• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. V.

03.02.2017

19:39

BELOSVETSKA BANDA! HAG: Srbi umiru od raka, ali to je u redu!

Politika

BELOSVETSKA BANDA! HAG: Srbi umiru od raka, ali to je u redu!

Podeli vest

Haški tribunal saopštio je juče da je medicinskom istragom utvrđeno da "nema dokaza o povećanom broju malignih oboljenja" pritvorenika iako su čak trojica Srba u prethodne dve godine umrla od raka!?

Istražitelji u Sheveningenu su, naime, na zahtev Radovana Karadžića sproveli analizu medicinskih uslova u kojima se nalaze pritvorenici i saopštili da nema dokaza o povećanom broju malignih oboljenja.

Srbi koji su u Hagu umrli od raka

* Đorđe Đukić - preminuo 1996. na VMA od raka pluća mesec dana pošto je pušten iz Haga
* Momir Talić - preminuo od raka pluća 2003, pošto je pušten iz Haga zbog lošeg zdravlja
* Miroslav Deronjić - umro od raka u švedskoj bolnici 2007. godine
* Mile Mrkšić - preminuo 2015. od raka pluća tokom izdržavanja kazne u Portugaliji
* Drago Nikolić - pušten da umre od raka oktobra 2015.
* Goran Hadžić - pušten da umre zbog tumora na mozgu 2016.

Informerovi sagovornici, međutim, ističu da haške tvrdnje nikako ne odgovaraju istini jer su od 1996. godine do danas šestorica Srba u Hagu umrla upravo od raka, a njih trojica samo tokom 2015. i 2016. godine.

Bivši oficir JNA Veselin Šljivančanin, koji je odslužio osam godina kazne u Hagu, kaže da su uslovi u tamošnjem pritvoru katastrofalni.

- Prvo, pritvorenici koji nemaju pare osuđeni su na jako lošu hranu, od koje sigurno ne mogu da budu zdravi. Osim toga, pritisak je ogroman. Pretnje kojima ih zasipa tužilaštvo, lažna svedočenja i svedoci izazivaju ogroman stres. Znam to iz ličnog iskustva! Mene su takve stvari dovodile do ludila! Slušam zaštićenog svedoka, znam ko je i znam da laže, a ruke su mi vezane. Ne može svako sa tim da se nosi. Tolika psihička tortura mora da se odrazi na zdravlje - ističe Šljivančanin.

Poznati haški advokat Toma Fila takođe smatra da je broj umrlih od raka u Hagu alarmantan.

- Tamo samo Srbi obolevaju od raka! Ceo sistem antisrpskog suda je tako osmišljen da se dokaže kako su samo Srbi krivi za rat u bivšoj Jugoslaviji. Zbog toga je pritisak na pritvorenike ogroman. Preživljavaju pravu psihičku torturu i ogroman stres. Kad se tome dodaju i izuzetno loša hrana i neadekvatna zdravstvena zaštita, teške bolesti poput raka su neminovne... - zaključuje Fila.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
radojka

pre 7 godina

Srbi su osuđeni na  the end 05.10.2ooo.gn.n

Drago

pre 7 godina

A sto je uradila Srbija. Veliko nista, da se ne zamjere Nemcima, Amerima i Britancima.

Ilijenadin

pre 7 godina

A cime smo se to zamerili ovima koje si nabrojao? Nemcima - sto smo bili na drugoj strani u dva rata? Amerima - sto smo spsvaali njihove pilote u 2. svetskom ratu? Englezima - sto smo napravili - ucestvovali u vojnom pucu 27. marta 1941. godine? Napisi molim Te, cime smo se zamerili, da i ja znam.

maestro

pre 7 godina

E moj Drago šta bi još Srbija trebala da uradi ... ove fukare su je rastočile i treba još da je rastoče ..... doći će vreme kada će i tvoje uje zakukati setićeš se moji reči ponoviće se istorija samo što vam tada neće biti Tita da vas spase od partizana !!!

Goran

pre 7 godina

Ma to oni samo ciste nase redove kako bi potpuno prosveceni i sa visokim moralom usli u uniju onamo oko2550.godine.HVALA VAM ,DRAGI NASI PRIJATELJI!ZNAM I DA STE NAS BOMBARDOVALI STO NAS VOLITE I STO SU VAS NASE DIVNE VODJE POZVALE!

mile

pre 7 godina

Da li je moguce da humana EU dozvoljava da se pritvorenici neadekvatno hrane. EU, iz dana u dan, izaziva sve vecu mucninu.\n

istina

pre 7 godina

isti je postupak kao ubistvo ubice Li Osvalda optuženog za smrt džona Kenedija. posle 6 meseci kao buntovnika protiv Gadafija.

nina

pre 7 godina

Taj Hag je samo nastavak genocida nad Srbima. Pocelo je sa prvim svetskim ratom pa sve do danas na razne nacine. Narod nije svestan da taj genocid nikad nije prestao jer genocid nije samo ubijanje. Genocid je I prisilno menjanje imena, otimanje ili negiranje istorije, svetaca, negiranje postojanja nacije kroz istoriju pa I danas I mnogo, mnogo toga. Na pr. za vreme Terezije neki Srbi su pokatolcivani a svi su morali da menjaju prezimena tj. izbaciti "ic". Danas te Srbe katolike nazivaju Hrvatima. Turci su poturcivali tj menjali im religiju, posle su ih zvali Muslimanska nacija a danas oni hoce da su neki bosnjaci i menjaju istoriju po svom nekom modelu da bi nasli sebe nekako. Pa u Makedoniji Srbi su morali da imaju u svom prezimenu "ska" ili "ski". U Sloveniji posle WWII sva deca sa srpskim imenom kad su polazila u skolu morali su da menjaju imena na nesto sto je licilo nekako germanizovano ili po italijanskom. To je sve kriminal I ako Srbi opstanu doci ce vreme da ti kriminalci odgovaraju za sav criminal.

sale988

pre 7 godina

FUKARA DO FUKARE .... I ova srpska vlast sa njima ima šta da razgovara ????

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17