• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/Alo

20.11.2016

18:20

ŠOKANTNA SAZNANJA DEN TANE, SRBINA IZ AMERIKE: CIA i FBI neće ubiti Trampa, one su ga dovele na vlast!

Politika

ŠOKANTNA SAZNANJA DEN TANE, SRBINA IZ AMERIKE: CIA i FBI neće ubiti Trampa, one su ga dovele na vlast!

Podeli vest

Za to vreme mi Srbi hitno moramo da ostvarimo kontakt s njim. Slovenci, Hrvati i Kosovo su to već uradili…

Iako trenutno uživa u porodičnom okruženju svog doma u Beogradu, srpski biznismen Dobrivoje Tanasijević (83), poznatiji kao Den Tana, s velikom pažnjom prati aktuelna politička dešavanja u Americi, u kojoj je s manjim prekidima proveo 60 godina.

Čovek koga “preko bare“ poznaju i izuzetno cene holivudske zvezde, a u Srbiji ga pamte kao predsednika Crvene zvezde ne krije da je kao osvedočeni demokrata glasao za Hilari Klinton.

I pored svega, nada se da će Donald Tramp, novoizabrani predsednik SAD iz redova republikanaca, povlačiti poteze od kojih će korist imati i naš narod.

Da bi se tako nešto desilo, ni mi Srbi ne možemo da sedimo skrštenih ruku i da čekamo da nam neko drugi rešava probleme. Hitno moramo da se damo u akciju jer se plašim da ćemo izgubiti korak za ostalima u regionu koji su već ostvarili bliske kontakte sa Trampovim saradnicima.

BIVŠI PREDSEDNIK ZVEZDE OPLEO PO TRAMPU: Donald priča gluposti!

Pre svih su dobre početne pozicije zauzeli Hrvati i Slovenci, ali i političari sa Kosova. Srbija nikada nije imala razvijenu spoljnu politiku, to moramo da promenimo – upozorava na početku razgovora za „Alo!“ Den Tana

Koje korake predlažete srpskim državnicima da preduzmu?

- Svojevremeno sam i Slobodanu Miloševiću savetovao da uložimo novac u lobiranje jer je još početkom 90-ih u medijima počela da se pravi antisrpska kampanja. Sloba je naivno razmišljao kako nema potrebe za tako nečim jer su „Srbi u pravu“. Svi znamo koliko nas je na kraju koštala ta naša istina. Sada ne bismo smeli da ponovimo iste greške.

Starsportphoto©

Kolike su tarife za američke političare koji bi se borili za srpsku stvar?

- Zavisi od položaja na kojima su određeni ljudi, ali ta usluga ne ide ispod milion dolara godišnje. Za taj novac dobijate čoveka koji se u Senatu ili u Kongresu zalaže za vašu stvar. To je potpuno legitimno i legalno. I nije sramota. Pogledajte kako rade na Kosovu - dižu spomenike Bilu Klintonu u centru Prištine, vojnu bazu nazivaju po pokojnom sinu Džoa Bajdena, radnje nazivaju po Hilari Klinton, sad će i Donald Tramp dobiti niz počasti, bez obzira na to što nisu bili za njega na poslednjim izborima.

TRAMP ĆE RAZBITI NATO! Na pomolu kraj zapadnog vojnog saveza!

Koje bismo zaokrete morali da napravimo kako bismo dobili simpatije Donalda Trampa?

- Nama ovo bratstvo sa Rusima toliko šteti da mnogi nisu svesni toga. Koči nas u odnosima sa čitavim Zapadom. Priznajem da sam zbunjen kada u novinama pročitam da bi preko 50 odsto naše omladine išlo u Rusiju da radi. Opet, niko od političara i biznismena koje znam nije poslao dete u Rusiju na školovanje, sve ih šalju na Zapad.

TOMISLAV NIKOLIĆ UVEREN: Promene u SAD, bude nadu da će bar makar deo pravde stići u Srbiju!

Čekajte, a zar Donaldu Trampu nisu puna usta Vladimira Putina i novih odnosa između Amerike i Rusije?

- To je priča za malu decu. Nikad oni neće moći da imaju dobre odnose. Tramp mora u početku tako da govori jer mu se dobar deo kampanje i zasnivao na poboljšanju odnosa sa Rusijom. I sve su to teorije zavere da je Tramp ruski čovek. Znate li nekog Nemca koji je bio ruski čovek? A Tramp ima nemačke korene.

Public

Demokrate su i dalje u šoku zbog poraza Hilari Klinton, a narod u SAD protestuje? Mogu li tajne službe da pomognu da Tramp ne dočeka inaguaraciju u januaru?

