• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. V. - N. A.

24.11.2016

21:33

NATO SE IZVINIO ZA UBIJANJE SRBA: Nastupila nova era u odnosima Beograda i zapadne Alijanse!

Politika

NATO SE IZVINIO ZA UBIJANJE SRBA: Nastupila nova era u odnosima Beograda i zapadne Alijanse!

Podeli vest

Generalni sekretar NATO pakta Jens Stoltenberg rekao da Alijansa poštuje vojnu neutralnost Srbije i posle skoro 18 godina se izvinio zbog agresije 1999. i svih nevinih žrtava... Premijer dobio čvrste garancije za Srbe na severu Kosova i Metohije

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg juče se u Briselu, nakon sastanka s premijerom Aleksandrom Vučićem, u ime Zapadne vojne alijanse izvinio zbog bombardovanja Srbije 1999. godine!

Srbija je izvoznik stabilnosti
Srbija je u srcu Balkana, što znači da je u srcu Evrope. Srbija je danas izvoznik stabilnosti u celom regionu
Jens Stoltenberg

 

Stoltenberg je na zajedničkoj konferenciji za medije sa Vučićem izrazio žaljenje što su tokom 78 dana napada na našu zemlju stradali nevini ljudi. On je istovremeno poručio da NATO poštuje politiku vojne neutralnosti koju vodi naša zemlja.

Poštujemo neutralnost

Šef NATO je, inače, svoje obraćanje počeo na srpskom jeziku sa: Dobar dan, da bi se odmah potom osvrnuo na zločinačku agresiju 1999. godine i sadašnje odnose Beograda i Brisela.

- NATO poštuje suverenu odluku Srbije o vojnoj neutralnosti. Svrha i cilj vazdušnih akcija NATO 1999. godine bili su zaštita civila. Međutim, gubitak života nevinih ljudi je bila tragedija i zbog toga duboko žalim - rekao je Stoltenberg, dodajući da radi na jačanju saradnje između NATO i Srbije:

- Ponosan sam na prijateljstvo sa premijerom Vučićem i zahvalan što je ovde. Razgovarali smo o različitim pitanjima, uključujući i naše zajedničke bezbednosne izazove. Srbija je u srcu Balkana, što znači da je u srcu Evrope. Srbija je danas izvoznik stabilnosti u celom regionu.

 

 

Premijer Vučić zahvalio se prvom čoveku Alijanse zbog žaljenja za nevino stradalima.

- To je velika stvar za Srbe, narod i zemlju da čuju. Iako je Srbija vojno neutralna, želimo da nastavimo saradnju sa NATO. Javnost u Srbiji mora da zna da smo okruženi NATO zemljama i državama koje bi želele da budu u NATO, te da, ako želimo mir i stabilnost, veći ekonomski rast i napredak privrede, kao i bolji životni standard, moraju da se grade dobri odnosi sa Alijansom - istakao je Vučić, koji je juče u Briselu dobio i čvrste garancije NATO da će zaštititi Srbe na severu Kosova i Metohije.

NIDS

- Naš narod koji živi južno od Ibra oslanja se na zaštitu Kfora i mi smo na tome zahvalni. Ne zaboravite, da nije bilo njihovih određenih garancija, teško da bi bilo i Briselskog sporazuma. Veoma nam je važan i njihov odnos prema očuvanju kulturne i verske baštine našeg naroda, koje su vrednost ne samo za Srbiju već i za Unesko i sve narode sveta - konstatovao je Vučić, dodajući da priča o spasavanju malog Dimitrija iz Lapljeg Sela najbolje ilustruje koliko je važna saradnja sa NATO.

Korektan gest
Dobro je da su u NATO svesni da je tokom bombardovanja izvršen niz zločina i prekršaja međunarodnog prava
Ljubodrag Stojadinović, vojno-politički komentator

 

Priznali grešku

Vojnopolitički komentator Ljubodrag Stojadinović pozdravlja izvinjenje generalnog sekretara NATO Srbiji.

- Dobro je da postoje oni koji su svesni da je prilikom bombardovanja izvršen niz zločina i prekršaja međunarodnog prava - kaže Stojadinović.

Profesor Fakulteta bezbednosti Zoran Dragišić ističe da će ovaj susret dodatno unaprediti dobru saradnju naše države i Alijanse.

