• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.11.2016

16:17

DAČIĆ: Još jedan neuspeli pokušaj prištinskih vlasti!

Politika

DAČIĆ: Još jedan neuspeli pokušaj prištinskih vlasti!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je propao još jedan pokušaj Kosova za prijem u članstvo u Izvršni komitet Interpola

- Iako se Kosovo mesecima pripremalo i poslalo note svim zemljama članicama, Generalna skupština Interpola odbila je sve zahteve za stavljanje na dnevni red zasedanja dodatnih tačaka o prijemu u članstvo - rekao je Dačić, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Šef srpske diplomatije je podsetio i da je Kosovo još u aprilu 2015. godine podnelo članstvo, ali da Izvršni komitet Interpola do danas nije prihvatio taj predlog.

Kako se navodi u saopštenju, Dačić je ocenio da se na taj način još jednom potvrdilo da jednostrani potezi Kosova oko članstva u međunarodnim organizacijama ne nailaze na raniju podršku, što je rezultat i velike diplomatske aktivnosti Vlade Srbije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Srb

pre 7 godina

Добро је, још кад би им Суд у Лозани поништио чланство у ФИФА и УЕФА, и сва остала чланства која су на кварно, путевима дроге добили.

bivsi socijalista

pre 7 godina

Bravo ministre ukoliko smatras da je ovo neka pobeda. Ja mislim da je poraz ne samo za nas vec I za mnoge druge zemlje koje se bore protiuv kriminala. Bolje da je Kosovo naravno sa zvezdicom bude primljen u Interpol nego sto je primljen u MOK I FIFA. Toliko od mene

NJIH INTERPOL VATA BRE

pre 7 godina

Gde da prime narko bandu u Interpol i Evropo...cccc

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija