• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.03.2017

14:57

KANDIDATI OPOZICIJE U SKUPŠTINI: Nema fer uslova za izbore

Politika

KANDIDATI OPOZICIJE U SKUPŠTINI: Nema fer uslova za izbore

Podeli vest

U Skupštini Srbije danas su, nakon raspisivanja predsedničkih izbora, pred novinare izašli predsednički kandidati Vuk Jeremić i Saša Janković, kao i lideri Dosta je bilo i Dveri Saša Radulović i Boško Obradović, koji su zatražili nastavak rada parlamenta, kao i fer i demokratske uslove za održavanje predsedničkih izbora

   

Oni su se jedan za drugim obratili medijima i, između ostalog, zatražili i ostavku premijera Aleksandra Vučića.

Šef poslaničke grupe DJB Saša Radulović rekao je da je Vučić juče suspendovao parlament i uveo svojevrsno vanredno stanje, što je, kako je ocenio, neprihvatljivo.

Optužio je premijera da sve što radi, radi da bi pokušao da spreči fer i demokratske izbore i pozvao Vučića da podnese ostavku i da se raspišu vanredni parlamentarni izbori, optuživši ga da pokušava da napravi teren za izbornu krađu.

Tanjug

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović, koji je takođe najavio kandidaturu, rekao je da se danas okupila gotovo kompletna opozicija oko ideje da zajednički zaustavi uvođenje Srbije u diktaturu.

- Nastupamo pojedinačno, kao šefovi poslaničkih grupa i kao predsednički kandidati, ali u nekoliko stvari smo jedinstveni - rekao je Obradović.

On je istakao da treba obezbediti demokratske i fer izbore i ravnopravan tretman u medijima. 

Janković je sa svoje strane ocenio da je Vučić izgubio izbore jer se nije opredelio da se u demokratskoj borbi nameće sa konkurentima.

- Zbog toga smo danas ovde, zbog toga pricamo svi isto - rekao je Janković.

On je dodao da opravdanje da je rad Skupštine prekinut da bi bila izbegnuta politicka kriza ne stoji, jer nije kriza kada parlament radi nego kad ne radi.

Navodeći da je on podneo ostavku na mesto Zaštitnika građana, Janković je rekao da bi "minimum minimuma bio da to učini i Vučić"

Tanjug

- Nadam se da nećemo biti u situaciji da pozivamo gradane da nam pomognu - rekao je Janković čijem su izlaganju prisustvovali i poslanici DS-a.

Jeremić je takođe pozvao da se "odblokira" rad parlamenta i da Vučić podnese ostavku na mesto premijera.

- Danas sam razgovarao sa ljudima različitih političkih opredljenja. Zajedničko nam je poštovanje demokratskog poretka i vladavine prava. To je crvena linija preko koje se ne prelazi - rekao je Jeremić. 

- Ukoliko Vučić ne odgovori pozitivno na naše zahteve preduzećemo zajedničke korake u odbrani ustavnog poretka - poručio je te dodao da se "dogodio pravi državni udar".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
djeno

pre 7 godina

spreman scenario da se izazove, kako unapred vec znaju da ce biti kradja vec su timenajavili svoj gubitak

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17