- Za nas je NATO izuzetno važan zbog položaja Srbije i pre svega zbog Srba na Kosovu. Ovakvi sastanci i pozitivan ton ulivaju nadu i optimizam da će se saradnja dodatno unaprediti - napominje Dragišić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
rade

pre 7 godina

Šta on ima da se izvinjava rečima-neka plate ratnu štetu i osude ubice.

Lala iz Banata

pre 7 godina

Звучи лицемерно ово "извињење" за невино убијене, сетите се само мале Милице... Извињење није исто што и - саучешће...?! А искреност извињења - доказује се КРИВИЧНИМ ПРИЈАВАМА против злочинаца. Док то не видим - не примам никаква лажна извињења...!!

nele

pre 7 godina

Nisam to shvatio kao izvinjenje! Mora to mnogo ozbiljnije...

Dragan

pre 7 godina

Stoltenberg je rekao da mu je žao civilnih žrtava, ali da su MORALI da nas bombarduju da bi zaštitili civile? To niko normalan ne može nazvati izvinjenjem, to je samo još jedno drsko pravdanje zločinačke agresije i još jedno licemerno ponižavanje Srbije. A naš premijer takav ološ naziva prijateljem a mi to slavimo kao veliku državničku mudrost. Za mene je reč SRAMOTA preblaga da bih opisao kako se osećam.

boca

pre 7 godina

NATO je najveća i najgora teroristička organizacija na svetu.Ovi ISIS ili kako se već zovu su obični amateri za nato.To je zlo koje treba iskoreniti da bi svet bio bolji i lepši.

Nonsense

pre 7 godina

Који су ово спинови "НАТО се извинио", "Руски медији су као ИСИС", као да смо у Црној Гори почело тровање против Русије, схватите људи НАТО нама Србима не желе ништа добро, само им треба још војних батаљона за напад на Русију, нама су Руси браћа и савезници и нећемо бити против њих, никад у НАТО.

dukka

pre 7 godina

Kada USA izmice polako iz NATO-a onda je dobra i Srbija. \nMi smo srbi dobar narod, cim nas neko pohvali mi ga volemo bas mnogo, pa onda i za njega idemo u rat da budemo topovsko meso. \nE pa j necu u Nato i necu sa Rusijom i necu da moji Djulici od 10 godina ginu za budalastine. \nSad smo svima dobri kada se klima.....\nOpametimo se konacno, molim Vas braco!

Maja

pre 7 godina

10 milijardi dolara. za pocetak.... dalje, nema kakve garancije da daje, ima da bude granica te da severno Kosovo bude deo Srbije. A nas premijer neka se ne snebiva, nego neka trazi ono sto je nase. Dosta smo se ponasali kao strine. Niko nece nista da ti da ako se ponasas snishodljivo....

Peca

pre 7 godina

Prvo neka se povuku sa naše teritorije ukoliko smatraju da smo neutralni. Nek vrate sve okupatore nazad sa okupiranog Kosova i Metohije u onu državu iz koje su dosli. Nek plate svu materijalnu štetu koju su pocinili . Nevine zrtve tek rodjenih beva i dece u obdanistima koje su pobili ne mogu da vrate ali moraju da plate odstetu. Moraju sa Rusijom da potpisu da nam garantuju neutralnost i nepovredivost teritorije u UN . Naravno to se nikada neće desiti . To ja pokusavam da pišem savremene bajke i da mastam o nekom civilizovanom društvu .!!!???!

Lala

pre 7 godina

Ne veruj zlotvorima ni kad lepo pricaju ni kad donose poklone. Zlotvori su zlotvori i nista osim zlotvora ne mogu da budu.

boro

pre 7 godina

150 milijardi eura odštete Srbiji , pa neka se onda izvinjavaju .

Srb

pre 7 godina

Грозно је видети српски државни врх у НАТО окружењу, да ти се желудац преврне од муке.

