• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. A. - N. G.

25.11.2016

19:26

EMIR KUSTURICA EKSKLUZIVNO ZA INFORMER: Braćo Srbi, Tramp nas je spasao velikog rata!

Politika

EMIR KUSTURICA EKSKLUZIVNO ZA INFORMER: Braćo Srbi, Tramp nas je spasao velikog rata!

Podeli vest

Ono što je najveća dobit od Trampove pobede svakako je to što neće biti rata... Za Srbiju je dobro što republikanci vode politiku koja je manje ekspanzionistička

Proslavljeni srpski reditelj Emir Kusturica u ekskluzivnom intervjuu za Informer kaže da je pobeda Donalda Trampa na predsedničkim izborima u SAD spasila i Srbiju i ceo svet od novog velikog rata!

Putinov drug

printscreen kremlin.ru

Od ruskog predsednika Vladimira Putina dobili ste Orden prijateljstva. Šta za vas to predstavlja?

- Pa to je bilo logično. To je orden družbe, pošto sam ja jako druželjubiv čovek...

Kusturica je uveren da je sada sasvim moguće da Rusija i Amerika sklope savez i počnu da sarađuju.

- Ono što je najveća dobit od Trampove pobede jeste svakako istina da neće biti velikog rata, barem ne u bliskoj budućnost. Savez Rusije i Amerike na Bliskom istoku je skoro neminovan!

Šta Srbija konkretno može da očekuje od Trampove pobede?

- To je dobar znak da su promene neminovne čak i kad su u pitanju veliki sistemi. Te promene diktira ekonomski i geopolitički slom koji se desio! Veliki je plus i to što su mejnstrim mediji ovog puta izgubili bitku. Nije, dakle, pobedio CNN kandidat! Za Srbiju je to jako dobro, jer republikanci vode politiku koja je manje ekspanzionistička. Mislim da je baza Trampove ideje jačanje sindikalističke snage u Americi, manje intervencija i ideja da je bolje da fabrike rade u Masačusetsu nego u Aziji. Ali, nemojmo imati iluzija, politika je kao i fudbal i film. Samo sedamdeset odsto događaja i želja može da se kontroliše!

 

 

Da li je tačno da ste prijatelj sa Majklom Flinom, koji će najverovatnije postati Trampov savetnik za nacionalnu bezbednost? Koliko će njegovo imenovanje značiti za Srbiju i Srbe?

U BiH se vrti stari film

Milorada Dodika su hteli da hapse zbog referenduma o Danu RS...
- Neko u BiH drži entitete i narode u stanju neizvesnosti. Stara priča, ali glumci isti. Dok u BiH bude politike Izetbegovića, nema mirnog i građanskog života.

- Majkla Flina sam upoznao. Ako bih hteo da se hvalim, kako to danas redovno čine, rekao bih da smo prijatelji... Istina je da smo se upoznali i da smo zajedno proveli veče s Putinom i razgovarali o svemu. Njegovo postavljanje za Srbiju ne može da znači dramatičan obrt u odnosima dveju zemalja, ali je dobro da će se intervencionistička politika SAD sigurno menjati.

Gde smo tu mi i Vučićeva proevropska politika?

- Proevropska Vučićeva politika je metafora. Mislim da on želi da uređuje svoju Vladu i državu evropski, gradi puteve, infrastrukturu, pa je utoliko ta politika proevropska... Ali budućnost EU je nepoznata i onima koji je vode. Nema tog komesara koji zna da li će EU postojati u narednoj deceniji novog veka. Jako je dobro i to što ova Vlada Srbije ne uvodi sankcije Rusiji i što, kako je već potvrđeno, vodi vojno neutralnu politiku.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sava Prokopović iz Ritopeka

pre 7 godina

Подржавамо Емира Кустурицу.

Lala iz Banata

pre 7 godina

... за кандидатуру, за... - Председника Србије ...!

Sava Prokopović iz Ritopeka

pre 7 godina

Ми не подржавамо да се Кустурица кандидује за председника Републике. Кустурица је уметник. Уметник и не може и не зна бити, ни политичар, ни државник. Кустурица је ономад то и сам рекао. Према томе, ми не подржавамо Кустурицу за председника Републике. Ми подржавамо васколиког Кустурицу.

Lala iz Banata

pre 7 godina

Ма само - "привремено"....Док Новак Ђоковић не заврши спортску каријеру...!!

KoleM

pre 7 godina

Kusturica je lik koji svoju slavu koristi da dobije pare od države da napravi nešto a onda je to nešto njegovo vlasništvo. Takođe slavu koristi da se zakoni malo zaobiđu kad je on u pitanju.

jova

pre 7 godina

Kusturica nije Tramp spasao Srbiju i ostale zemlje od rata,već naš stvoritelj BOG,koji nije dozvolio Sotoni i Američkoj Demon-kratiji,da pobede i vladaju,to je najveća vidljiva pobeda dosad na zemlji,koju nam je naš stvoritelj BOG poslao sa neba,to je znak da više Demonkratije u svim državama neće vladati,a to znači da satanske nevladina organizacije i Psi rata koji ih financiraju krvavim novcem,u svim zemljama će nestati,kao i žute patke.

boca

pre 7 godina

Ma lepo što nas je Tramp "spasao velikog rata" ali mene interesuje kada će biti završen koridor 10???

mosa

pre 7 godina

Nikada se ne zna.Mozda smo samo ratom mogli vratisi sve izgubljeno a nismo mali izgybili vec naprotiv.Nekad bese do Tokia a danas znamo granice.Samo sto se pravimo da ne znamo i zivimo u iluziji.

dragan

pre 7 godina

KUSTURICA CE UVEK AMINOVATI STA AKTUELNE VLASTI ZASTUPAJU DA JE PUTIN REKAO DRUGACIJE ON BI TO POTVRDIO MISLIM DA ON NIJE MERILO

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17