• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.01.2017

20:00

LUKAŠENKO PORUČIO VUČIĆU: Učinićemo sve, Srbija može da računa na Belorusiju!

Politika

LUKAŠENKO PORUČIO VUČIĆU: Učinićemo sve, Srbija može da računa na Belorusiju!

Podeli vest

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko poručio je danas, posle sastanka sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem, da će Belorusija nastaviti da podržava Srbiju i založio se za jačanje trgovinske razmene između dve države

- Uvek smo vas podržavali, čak i u najtežim vremenima, i uvek ćemo vas podržavati. Učinili smo to, iako to nekada nije bilo dobro za nas. Imali smo principijalni stav, uključujući onaj o jedinstvu vaše zemlje. Stoga, možete da računate na Belorusiju. Trebalo bi da znate da ćemo učiniti sve što možemo za Srbiju- poručio je Lukašenko.

Podsetivši da Belorusija nikada nije prekinula saradnju sa Srbijom, Lukašenko je poručio da se to neće ni dogoditi u budućnosti.

(FOTO) VUČIĆ POSLE SUSRETA SA LUKAŠENKOM: Ko i pomisli, sad će biti mnogo teže da NAPADNE Srbiju!

U saopštenju predsedništva Belorusije navodi se da je Lukašenko istakao da Srbija može uvek da računa na Belorusiju, koja je podržavala Beograd čak i u najtežim vremenima, bez obzira na razlike između dve zemlje i put Srbije ka Evropskoj uniji.

- Minsk nema ništa protiv da se Srbija razvija svojim putem. Nećemo imati pretenzije prema Srbiji ako se bude razvijala svojim putem, jer verovatno i mi snosimo krivicu za to što se Srbija našla u takvoj situaciji. Ipak, posle raspada Sovjetskog Saveza trebalo je ozbiljno da razmislimo o izgradnji tešnje saradnje- rekao je predsednik Belorusije.

VUČIĆ: Srbiji su u Belorusiji širom otvorena vrata!

On je, istovremeno, ukazao na neophodnost unapređenja saradnje dve zemlje u cilju opstanka i razvoja u ovom "turbilentom svetu" radi dobrobiti "naših država i nacija".

Beloruski predsednik istakao je da se trgovinska razmena između dve zemlje koja je, kako je naglasio, osnova za izgradnju odnosa, nedavno smanjila, te je ukazao na važnost da se pronađu načini da se obnovi bilateralna trgovina.

- Moramo da uradimo sve što možemo da bar postignemo prethodnu vrednost bilateralne trgovine- poručio je Lukašenko.

MINSK: Srbija i Belorusija potpisale više međudržavnih sporazuma!

Beloruska agencija BelTA podseća da je 2015. godine ona iznosila oko 250 miliona dolara, a da je trgovinska razmena skoro dvostruko opala 2016. godine.

Vučić se danas tokom posete Minsku sastao sa Lukašenkom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Slobodan

pre 7 godina

Sve čestitke za uspeh u ovom susretu, nadam se da nije došao kasno.

Sargarepac

pre 7 godina

Polako se sklapa krug iskrenosti i mira. Sano da tako nastavi. Rusija-Srbija-Belorusija...bratske zemlje sa podrskom...koj ce nam moj truli zapad...\n

Sanja

pre 7 godina

Ovo su stvarno bitni dogadjaji... Srbija sklapa prijateljstva sa mnogim zemljama...Eto sada sa Belorusijom ucvrscuje svoje odnose i saradnju. Ovo je vazno za sve nas ! Pogotovo sto se beloruski predsednik izjasnio da ce podrzavati Srbiju i da ce sada jos vise da ojacaju odnosi izmedju nasih zemalja..

anka

pre 7 godina

Veoma uspešna poseta .Posle ove posete saradnja i prijateljstvo će ojačati.

tibor

pre 7 godina

Belorusija se pokazala kao pravi prijatelj. Lepo je imati iskrenu podrsku i pomoc. Hvala im.

Adam

pre 7 godina

Verujem u ovu Lukašenkovu izjavu koja je mnogo ohrabrujuća. Ova poseta je bila konstruktivna i od velike koristi za obe države.

Sanja S

pre 7 godina

Ova saradnja će otvoriti mnoge mogućnosti za Srbiju.

mrki

pre 7 godina

hvala braćo hvala premijeru na postignutim sporazumima srbija ide napred

lolita

pre 7 godina

draga nam braćo iz belorusije hvala vam od srca hvala i premijeru što se bori da srbija bude sve bolja i bolja

andrej

pre 7 godina

ovaj susret mnogo znaci,zakljucak je dokaz dugogodisnjih dobrih odnosa

okule

pre 7 godina

potpisanini jako važni što vojno tehnički sporazumi što ekonomski srbiji je drago da bratska belorusija zna da prepozna skim može

Enigma

pre 7 godina

Svaka cast! Srbija je uvek otvorena za saradnju na svakom planu. Drago mi je sto Lukasenko zeli da nam pomogne. Podrska je uvek potrebna i mngo nam znaci.

Ratko

pre 7 godina

Poseta Belorusiji je bila više nego dobra, veliki uspesi su postignuti, i ojačali smo prijateljstvo sa Belorusima.

Garac

pre 7 godina

Belorusija je Evropska zemlja i jako je važno da se bratske zemlje drže zajedno i međusobno pomažu.

Petar

pre 7 godina

Vidi se ko je pravi prijatelj Srbije. Po ovome poseta je dobro prošla i očekujem ekonomski razvoj zemlje

PrakticnaZena

pre 7 godina

Свака помоћ је за похвалу од великих људи ,који сматрају нашу Србију важном и успешном земљом ,хвала им на томе!

STEVAN

pre 7 godina

Bratski narodi su uvek jedini druge podrzavali, pogotovu kada je tesko to nam je Belorusija i njen predsednik Lukasenko potvrdili kada smo malte ne bili prepusteni sami sebi, tako da to nikako ne smemo zaboraviti i sa prijateljima da uvek imamo medjusobnu podrsku.

divlja orhideja

pre 7 godina

Ponestalo para , pa covek resio da ponovo sedne u fotelju i popravi kucni budjet... Samo zbog svog odsustva iz Srbije , zaboravio da zaslugom SNS Srbija nije onakva kakva je bilo , gde se kralo i manipulisalo , kao sto je to bilo u njihovo vreme.

milan

pre 7 godina

koliko ce to da kosta narod!!??ko ce to da plati!??ako oupste idodje do toga!!vazno je da vi njega smo reklamirate!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17