Zeljko

pre 7 godina

Не прихвстамо...n

Zeljko

pre 7 godina

Касно је за извињење...не прихватамо...немамо право да опростимо милионе вековнох жртава страдалих од тог запада и хољадугодишње мржње латина и германа...кад буду у нарњдном периоду доживели огромна природна уништења и тек онда се истински покају...ово прво је врло вероватно...али ово друго...n

DS

pre 7 godina

Izvinjenje i zaljenje nevinih srpskih zrtava nije dovoljno,neka nam vrate KosMet ili plate ratnu odstetu,ili obadvoje..Kad dodje Tramp treba traziti da nam makar vrati KosMet sto je vrlo moguce,samo ako dobro zapnemo. Tramp je juce priznao Jerusalem za izraelsku prestonicu sto SAD do sada nisu ucinile i poslao zeta Kusnera,Jevreja cija je zena,a Trampova cerka Ivanka presla na Judaizam,da vodi "mirovne pregovore" izmedju Palestnaca i Izraela.Mislim da ovoj vijsti ne treba vise nista dodati osim da se muslimani u BiH i Siptari na srpskom KoeMetu nece bas obradovati ovoj vijesti,jer je Tramp vec pokazao sasvim jedan drugi pristurp medjunarodnim problemima Neka se Rama,Taci,Bakir,a i Zukorlic malo zamisle. KosMet je srpski Jerusalem,dogodine u Prizrenu..

Lazni bot

pre 7 godina

To nasa Monika kad je bila kod Klintona na druzenju izmolila, usluga za uslugu.

Dragiša

pre 7 godina

Prihvatamo izvinjenje. Ratnu štetu moraju da plate!

brc

pre 7 godina

kao prvo, sta znaci zapadnjacima izvinjenje...nista.a ovo drugo je istina, mi smo neutralni...da,skroz smo ``neutralizovani`` vojno i ekonomski smo skroz olupani,da mogu sa nama da se igraju,ko svinja sa masnom torbom.

Neko iz mase

pre 7 godina

Prodade se i gdin Vučić zarad podrške Zapada...ajmo sad svi da okrenemo NATO-u i drugi obraz...

brc

pre 7 godina

zamisli ovo,``da nastavimo saradnju`.pa oko cega da se mi dogovaramo? vuk i ovca,oko cega da se dogovore?mozda,oko boljeg kvaliteta mesa?

sasA

pre 7 godina

Izvinite sto smo vam za 78 dana unistili gotovo sve sto ste imali, pobili 2-3 hiljade ludi, a na duze staze milione, sveli vam nartalitet na minimum za narednih 100-150 godina. A sa nase strane: "Premijer Vučić zahvalio se prvom čoveku Alijanse zbog žaljenja za nevino stradalima". Svaka cast gos. Vucicu, vrlo hriscanski zar ne!? Ko tebe kamenom ti njega hlebom!!!

kosta

pre 7 godina

OVA ME NEUTRALNOST PODSEĆA NA LIGU ŠAMPIONA SVI ŽELE DA UĐU ALI NE MOŽE AKO NEMAŠ DOBRE IGRAČE NEĆEŠ UĆI ILI AKO SE NE PRIPOJIŠ NEKOME ZAJEBAVAĆE TE I JEDNI I DRUGI A ŠTO SE TIČE NATO- a TIČE ONI SU SVE REKLI I DANAS PRIČAJU A TO JE DA NAS MRZE A RUSI SU TOLIKO PUTA DOKAZALI DA SU NAM BRAĆA I PRIJATELJI TAKO DA SE OKRENEMO BRAĆI RUSIMA A ONDA ĆEMO DOBITI I ORUŽJE OD NJIH PA NAM NI ONI NEĆE MOĆI NIŠTAn

Feniks1

pre 7 godina

Stranci treba da vam posalju koju hiljadu psihijatara . Kakva odsteta i Kosovo , kad ste vi srbi razbili Sfrj i prvi napali Sloveniju , Hrvatsku i BiH . Toliki mrtvi i sve razruseno a vi se pravite nevini i naivni . Po vama , Srbi nikad nisu nikog napali ni povrijedili a toliki u Hagu . Bombardovani ste jer ste htjeli da isto ucinite sa Albancima na Kosovu . Vi ste vec imali novcanice od milijardu dinara kad je bila inflacija . Niste ih pametno ulozili . Pogledajte malo vasu skupstinu na internetu , svi vam se smiju . Takvi samo koce one pametne i normalne Srbe . Ko je mogao pobjegao je iz Srbije . Cudi me da vas oni ne osudjuju sa komentarima . Zar nema vise potomaka partizana ? Zar da se djeca Sarajevska izvinu sto su ih promasili sa Pala , gadjajuci ih topovima i snajperima ? Inace posjedujem preko 10000 wire vijesti koje su se svakih desetak minuta postavljale , kako su se dogadjaji odvijali , sa imenima i lokacijama . Vas je neke stid vasih potomaka koji su se rodili poslije devedesetih , pa okrecete stvari . Kako im objasniti ? Mladi su pametni , sami ce naci snimke na jutjubu . Neka sve strane pogledaju sve snimke . Ne samo Srbi . Treba svi da uvedete zakone ne sa amnestijom, vec s protjerivanjem poslije odsluzene kazne .

