• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.11.2016

19:04

OTKRIVEN TAJNI IZVEŠTAJ, CIA U PANICI: Putin preko Srbije i Bugarske cepa EU!

Politika

OTKRIVEN TAJNI IZVEŠTAJ, CIA U PANICI: Putin preko Srbije i Bugarske cepa EU!

Podeli vest

Posle pobede proruskog kandidata Rumena Radeva na predsedničkim izborima u Bugarskoj, Putin ima otvorena vrata za prodor u srce EU, upozorava se u izveštaju CIA... Američki obaveštajci tvrde da Vladimir Putin navodno planira da sa Bugarskom, Srbijom, Mađarskom i Slovačkom formira novi vojno-politički savez!?!

Vladimir Vladimirovič Putin, posle ubedljive pobede proruskog kandidata Rumena Radeva na predsedničkim izborima u Bugarskoj, ima širom otvorena vrata za prodor u samo srce Evropske unije, upozorava se u najnovijem izveštaju CIA, čiji su delovi juče dostavljeni i Ambasadi SAD u Beogradu!

Ruski trijumf
Pobeda Radeva je pokazala sve veću snagu ruskih i proruskih tendencija u Evropi
Zoran Milivojević, karijerni diplomata

Zapadni obaveštajci su, kako saznajemo, posle pobede Radeva u Bugarskoj u velikoj panici jer veruju da Putin ima tajni plan da sa Bugarskom, Srbijom, Mađarskom i Slovačkom formira novi vojno-politički savez kojim bi Evropsku uniju presekao na pola i bitno ugrozio funkcionisanje NATO pakta.

Panični strah

Da je Zapad zaista u velikom strahu od ovakvog scenarija potvrđuje i činjenica da je agencija Rojters odmah posle pobede Radeva upozorila da će novi predsednik opasno približiti Bugarsku Rusiji, što bi moglo da se odrazi i na odnose sa saveznicima iz EU i NATO.

Isti taj Rojters je, podsetimo, pre samo mesec dana objavio tekst u kome se navodilo da Putin ima tajni plan da preseče EU napola.

 

 

Tada su se pozivali na analizu geopolitičkih eksperata iz Vašingtona i Sofije, tvrdeći da Putin namerava da takozvanim ekonomskim megaprojektima poput "Južnog toka" pod punu kontrolu stavi nacionalne vlade u Bugarskoj, Srbiji, Mađarskoj, Slovačkoj, ali i Letoniji, kako bi preko njih potpuno potkopao transatlantske veze.

Rojters je tada naveo i da će Moskva ekonomskim ratom, agresivnom medijskom propagandom i vojnom saradnjom osvojiti teritoriju od Crnog mora, preko Balkana, pa sve do srednje Evrope.

Reuters

Sagovornik Informera iz američke ambasade u Beogradu kaže da je sada potpuno jasno da su crne slutnje o Putinovom prodoru u središte EU sasvim realne.

 

 

- Jasno je da iza Rumena Radeva direktno stoji Kremlj. Mi imamo konkretne dokaze da je Rusija i finansijski i na svaki drugi način podržala njegovu kandidaturu i kampanju u kojoj je potrošeno pravo bogatstvo. Takođe, jasno je da će Putin sada na sve načine pokušati da okrene Bugarsku ka Rusiji i što više je udalji od EU i NATO pakta. Rusija računa da će preko Bugarske i Srbije doći i do Mađarske, a potom i Slovačke, gde su već na vlasti proruski režimi... - objašnjava naš sagovornik.

Radev - general koji ne podnosi NATO pakt

Novi bugarski predsednik Rumen Radev, inače penzionisani general i komandant bugarske RVi PVO, tokom kampanje je pozvao na hitno ukidanje sankcija Rusiji i izjavio da "Bugarska mora da zauzme pragmatičan stav prema ruskoj aneksiji Krima". Radev je čak u toku kampanje prisustvovao i skupu ljubitelja Rusije na kom su cepane zastave EU i NATO!
Da je Radev proruski orijentisan potvrđuje i to što je prošle godine hteo da podnese ostavku na mesto komandanta vazduhoplovnih snaga Bugarske, kada su najavljene zajedničke vežbe bugarskog ratnog vazduhoplovstva sa NATO snagama, ali je ostao na toj funkciji na ličnu molbu bugarskog premijera Bojka Borisova.
Ostavku je podneo 27. septembra 2015. godine, a mediji su spekulisali da je takvu odluku doneo jer Borisov nije uslišio njegov zahtev da na teritoriji Bugarske ne lete NATO avioni.

Na našu primedbu da je teško poverovati u mogućnost da se Bugarska, Mađarska i Slovačka tek tako odreknu članstva u EU i NATO, on kaže da je "danas sve moguće, a naročito ono što se čini nemoguće".

- Mnogima je bilo teško da poveruju i da će Radev pobediti u Bugarskoj, pa evo ta pobeda se desila i ona je ubedljivija nego što je bilo ko očekivao. Ne zaboravite da je on pobedio sa porukom da će Rusiji ukinuti sankcije i da će preispitati članstvo u EU i NATO. To je čovek koji čak Rusiji priznaje pravo na aneksiju Krima... - objašnjava naš izvor iz Ambasade SAD.

Zvanično, niko od vladinih zvaničnika nije juče hteo da komentariše naša saznanja. Na drugoj strani, urednik portala "Novi standard" Željko Cvijanović kaže da nema ni govora o novoj podeli Evrope.

- Bregzit i pobeda Trampa pokazali su potpunu neodrživost današnje mutacije liberalnog kapitalizma i modela uređenja sveta koji iz njega proizilazi. Taj sistem je pao i u samom srcu svetske imperije... Pobeda proruskog kandidata u Bugarskoj svedoči to isto, ali na periferiji imperije... U očekivanju da isti proces snažno zadesi Nemačku i Francusku pre svih, nastavićemo da gledamo potpuno iracionalne i panične reakcije njihovih elita, kao što je protivljenje Trampu, čoveku čija je prva tačka programa u tome da unormali odnose SAD i Rusije - ocenjuje Cvijanović i dodaje da je važno da Srbija takve procese ne prespava, ali i da se ne zaleće, jer ovo što se događa samim tim što je za nas dobro, još nije i bezopasno.

Bumerang efekat

Karijerni diplomata Zoran Milivojević ističe da poslednja dešavanja ukazuju na to da je Rusija povratila svoju snagu na svetskoj sceni, zbog čega zapadne čelnike hvata panika.

 

 

- Pobeda proruskog kandidata na predsedničkim izborima u Bugarskoj i njegova najava da će ukinuti sankcije Rusiji pokazale su snagu ruskih tendencija u Evropi. Bugarska ulaskom u EU nije profitirala i njeni građani su to nezadovoljstvo pokazali na ovim izborima. I u drugim evropskim državama imate mnoge nezadovoljne građane, što EU može da se vrati kao bumerang - zaključuje Milivojević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

Победа Радева доказује да је оваква Европска Унија за некатоличке народе, била и остала - само, "шарена лажа" ...! Бугари - схватише...?! А ми, још увек на "споредном" колосеку, чекамо - са "кофером" у руци... " европски брзи воз "... - "пијани" скроз...!!

Pera kojot genije

pre 5 godina

Hrišćanstvo je došlo s istoka na zapad a ne obratno, pametnom dosta.

DS

pre 7 godina

Ovo je tipicna zamjena teza SAD,tacnije CIA,koja svim snagama,pocev od Bregzita,nastoji da rasturi EU,da ukine evro i da se dolar ubaci na njegovo trziste,a ovamo pisu gluposti da Putin i Rusija ruse EU.Smijesno. Kako ce to Bugarska,Slovacka ili Madjarska poci za Rusima kad im je ekonomska razmjena sa EU visa od 90%,kad su vezani u NATO lance i svak ko pokusa to promijeniti uci ce u samoizolaciju i totalnu propast drzave,a protagonisti takve politike bi se vrlo brzo "okliznuli na koru od banane". Eto tako CIA siri lazi kako se ne bi pricalo da SAD zaista ruse EU.Dzozef Stiglic,SAD Nobelovac i ekonomista, uporno pise kako treba srusiti evro i ubaciti dolar kako bi zivnula americka ekonomija.. Pa i samj Tramp je najavio rusenje EU i evra,i mozda zato prvo zeli napraviti dobre odnose sa Rusijom kako bi otklonio svaku sumnju da ce se EU i Rusija udruziti protiv SAD. Ustvari,EU je u panici od SAD i Trampa.

EXIT

pre 7 godina

Evropska Unija (Zajednica ranije) je američki projekt za Evropu posle Drugog svetskog rata, i to nije nikakva zavera niti teorija, to je činjenica. Vrlo uprošćeno: Amerikanci su posle 1945. zaključili, posle 2 svetska rata koje je Evropa izazvala za manje od 50 godina, da su evropske nacije i države politički i vojno neuračunljive i da to znači da Amerika ne može da ih sve u svakom trenutku efikasno kontroliše, i tako se rodila ideja o "nadnacionalinom" EU. Radi efikasne kontrole. Zato je Amerikance uopšte bilo briga za Bregzit (ako se neko slučajno pitao, a zašto). Zato se Obama lično uključio u anti-Bregzit kampanju. Ako znate engleski, evo vam, na primer, ovaj link (u pitanju je inače, da stvar bude tužnija/komičnija, anti-Bregzit propaganda, ali što se tiče porekla i smisla EU, činjenice su činjenice) http://www.telegraph.co.uk/business/2016/04/27/the-european-union-always-was-a-cia-project-as-brexiteers-discov/