- Priča se o tome dosta, ali mislim da u Americi ne može da se dogodi takav scenario. Očekujem da će se u Vašingtonu na dan Trampovog polaganja zakletve okupiti kritična masa, možda i nekoliko stotina hiljada demonstranata, ali tajne službe, pa i FBA i CIA neće dozvoliti da se promeni izborna volja građana. Te službe su i dovele Trampa na vlast.

ŠOKANTNO, GUBITNICA NA IZBORIMA U SAD MOŽE DA KUPI POBEDU: Evo kako Hilari za 38.000$ može u Belu kuću!

Šta bi novi predsednik SAD trebalo da uradi da mu vi kao demokrata – čestitate?

- Najdraže bi mi bilo kada bi primorao ove sa Kosova da pregovaraju sa Srbijom i da se dole napravi neki red. Da Srbi mogu da žive u miru. To bi bila velika stvar i tad bih mu rekao: „Bravo, predsedniče!“

Nole, do neba ti hvala!

- Ima dosta uspešnih Srba u Americi na polju ekonomije i kulture, ali od svih je najviše za naš narod uradio Novak Đoković. Do neba mu hvala na tome kako prezentuje Srbiju. Amerikanci se odavno dive Pupinu i Tesli, ali trenutno je Đoković naša najsvetlija tačka.

Informer

Glasao sam za Vučića, krivo mi je što ga svi Srbi "ne čuju"!

Da se ponovo rodi, Den Tana tvrdi da bi kroz život išao istim putem. Zbog novca bi ponovo bežao iz svoje zemlje, ponovo bi igrao fudbal, ponovo bi se bavio ugostiteljstvom, ali samo jednu stvar ne bi ponovio:

- Finansijski sam pomagao našim demokratama da dođu na vlast i to mi je jedina greška u životu. Potpuno su me razočarali. Na poslednjim izborima sam zbog toga prvi put zaokružio drugog kandidata.

Dao sam glas Aleksandru Vučiću. Podržavam ga 110 odsto u svemu što priča, ali mi je krivo što ga Srbi ne čuju. Kao da ne žele da ga razumeju kad kaže da mora da se radi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Witt

pre 7 godina

Ti nisi zeleo da radis za 2000 maraka, i otisao si u USA. A mi treba da radimo za 200 e a troskovi 1.000. Kada vidimo clanove Vuciceve porodice da rade za toliko, eto i nas sutra ujutro.

Serbo

pre 7 godina

`Ajde mali ne lupaj.Pogledaj crtani pa u krevet.Ili ti je i Vucic kriv sto nema crtani u 7 i 15?

miki delija

pre 7 godina

svaka cast na ovom komentaru posteno slazem se pozdrav

Lala iz Banata

pre 7 godina

Мука ми је кад некакви "Арбајт-Ганстери"... - држе "предавања"...

Srb

pre 7 godina

Најлакше се спаковати и отићи на Запад, остани у својој земљи па се снађи, па кад успеш у њој, онда можеш да саветујеш, овако немате никакво морално право да Србији држите придике.

Dule

pre 7 godina

A zasto on nema pravo na savet? I sta ima to veze gde si uspesan i zasto mora neko u Srbiji uspeti da bi imao pravo glasa? Ili si uspesan ili nisi. Aj ti odi u Ameriku pa budi uspesan! To ce se desiti tacno nikad i ne samo da ne bi bio uspesan tamo nego nigde. Sa takvim razmisljanjem bio bi ti naj uspesniji muskarac tada, kada bi na svetu bio jedini muskarac mada mozda i tada ne bi.Sve su vama nesto krivi gastarbajteri kao da vam oni ne daju da disete i kao da vam oni oduzimaju mogucnosti za bolji zivot pa pisete onda gluposti tipa budi u Srbiji uspesan a ne pitate se koliko se ti isti gastarbajteri mucili a i dalje muce da bi imali barem normalan zivot ne pitate se da li su mozda svoje zdravlje ostavili tamo da bi stvorili svojoj deci nesto ne nego si ti rodjace i tebi slicni teski neradnici i to je jedina istina koja vas strasno boli jer najlakse je da krivimo Vucica pa i gastarbajtere jer ti ne daju ono sto zarade da bi ti bili dobri a propali bi nam nisu ti gastarbajteri!

Lebowski

pre 7 godina

Svaka cast,pravi i razuman odgovor iz glave a ne iz ..a.A da stoji da nam je spoljna politika 0 to stoji i svi se bolje snadju od nas,mi tapkamo u mestu i daljeeee....

Dejan Janković

pre 7 godina

Gde je poštovanje prema starijoj osobi?! Rebus je u tome da slušaš i poštuješ starije! Možda bih tada i uspeo, ovako pišeš gluposti. Nemaš potrebe za potpisom " SRB" nemaš ti ni " S " od tog!!!

Dragan

pre 7 godina

i opet uamena teza. Braco u Srbiji lose razumete savete nasih uspesnih Ljudi iz Inostranstva. Niko vama ne zeli da pametuje . Ali zelimo da vam ukazemo na greske i moguce izlaze iz situacije u kojoj se nalazite/mo. Gospodo i Braco da ne valjamo mnogi od nas nebi uspeli na zapadu a uspeli su stvorili preduzeca i postali postovani gradjani u zemljama u kojima zivimo. Savet nije lose dati ako se tim potezom ne ugrozava onaj kojem je namenjen . ne gledajte na nas u dijaspori kao o zvocarima jer to nismo...

DJovan

pre 7 godina

NARODNA MUDROST kaze : VODU I SAVET DAJ ONOME KO IH OD TEBE TRAZI ! Nazalost vecina Srba ne postuje ni jednu mudrost, pa ni ovu I upravo oni naj neuspesniji misle da su najpametniji, a njih je najvise I oni vuku na dno, kao kamen oko vrata SRBIJI, za njih je najveci uspeh kad od DRZAVE dobiju 12.000 Din. socijalne pomoci.

slavica

pre 7 godina

Den Tana lupeta gluposti, on sve zna a nezna nista. Ono sto je vazilo pre 10 g za Ameriku, sada nije isto.Ameriku stizu dugovi, Rusija i Kina ojacale, oponent MMF je BRIKS i Den Tana od 100 g prica. Hajte molim vas, budite ozbiljni. Tramp je neciji, nije sam, iza njega su Republikanci gladni vlasti i para i rata kao Busovi. Sledece god 2017 videcete Trampa.

Marko

pre 7 godina

I sam kaze da je demokrata, pa tako i prica. Dosta vremena je ovaj proveo sa liberalima holivuda, tako i da me ne cude njegove izjave. Brate kad si faca sto nisi iskoristio svoj uticaj na tvoje tzv holivudske prijatelje, ako bar nista onda da bar ne snimaju lose filmove o srbima. Eto mogao si sam na svoju ruku da lobiras za srbe u americi. Ili si zarad svog restorana cutao ko zaliven. Rstoran ti i nije neki, vise holivudski izvikan.

Srbo

pre 7 godina

Gde ovaj bio kad su nas bombardovali i okupirali dio Srbije, sigurno mu nešto treba sada pa se setio

DS

pre 7 godina

Uz svo postovanje njegove licnosti i znanja,Den Tana pravi jednu strasnu kontradiktornost kad govori da treba lobirati,odnosno placati americki politicki uticaj i vojnu moc ,a onda kaze da nam skodi sto smo dobri sa Rusima. Dakle,g-dine Tana,nas Srbe,ako niste znali,vec odavno zovu "Malim Rusima" za koje se jos zna da su nepokoran i slobodarski narod,da ne trpe niciju cizmu i eto zasto nas ne vole i ne bi nas volili da im damo svo bogatstvo Srbije i Srpske. Slovenci,Rvati Sipstaru,muslimani,Bugari i ostali su poznati po svojoj servilnosti okupatoru,oni sami traze gospodara i velike sile vole takve podanike i suncokrete i to je sva prica. A,znamo i to da se predizborne i opozicione govorancije i ideje razvodnjavaju kada postanu zvanicne i pozicione,pa se ja samo nadam da Tramp i nova administracija SAD nece biti zlocinacka prema nama kao sto su bili Klintonovi i ovaj slucajni odlazeci Predsjednik. A,to se vec vidi po reakcijama,Rvata,muslimana i Siptara koji su maltene vec u panici i na aparatima. Mislim da Tramp nece prodavati politicki uticaj i vojni moc SAD jer ima dosta novca kao sto su to cinile sve one fukare koje su postale Predsjednici. Srbija mora imati dobre odnose sa svima,mi jesmo,kao sto rece g-din Tana,okrenuti Zapadu,ali posto nas oni mrze mi moramo biti okrenuti i prema Rusiji iako tamo ne trazimo posao i skole,a ko zna,jednog dana,nikad ne reci nikad..

Nikola

pre 7 godina

I ovaj sa 80+ lupeta gluposti 1) Nemaju hrvati, slovenci i siptari NIKAKVU spoljnu politiku a kamo li razvijenu. Oni su vjecito uklopljeni u politiku bilo koje okupacione sile koja dolazi na Balkan. To sto imaju nikada nisu ni oslobodili ni platili pa se tako i ponasaju 2) Dobro se sjecamo kako si tako star lupetao kako Tramp prica gluposti a evo moja malenkost je i predvidila da ce Tramp postati predsjednik iz mnogih razloga koje ovde ne bi polemisao a najmanje iz razloga jer mislim da ce Tramp nesto Srbima i donijeti,...JER NECE. Amerikanci strajkuju u unutrasnjoj politici i glume unutar USA demokratiju a vanjska politika im je cisto reketarenje drzava, i od toga im zivot i zavisi. 3) Sila Boga ne moli,..pa se ni udaljavanjem ni priblizavanjem "Trampu" vanjska politika USA nece promijeniti 4) Tramp je niko i nista i kao i onaj "bijeli zec iz madjionicarskog sesira" zvani Obama,..ne upravlja Amerikom niti su postavljeni od naroda USA,..nego od banki, korporacija, Wall Street-a koji i ubiru reket od slabijih

