• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/B92

08.03.2017

19:02

TAČI ODBIO DA POSLUŠA NATO: Zločinac se pravi da ne razume jasnu Stoltenbergovu poruku!

Politika

TAČI ODBIO DA POSLUŠA NATO: Zločinac se pravi da ne razume jasnu Stoltenbergovu poruku!

Podeli vest

Predsednik Kosova Hašim Tači odgovorio je na zabrinutost SAD i NATO o transformaciji Bezbednosnih snaga Kosova u oružane snage

On je na konferenciji za medije naveo da ovo nije “jednostrana odluka“ i da su BSK potpuno spremne da postanu vojska, prenosi “Koha“.

- Kosovo ne pravi nikakav iznenadni korak, ne pravi nikakvo iznenađenje. Nema nikakve jednostrane ili nelegalne akcije. Potezi ne bi bili opasni za mir na Kosovu ili u regionu. Kosovo se pomera u pravcu u kojem su se pomerale i druge zemlje u regionu. Istina je ova: nezavisna država Kosovo jednostavno radi ono što je legalno i konstitucionalno za svaku demokratsku zemlju na svetu- rekao je on. 

VUČIĆ SA STOLTENBERGOM: NATO protiv formiranja vojske Kosova!


Tači je dodao da su dermokratske institucije “nezavisne i suverene zemlje" odlučile da BSK daju zaduženja profesionalne vojske. 

- To je izazvalo samo jednu zemlju i to je Srbija. Trenutno jedina pretnja za mir u regionu je povećanje ruskog uticaja i broj vojnih aviona u bazama u Srbiji. Ovo mora biti dodato pretnjama koje predstavlja terorizam, a Kosovo je i dalje šampion u regionu u borbi protiv terorizma- naveo je on. 

- Očekujem da NATO bude svestan ovoga i da ne brine o transformaciji znajući da su BSK trenirane od strane NATO i njenih članica. Ne govorim ovo kao direktan odgovor na zabrinutost NATO, sekretara Alijanse i SAD. Rekao je da je ovo jednostrana odluka, to nije tačno. Tri godine smo pokušavali da nagovorimo srpske poslanike da glasaju za ovo, ali Srbi nastavljaju da budu protiv- rekao je Tači. 

NATO ŠAMAR TAČIJU! Stoltenberg: Ako formirate vojsku Kosova ostajete bez naše podrške!

Tači je naveo da će transformacija u "Vojsku Kosova" služiti miru u regionu i u svetu gde god budu tražili od Kosova da da svoj doprinos".

Public

Kosovski predsednik se takođe zahvalio kosovskoj skupštini na podršci i izrazio uverenje da će premijer Isa Mustafa podržati predlog zakona. 

- U ovom trenutku čitav politički spektrum na Kosovu, uključujući i civilno društvo i građane trebalo bi da budu ujedinjeni kako bismo završili ovaj proces koji u potpunosti zavisi od naših institucija.

Predlog zakona o Vojsci Kosova ujedinio je političare na Kosovu i ojačao poverenje građana u naše institucije. Svi koji učestvuju u proceu moraju se potpuno posvetiti", naveo je Tači. 

Govoreći o tome da Srpska lista neće glasati za zakon rekao je da taj problem postoji nekoliko godina i da su od "kosovskih saveznika" tražili da ubede poslanike sa te liste da budu za ustavne i zakonske promene.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sargarepac

pre 7 godina

Kaze Kosovo je i dalje sampion u borbi peotiv terorizma??! Rece terorista sa krvavim rukama do lakata. Phaha pa ja jaci i smesniji vic nisam cuo u zivotu! Ovaj lik je pobedio. Taci evo ja tepofrzavam da se prijavis u cozby show...smesan si idijote kao crtani film! Maloumnik bolesni.... Pu!\n

Milan Jankovic

pre 7 godina

Pogledajte na slici te intelektualne face na fotografiji kosovske vojske.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija