brisel "istera na čistinu".

- Ako neko definiše neprihvatljive uslove u Poglavlju 35 i unapred zna da ne možemo da ih prihvatimo, treba da vidimo da li neko želi ili ne želi Srbiju u EU. Treba da vidimo koje to države ne žele Srbiju, kakva je politika EU prema Balkanu, da li žele stabilnost i ekonomski napredak regiona - rekao je Drecun.

Drecun smatra da bi Nemačka i Velika Britanija trebalo jasno da se izjasne šta žele od Srbije.

On je dodao i da je interesantno ponašanje kosovskih vlasti posle posete potpredsednika Sjedinjenih Američkih Država Džozefa Bajdena, a koji im je javno poručio da će izgubiti podršku Vašingtona ukoliko ne budu poštovali dogovore iz Brisela.

Drecun je upitao i kako je moguće da Priština dovodi u pitanje autoritet Sjedinjenih Američkih Država.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
nati

pre 7 godina

Sve je to njihova igra,zato se ne treba upustati u to,jednostavno pregovori oko Kosova treba da se zamrznu do nekog drugog vremena, kad ce geopoliticka situacija da bude povoljnija .Oni su od predhodne vlasti naviknuti da mi treba da klimamo glavom kao pslusni kercici.E pa nemojte vise na takav nacin da razgovarete sa njima.To je vrlo jednostavna stvar.\n

Miroslav Lakic

pre 7 godina

Srbija je potrebna EU/USA/NATO samo kao polje gde ce igraju svoju geopolitiku osvajanja i ucenjivanja. Boli njih za Srbiju...neveruj zapadnjacima NIKAD kada ti se smeskaju i tapsu po ledjima. Jos kada ti kazu da si na pravome putu ZNAJ !!! da ti je dosao kraj. Srbija mora de se okrene Rusiji i Kini...sve ostalo je politicka i ekonomska budalastina.

OMG

pre 7 godina

Шта ће Западу једна мала сиромашна православна Србија која би била само руски тројански коњ у ЕУ која фактички више и не постоји? Гледајте да сачувате КиМ у Србији и Републику Српску, а те бајке о Западу причајте неком другом.

Sudski veštak

pre 7 godina

Jedan od retkih u vrhu koji poznaje materiju i ono za šta je određen. Konkretan i što je zanimljivo, uvek ima i rešenja za novonastale probleme.

pedja

pre 7 godina

sto bi rejao Dodik bolje ostati veciti kandidat nego uci u eu\n

Nina

pre 7 godina

Moraju igrati igru ali bi mozda bilo bolje da se to uspori. Zapadne teorije su bile protiv komunizma, planirane ekonomije i birokratije a ovi u EU planiraju cak I oblik cucumber, velicinu jabuke I paradajza itd. Gledajuci sa strane tamo kao da se ne zna ni ko pije ni ko placa. Stvari rade na stetu svog stanovnistva I protiv volje stanovnistva stime da ce da ubede budale vremenom. I dosta toga su uspeli ubediti ali nisam sigurna da ce to jos potrajati dugo.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17