Jednom lažov uvek lažov

pre 7 godina

Izvinio se ali uz jedno veliko"ALI".Drugi deo je glasio da je to moralo da se odradi zbog Miloševića.Što znači da bi oni ponovo isto to uradili ako treba.Neiskreno izvinjenje je jednako obmani.Ako je već tako neka nam vrate Kosmet ,plate ratnu štetu i osude svoje ubice za ratni zločin protiv Srba.

darko

pre 7 godina

Nisu se oni izvinili za agresiju, nemojte da izmisljate, izvinili su se samo sa civilne zrtve a ne i zasto su nas uopste bombardovalii. Ono sto niste preneli je da su rekli da je bombardovanje bilo neophodno da bi donelo mir

slikar

pre 7 godina

Sta to znaci  izvinite? da li je to priznanje krivice?amnestije od zločina.ne moze biti.to nije završen čin.Srbija netreba da se zadovolji izvinjenjem.priznanje krivice pa naplata.platite i nama i Japancima.to je to.razorite zemlju bez ikakvog razloga.pobijete onoliko civila.otmete deo teritorije. i izvinite zao nam je.mi smo teroristi i zalažemo se da na zemlji uvek bude rata jer po nama mir nije prirodan proces kome treba težiti.n

srbin

pre 7 godina

srbija mora ocistiti kosovo i metohiju od terorista albanske mafije oni su doseljenici u srbiju ko mesikanci u ameriku kako ima -13- milijona mesikanaca pravo u americi tako i siftari u kosovo isto i nema dileme van iz srbije za albaniju sve do jednog

deki

pre 7 godina

hvala na izvinjenju a kad ce te da nam vratite kosovo

drago knezevic

pre 7 godina

Od starog neprijatelja nikad novog prijatelja.

marko

pre 7 godina

A sad lepo otvorite cekovnu knjizicu i napisite cek sa dosta nula. Bar jedno 11 nula, a broj ispred koji hocete. A organizatore cemo vam prepustiti da se sami pobrinete za njih. Onako demokrastski kako znate. Sto se tice KiM, tu nema sta da se prica. Da se vrati milom ili silom.

Vladimir

pre 7 godina

Hajde da progutamo laž da je to bilo izvinjenje, ali ko će se izviniti onima koji sada umiru, i onima koji će tek stradati od posledica "milosrđa".

Željko

pre 7 godina

Браво Срби! Коментари на овај текст говоре да смо као народ схватили истину о НАТО злочинима и намерама. Као ратни војни инвалид убеђујем вас да има и већих вредности од пуног дупета а то је самопоштовање и родољубље.

zoran miljkovic

pre 7 godina

Коначно је један нормалан српски државник, смео да саопшти,да без НАТа нема мира,јер нас нико не може да одбрани од НАТОа а од Русије може Нато.Према томе руски плаћеници утера вам Премијер главу у рамена, да више престанете са лажима,свакодневно,изроди своје вере и народа.

Mito

pre 7 godina

Dostaviti im račun sa kamatom za učinjenu štetu. Klintona i Olbrajtovu u zatvor, a decu im nećemo oprostiti.

Srba

pre 7 godina

Nikad vam nećemo dozvoliti da nam ponovo ubijate decu. Šteta je samo što smo potpisali kapitulaciju u Kumanovu, falilo je 15-tak dana i malo mudrosti naših vajnih vojskovođa da krenemo pešice na Albaniju, jer tamo nas niste očekivali. I sigurno vam ne bi bilo dobro, i nama ne bi, ali u toj varijanti mi i nismo bitni. Ali, gotovo, prošlo. Možda sledeći put, pa ko ima sreće, teško je da će da vam se po drugi put posreći....

Đorđe

pre 7 godina

Devetnaest NATO članica koje su nas besomučno bombardovale 72 dana moraju da nam plate ratno odštetu!

valjevac

pre 7 godina

A sta ja imam od izvinjenja,kada sam ostao trajni invalid,ni kriv ni duzan.Seme vam se zatrlo

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17