Feniks1

pre 7 godina

Mr Trump ukida sve lobiste . On se takmicio za predsjednika SAD a ne svijeta . To je i sam izjavio vise puta na mitinzima , koje sam ja redovno pratio . On ne voli ulizice i one koji mjenjaju stav i misljenje cesto . Nista za vas od Kosova ili velike Srbije . Elita radi na tome da se ukinu sve nacije , narodi, religije , drzave , suvereniteti i da budu samo jedna vlada u svijetu , a vi o velikoj Srbiji paleci Americke zastave u sred Beograda . Pa njihov ambasador i osoblje citaju vase novine i gledaju dnevnik .

Srbin

pre 7 godina

Bravo ćale, svaka reč Vam je na mestu. Živi bili Vi nama još puno, puno godina.

zucko

pre 7 godina

Ovo je neki sarlatan,ako je on prodao obraz i dupe za dolare onima koji su nas bombardovali i dan danas nas pritiskaju, sto se vratio u Srbiju, kakav strucnjak, da bude predsednik C.Z.da mazne jos koji dinar.Takve amerika i salje po svetu da upropaste i ono malo sto je ostalo.Zivela RUSIJA I PUTIN.

Hana

pre 7 godina

Malo poštovanja prema starijim osobama! To je osnovno vaspitanje u porodici! Čudni su ovi BOTOVI (srb i witt),samo kukaju, problem je u vama momci, shvatite!

zucko

pre 7 godina

Hana!!,razlika izmedju mene i vas je sto ja ne samo da postujem starije nego i decu,omladinu i srednju generaciju,a to sto nas nazivas botovima onih koji se vama ne svidjaju pa i Rusije i Putina,svakako ne bih bio bot ovih tvijih lopova koji su opljackali sve generacije u drzavi.

Marko Kraljevic iz Vuchitrna

pre 7 godina

Tramp ce u sledecih mesec dana da bude pod pritiskom da pristane da bude jos jedan predsednik-pajac ili nece biti izabran od strane elektora. Takvu ponudu su odbili jedino J.F.K. i njegov brat Bobby (laka im zemlja), zato je odluka mnogo teska.

ČITATELJKA

pre 7 godina

Hahahahaha... To je Den Tani direktor CIA rekao strogo poverljivo, dok je Den Tana stavljao čistu pikslu - pre nego što će mu servirati čorbast pasulj ili neki specijalitet iz Den Tanine rodne Like...

beeee

pre 7 godina

konobari , taksisti i frizeri uvek i svuda bili najveci spijuni. \n

DJUBRE JEDNO SIPTARSKO

pre 7 godina

On misli da ce moci da lobira za siptarske i hrvatske gnjide i dalje u Americi. Sram ga bilo djubre jedno Klintonovo.

NEMACKI KORENI A NEMACKA PUNA

pre 7 godina

IZABRANI SEF NACIONALNE BEZBEDNOSTI CE PRVO OCISTITI NEMACKU OD ISLAMISTA STO GOVORI BLJICA SIPTARSKI JUTROS KAKO JE FLIN RASISTA UDARICE NA GAZDU TACIJA I RAMU. NEMCI LISTOM STOJE UZ PUTINA GLUPERDO JEDNA ISPICUTOR.

Toplica

pre 7 godina

Радни век провео сам у десет земаља света а најлепше ми је било у Русији где сам радио на неколико места. Тај Тана зна само за Америку, он појма нема о блиставим Руским градовима и дивним људима који се срећу свуда. Фама о Америци полако пролази. Држи је још машина за штанцовање долара али ни то није вечно јер дугови се повећавају упркос свему. Русија напротив ! Нити је дужна нити ружна. Без Русије ми не можемо опстати као Срби. Па шта нам се то саветује, да колективно пређемо у америчке пулене - муслимане ?

ja

pre 7 godina

Svi ovi sto napadaju Den Tanu, reklibi daje covek upravu. Samo im smeta to ,sto je rekao u koga se razocarao I za koga je glasao.

Jasna Simonovic

pre 7 godina

Ulagati novac?!? Odakle Srbiji novac? Krajnje je vreme da se dozovemo svojoj pameti i vlasništvu...Mislim da Trump to razume bolje od ostalih, odn. legalnu ekonomiju...Mislim da lobiranje sa "mačkom u džaku" nije više in...

dulesavic

pre 7 godina

gde je bio 1999 g. da na oda neku tajnu \n

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17