• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.01.2017

23:53

NATO POGAZIO BRISELSKI SPORAZUM: Specijalna policija ROSU može da divlja širom Kosova?!

Politika

NATO POGAZIO BRISELSKI SPORAZUM: Specijalna policija ROSU može da divlja širom Kosova?!

Podeli vest

U sedištu NATO kažu da KFOR nije bio obavešten o prisustvu specijalnih snaga kosovske policije ROSU na severu Kosova u subotu 14. januara 2017. godine

U odgovoru na pitanje Tanjuga da li su specijalne snage kosovske policije ROSU imale odobrenje KFOR-a da intervenišu na Severu Kosova u nameri da zaustave voz koji je u subotu krenuo iz Beograda ka Kosovskoj Mitrovici, zvaničnik NATO kaže da to nije bio slučaj.

- KFOR nije bio obavešten o prisustvu kosovske policije ROSU na Severu. U skladu sa trenutnim ugovorima i mandatom KFOR-a (koji proizilazi iz Rezolucije UN 1244 iz 1999. godine) institucije Kosova nisu u obavezi da obaveštavaju KFOR o razmeštanju ROSU na severu Kosova- izjavio je za Tanjug zvaničnik NATO iz sedišta Alijanse u Briselu.

TRAMP ĆE DOZVOLITI SRBIMA DA VRATE VOJSKU NA KOSOVO?! Evo zašto su Šiptari hteli da izazovu rat!

U Severnoatlantskoj alijansi nisu dali komentar na navod iz Tanjugovog pitanja da je, prema pisanim garancijama koje je NATO priložio uz Briselski sporazum 2013. godine, neophodno da policijske ili druge oružane snage Kosova dobiju odobrenje NATO i lokalne zajednice da bi intervenisale na severu Kosova.

AMERIKANCI PRIZNALI: Mi smo podržali slanje albanskih specijalaca sa dugim cevima na sever KiM!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
marko

pre 7 godina

Pa jesu pogazili, sve od 1999te. I ima da gaze dokle im volja. Jer im se moze i omoguceno im je. Gde je rezolucija 1244, gde je proglasenje kosova kao okupirane zone, gde je vojska srbije?

nati

pre 7 godina

I mi cemo podrzati Ruske baze u Srbiji,pa necete vise da pravite ovakva cuda.Jel tako posteno?Ne mozete vise da izigravate majmune i pravite dvostruke arsine nad narodom, kome je Bog dao podjednako pravo na zivot.Te vase olose koje podrzavate ,zadrzite za sebe jer ste slicni kao jaje jajetu.n

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija