• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.12.2016

14:31

VUČIĆ: Dobro nam došli u Beograd i Srbiju! LAVROV: Drago mi je da sam u prekrasnom Beogradu!

Politika

VUČIĆ: Dobro nam došli u Beograd i Srbiju! LAVROV: Drago mi je da sam u prekrasnom Beogradu!

Podeli vest

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poželeo je danas šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu dobrodošlicu na ruskom jeziku i ukazao na saradnju i prijateljstvo dva naroda i dve zemlje...

- Dobro nam došli u Beogradu i Srbiju - poručio je Vučić Lavrovu u kratkom razgovoru dok su snimatelji i fotoreporteri snimali početak njihovog sastanka.

Premijer Vučić je istakao da je saradnja između dva naroda i dve zemlje uvek bila dobra, uz uverenje da će biti sve uspešnija.

Lavrov je rekao da je više puta dolazio u Srbiju i da mu je posebno drago kada dođe u "prekrasni Beograd".

On je premijeru Vučiću preneo pozdrave predsednika Vladimira Putina i premijera Dmitrija Medvedeva, napominjući da posebno cene lični doprinos premijera Vučića razvoju odnosa s Ruskom Federacijom.

Tanjug

Kako je rekao, s posebnom su pažnjom u Rusiji propratili izbore na kojima je Vučić odneo veliku pobedu, smatrajući da će to doprineti daljem razvoju odnosa dve zemlje.

Jedan od fokusa saradnje Srbije i Ruske Federacije trebalo bi da bude privredna saradnja, istakao jepremijer Vučić, a ruski ministar je naglasio da se Rusija neće mešati u unutrašnja pitanja Srbije.

Kako je saopšteno iz vlade, ministar Lavrov preneo je premijeru Vučiću da Rusija posebno ceni lične napore srpskog premijera za saradnju sa Rusijom, kao i pozitivne tendencije u ekonomskim vezama u cilju daljeg privrednog rasta i razvoja dveju zemalja.

- Rusija se neće mešati u unutrašnja pitanja Srbije. Uvek smo spremni da nađemo balans u našim interesima - istakao je ministar Lavrov.

Srpski premijer i ruski ministar razgovarali su o saradnji dveju zemalja i daljem razvoju odnosa na temelju strateškog partnerstva i interesa dveju zemalja za njegovo produbljivanje u svim pravcima.

Tanjug

Premijer Vučić je istakao da bi jedan od fokusa saradnje Srbije i Ruske Federacije trebalo da bude privredna saradnja, imajući u vidu pogodnosti koje pruža Sporazum o slobodnoj trgovini.

On je naglasio da je Srbija spremna za unapređenje saradnje u oblasti energetike, poljoprivrede i telekomunikacija i dodao da su ruske investicije u svim navedenim oblastima dobrodošle.

Premijer Vučić obavestio je ministra Lavrova o ekonomskom napretku Srbije i izrazio interesovanje Srbije za proširenje kapaciteta za skladištenje gasa u Banatskom dvoru, kao i za izvoz Fijat vozila na rusko, ali i tržište Evroazijske unije.

Predsednik srpske Vlade zahvalio je na donaciji Ruske Federacije za unutrašnje oslikavanje Hrama Svetog Save u Beogradu, kao i aktuelne izrade mozaika na kupoli Hrama.

Premijer Vučić i ministar Lavrov razgovarali su i o razvoju saradnje u oblasti odbrane, koji će biti tema narednog susreta premijera Vučića sa ruskim ministrom odbrane Sergejem Šojguom u Moskvi.

Tema današnjeg sastanka bila je i naredna poseta predsednika Vlade Ruske Federacije Dmitrija Medvedeva Srbiji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Djuka

pre 7 godina

Samo da nam ne uvaljuje krs od helihoptera i oruzja ,nek ponudi neku pomoc

xxdet

pre 7 godina

Ti mora da si veliki strucnjak iza tastature pa sve znas. Nalupao si se odavde do meseca, jok tebi ce i novinama Rusi i vojska da pricaju sta ce dati ili su dali. Vazno da nam je NATO dao uranijum bombe, jel tako majstore ?

Tito

pre 7 godina

Toma ce biti predsednik, Vucicu setaj ili imas posla sa Putinom, najpopularnijim politicarem u Srbiji, od koga gubis sigurno.

Rossia

pre 7 godina

Добродошли господине Лавров, баш је лепо видети како се Срби и Руси слажу, европејци ће да пукну од муке, баш због ове посете и отварају поглавља само да напакосте али џабе кад је нама Русија на првом месту.

zemunac

pre 7 godina

Toliko malo o poset moćnog čoveka ali toliko tekstova o Jeremiću i njegovoj kanditaturi.

nati

pre 7 godina

Aksentije Drlja-mars ti iz Srbije strani elementu,ocigledno nisi ni za sta,idi zivi od socijalne pomoci u Austriji ili Nemackij.\n

marko

pre 7 godina

U SRBIJI JE DANAS VELIKI PRAZNIK. DOSAO JE COVEK KOJI VRTI ZAPAD OKO SVOG MALOG PRSTA. ON CE OSTATI ZAPAMCEN U ISTORIJI KAO JEDAN VELIKI DIPLOMATA.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17