DS

pre 7 godina

Vasa teorija da je EU americki projekat.j epotpuno netacna.EU je nastala dogovorom Njemacke i Francuske u Mastrihtu kako bi bile jace i kako bi bili ,pritivteza SAD ekonomiji.Tada je protjeran americki dolar kao rezervna valuta koji su Ameri donijeli 1945 god.Marsalovim planom u Evropu i uspostavljen je evro sto SAD nikako ne odgovara. Bregzit su organizovali Ameri,isto kao i vojni puc u Turskoj a onda se pravili da pojma ni o cemu nemaju. Evo,gledajte uskoro kad Holandija objavi referendum o napustanju EU.SAD hoce da evro zamjenu dolarom da bi pokrili to trziste i mogli stampati nove dolare i popravljati svoju ekonomiju. Pozdrav

ZN

pre 7 godina

Putin "u srce Evrope", a NATO kroz Ukrajinu hoće "u trbuh Rusije". Tante za kukuriku ...

Srb

pre 7 godina

Украјина је руска, Порошенко је пуко нико га не зарезује, а земља пуца по шавовима, без Русије не могу да преживе, такође на карти треба обојати у црвено: Украјину, Белорусију, Молдавију, Македонију, ЦГ, РС и Грчку.

kole66

pre 7 godina

Moje iskreno misljenje je da tekst lepo zvuci dok se cita, ali malo verovatno da ce se ostvariti. Pre izbora politicari pricaju ono sto narod voli da cuje. Posle izbora kada se dokopaju funkcije okrenu plocu. Treba znati da je novoizabrani predsednik Bugarske Radev bio na skolovanju u SAD. Zar neko stvarno misli da su amerikanci toliko glupi da ne iskoriste svoje gostoprimstvo za neke vise ciljeve?

cica draza

pre 7 godina

STA TI JE LAZA GOVORI ISTINU ZUCO , sorosu i feleru

Zemunac

pre 7 godina

Ближа је кошуља од капута.Схватили Бугари да ови у ЕУ-и више узимају него што дају.Поред наведених ту је ускоро и Молдавија могуће и Румунија па тако редом.Освестио се народ да је окупиран.

Srb

pre 7 godina

Бугари су уласком у ЕУ пукли као звечке! Све велике фирме су им уништене, сви велики пројекти попут Јужног тока и Нуклеарне електране на Дунаву су обустављени, Русима због тога плаћају пенале од 600 милиона евра, становништво им је опало, сви одлазе на Запад, јад и беда, зато Србију треба спасавати, што пре је извадити из овог ЕУ блата у који је упала.

Petar

pre 7 godina

Preporuka svim našim "prijateljima" sa Zapada i USA: Nemojte više da nas maltretirate i ucenjujete, nego primite u EU. Ostavite ucene sa Kosovom i Metohijom i raznoraznim uslovljavljavima. Ne možete da nas vraćate u 19 vek, ako želite Srbiju i Srpski narod za prijatelje. Srbi nisu NIKADA bili osvajači, a i uvek su bili na strani pobednika kada su se rešavala svetska i Evropska pitanja.

nati

pre 7 godina

Njegos je u Gorskom vijencu napisao recenicu koja ima vecu dubinu od Sekspirove :\"Biti il ne biti\",a ona glasi:\"Neka bude sto biti ne mora\",a to znaci,kad se ne zna kako dalje treba odlucivati o nekoj teskoj situaciji,prepustiti se dogadjajima i dopustiti da se stvari same izdesavaju.\n

znalac

pre 7 godina

Nista ne verujem Bugarima, oni cesto okrecu curak naopako....

DEKI

pre 7 godina

General Rumen Radev je 2 (DVA) puta bio na skolovanju u Americi. Ostavku na mesto komandanta RViPVO Bugarske podneo je zbog jako loseg stanja u ratnom vazduhoplovstvu, koje ostaje bez aviona (kao i u Srbiji, ali ovde niko ni ne pomislja na ostavke). Ocekujem upravo suprotno od onoga sto se prizeljkuje u ovom tekstu - kao americki djak, ostvarice jace odnose sa Amerikom, na stetu Rusije i EU. Mislim da je prvi korak kupovina polovnih americkih aviona F-16, vec u narednih godinu dana.

Alfa

pre 7 godina

Sad može da se gradi južni tok,preko Bugarske.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17